Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 3:01 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: N gru 09, 2012 5:08 pm 

morelo napisał(a):
No chciałbym widzieć czy summit np z załadunkiem np 4kg pod górę se poradzi[...]po to robię by z tego był jakiś pożytek mieć i frajdę.[...] pozdrawiam.

Kazdy ma inne podejscie do frajdy i zabawy, akurat ja nie widze potrzeby w sprawdzaniu czy Summit + 4kg wyjedzie pod gore, skoro i tak wiadomo, ze rozne sa gorki i pod jedna wyjedzie, a pod druga nie da juz rady :lol:

Tak samo z plugiem... jest sypki snieg - zepchniesz wiecej, jest mokry lub zbity - bedzie ciezko. Nic nie poradzisz.

A co do pozytku z naszych 'projektow'... Ty mozesz podjazd odsniezyc, ja na przyczepce zakupy drobne przywiezc, ale jak sniegu metr napada lub do marketu trzeba pojechac, to Ty siegniesz po szufle lub odsniezarke, a ja autem na zakupy pojade. Summit + wynalazki to tylko dobra zabawa :D

Pozdrawiam. R. :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N gru 09, 2012 5:15 pm 

tak myślałem że nie doczekamy się konkretnego załadunku oraz testu zawieszenia i zaczepu trudno twój cyrk twoje małpy :wink:
no wiesz metr śniegu :lol: to w tedy ził i wirowy a nie łopata :lol:
pozdrawiam i czekam na finalna wersje :)

PostNapisane: Pn gru 10, 2012 8:14 pm 

Obejrzałem zdjęcia i musze przyznać- pełen profesjonalizm, szacun. :idea:

PostNapisane: Śr gru 12, 2012 10:55 pm 

Roni92 napisał(a):
Obejrzałem zdjęcia i musze przyznać- pełen profesjonalizm, szacun. :idea:

Dzieki Roni92 za komentarz :D

Prawie juz zakonczylem nauke szycia na maszynie i poza kilkoma szczegolami plandeka do przyczepki wlasciwie gotowa... nie sadzilem, ze uszycie czegos takiego bedzie dla mnie niebagatelnym wyzwaniem. Czekam jeszcze na ostatni zamowiony element i wtedy pokaze Wam rezultaty mojej pracy.

A tym czasem zapraszam do obejrzenia kilku zdjec ze snieznej krainy, po ktorej Summit transportuje odpady biologiczne :lol:

Ladunek na przyczepke stworzony specjalnie dla naszego Kolegi morelo, zeby nie marudzil, ze na pusto jezdzimy :wink:

Fotki tutaj --> https://picasaweb.google.com/RobertRobb ... 1938392066

Pozdrawiam. R.

PostNapisane: Cz gru 13, 2012 7:55 am 

RobcioRC napisał(a):
Roni92 napisał(a):

Ladunek na przyczepke stworzony specjalnie dla naszego Kolegi morelo, zeby nie marudzil, ze na pusto jezdzimy :wink:

Fotki tutaj --> https://picasaweb.google.com/RobertRobb ... 1938392066

Pozdrawiam. R.

:lol: no wkońcu sie doczekałem i fajnie dzieki ten ładuek bardzo realistyczny kurde by sie nie rozszczelniło :D
jak już opanowałeś szycie to może jakiś sweter byś udziergał :lol:

PostNapisane: So gru 29, 2012 10:12 pm 

morelo napisał(a):
:lol: no wkońcu sie doczekałem i fajnie dzieki ten ładuek bardzo realistyczny kurde by sie nie rozszczelniło :D
jak już opanowałeś szycie to może jakiś sweter byś udziergał :lol:

Mam w planach zrobienie kolejnego ladunku, ale malo mam teraz wolnego czasu. A jezeli chodzi o szycie swetra, to raczej nie... szycie to strasznie mozolna robota :P

Dopiero po swietach mialem czas na zrobienie lancuchow na oryginalne kola. Dam przepis, to moze ktos kiedys skorzysta...

...kupiony w sklepie metalowym lancuch 2mm [zuzylem 476 ogniw, czyli okolo 6,5 mb], 2x28 ogniw po obwodzie oraz 7x9 ogniw poprzecznie.
Wyszlo tak - lancuchy na kola fotki --> https://picasaweb.google.com/RobertRobb ... 0795922994

No i nowa partia zdjec... tym razem wiekszosc z jazdy po zmarznietym sniegu oraz wodzie --> https://picasaweb.google.com/RobertRobb ... 2784425698

Pozdr. R :wink:

PostNapisane: N gru 30, 2012 9:40 am 

no i gutos łańcuchy podobne do moich :)

PostNapisane: N gru 30, 2012 10:10 am 

Mi sie jazda górska kojarzy z trialem a trial z przetrwaniem w terenie. Dlatego proponowalbym Ci załadować przyczepę zapasowym aku, jakimis czesciami czy narzędziami. Ciekawie by to wyglądało a i funkcjonalne było.

PostNapisane: Wt sty 01, 2013 11:12 pm 

morelo napisał(a):
no i gutos łańcuchy podobne do moich :)
Lancuch podobny do lancucha i ciezko go na kole inaczej zaplesc :D Na zmrozonym sniegu i na lodzie lancuchy daja rade, ale na mokrym sniegu to chyba raczej utrudnilyby odpadanie sniegu od opon - sprawdze to gdy znow spadnie snieg.

Michaellus napisał(a):
[...] proponowalbym Ci załadować przyczepę zapasowym aku, jakimis czesciami czy narzędziami. Ciekawie by to wyglądało a i funkcjonalne było.
Myslalem zeby na dach cos takiego zaladowac, mam juz czesc materialow, ale chwilowo u mnie goracy czas i ciezko mi sie nawet do lasu na jazdy wyrwac. Tak czy owak pomysl dobry, dzieki Michaellus.

PostNapisane: Wt sty 08, 2013 7:00 pm 

Witajcie!

Dzis pokaze Wam finalna wersje mojej przyczepki. Po dosc dlugim czasie dotarly do mnie oczekiwane elementy plandeki - naszywki na zamowienie... dzieki temu moglem juz zakonczyc prace.

Plandeke uszylem na pozyczonej maszynie do szycia, z materialu pozyskanego z kurtki dzieciecej (zakupionej w tanim ciuchu za 1,5zl) i kawalka czarnego materialu, ktory znalazlem w domu. Jak wspominalem juz wczesniej szycie okazalo sie dosc trudne, ale nie ma rzeczy niemozliwych :D

Polecam fotki (lampa troche przeklamala kolor, w rzeczywistosci niebieski jest ciemniejszy) --> https://picasaweb.google.com/RobertRobb ... 4950912434

Pozdrawiam. Robert :wink:

PostNapisane: Wt sty 08, 2013 11:44 pm 

Cała przyczepka wraz z plandeką wyglada super. Naprawdę bardzo fajnie Ci to wyszło. Ciekawie wyglądają te czarne elementy w połączeniu z niebieskim.

EDIT: chciałem doceniać pomysł/projekt kolegi, ale widzę ze nie warto bo za mały błąd jest sie od razu wyzywanym -.-

Ostatnio edytowano Śr sty 09, 2013 8:06 pm przez KuBa 98, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr sty 09, 2013 9:45 am 

KuBa 98
pisze autor naszywki na zamówienie
no masz talenty z byle szmaty potrafi udziergać naprawde coś :) nic tylko zgłoś sie do ferrai oni tam takich speców potrzebuja do obszywania foteli i tapicerek jeszcze jak byś im skóry za 1,50zł złatwił to by cie na kierowniczym stanowisku posadzili.
chyle czoła i czekam na pw co do naszych planów

PostNapisane: Śr sty 09, 2013 10:33 pm 

KuBa 98 napisał(a):
Cała przyczepka wraz z plandeką wyglada super. Naprawdę bardzo fajnie Ci to wyszło. Ciekawie wyglądają te czarne elementy w połączeniu z niebieskim.
EDIT: chciałem doceniać pomysł/projekt kolegi, ale widzę ze nie warto bo za mały błąd jest sie od razu wyzywanym -.-
Dzieki KuBa 98 za slowa uznania. Ciesze sie, ze moja przyczepka Ci sie podoba. Masz prawo pytac i nie przejmuj sie, bo nikt Cie tu nie wyzywal... spokojnie :D Logo TRAXXAS to naszywki, ktore zamowilem w firmie zajmujacej sie haftem komputerowym... potem przyszylem je do plandeki.

morelo napisał(a):
[...]no masz talenty z byle szmaty potrafi udziergać naprawde coś :) nic tylko zgłoś sie do ferrai [...]chyle czoła i czekam na pw co do naszych planów
Hmmm... kierownicze stanowisko w Ferrari... jezeli dasz mi referencje to gotow jestem zmienic prace :lol:

PostNapisane: Pn sty 14, 2013 9:45 pm 

Hello!

Zamieszczam kilka zdjec z wieczornej jazdy z przyczepka --> https://picasaweb.google.com/RobertRobb ... 4108453154

Pozdr. R :wink:

PostNapisane: N sty 20, 2013 6:09 am 

Temat przyczepek śledze juz ok roku ponecie i przymierzam sie do budowy ale kiepsko u mnie z warunkami warsztatowymi . Twoja przyczepka naprawde zrobiła na mnie WIELKIE wrazenie i WIELKI SZACUN dla ciebie .U kogo mozna zamówić takie naszywki TRAXXAS ?? Chetnie zamówie 6-8 szt!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona