Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 04, 2026 8:25 am

Autor
PostNapisane: So paź 13, 2012 3:06 pm 

Witam
Niestety potrzeba gotówki zmusza mnie do sprzedania Baji. Miała stać sobie na półeczce w pokoju i służyć jako ozdoba, ale nie mam wyjścia. Baja kupiona w polskim sklepie FG POLSKA w tylnonapędowej wersji "kit", czyli bez elektroniki z nie pomalowaną karoserią. Dodatkowo przy zakupie dokupiłem zapasowe filtry powietrza, nakładki na nie oraz osłonkę na zębatki. Na gaz dostała serwo Blue Bird BMS-630 MG, a na skręt Hitec HS-815BB. Do ich zasilania doszedł pakiet Ni-mh 3300mah którego producenta nie pamiętam. A do sterowania tego wszystkiego doszła aparatura Spektrum DX2.0 wraz z odbiornikiem Spektrum SR3000. I w takiej konfiguracji model przepalił około 7 litrów. Wtedy zachciało mi się czegoś więcej i dokupiłem konwersję na 4x4 (w tym samym sklepie co i baję). Zdążyłem przegonić ją parę razy po podwórku i ze 2 razy ze znajomymi po jakiś bezdrożach. Koledzy pozakładali rodziny, powyjeżdżali na studia i Baja straciła towarzystwo do jazdy. Została zakonserwowana i odstawiona na półkę. Po około pół roku udało się zorganizować jakieś spotkanko niestety pechowe dla mnie bo zgubiłem przednią półoś i kielich. W następstwie tego Baja znowu została zakonserwowana, podczyszczona i postawiona na półkę... I tak sobie stała aż do września kiedy to zdecydowałem się dokupić brakujące części. Model został rozkręcony, wyczyszczony i nasmarowany od A do Z. Po złożeniu poustawiałem wszystko zaczynając od modelu, a kończąc na silniku. Parę dni temu Baja została odpalona i zrobiła parę kółek po podwórku.
Wszystko działa taka jak należy.
Przez cały okres użytkowania wypaliła około 10-11 litrów paliwa, a sam silnik jest w stanie idealnym - kompresja super, nie ma mowy o żadnych rysach na tłoku czy gładzi cylindra. Jest to zasługa dbania o czystość filtra powietrza i oleju na którym jeździła czyli Castrol Racing do 2-suwów full syntetyk. Model także jest w stanie bdb +. Z przodu półosie kielichy, opony wszystko jak nowe, 0 luzów tak samo z wahaczami, zwrotnicami i całą resztą. Na tyle, jako że więcej części zostało tam z 2wd, widać troszkę większe oznaki z użycia:
- kolce na oponach są już trochę zaokrąglone ( lecz opony nadal są w świetnym stanie)
- półosie ( widać na zdjęciach luz między półosią, a kielichem, na oko jest to max 0,5mm więc pociągną jeszcze sporo)
- można doszukać się jakiś minimalnych luzów na snapach
I to na tyle Elektronika w jak najlepszym porządku. Przycisk od gaszenia silnika wymieniłem na przełącznik, ponieważ oryginalny się zacinał. Wymieniana była także szarpanka (oryginalna w zestawie). Największą wadą całego modelu jest karoseria... Nie wygląda ona najlepiej. Jest wykonana z grubego materiału, niezbyt elastycznego i trochę popękała, ale swoje zadanie spełnia.
W skład zestawu wchodzi wszystko co jest na zdjęciach (oczywiście oprócz kostki brukowej ), czyli:
- Model, z elektroniką gotowy do jazdy po wlaniu paliwa
- Aparatura Spektrum DX2.0
- Wszystkie części pozostałe z przebudowy 2wd na 4wd
- Filtry powietrza wraz z osłonkami
- Osłonko rozpórka ( nie wiem jak to się fachowo nazywa, to ta część obok filtrów)
- Zapasowe śrubki
- Karoseria
- Instrukcje obsługi
No to teraz najważniejsze. Cena za model to 1900zł. Będę naciskał na odbiór osobisty, aby kupiec mógł zobaczyć, dotknąć i przejechać się modelem który chce kupić. Jeśli jednak ktoś będzie chciał abym Baję wysłał, zrobię to (koszty wysyłki pokrywa kupujący)!!! W razie pytań proszę dzwonić - 698587835 (po 17), lub pisać na email - pawel19959@op.pl . Ewentualnie wiadomości PM.
A model w chwili obecnej prezentuje się tak:
https://picasaweb.google.com/112022408555162311288/13Pazdziernika2012FGBAJA?authuser=0&feat=directlink

Pozdrawiam i zachęcam do kupna!
Paweł

Temat musi zawierać cenę. Post już poprawiony. Proszę zapoznać się z regulaminem działu giełda. Moderacja

Ostatnio edytowano N lis 18, 2012 2:26 pm przez paweł3.3, łącznie edytowano 3 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N paź 21, 2012 2:54 pm 

UP :arrow:

PostNapisane: N paź 28, 2012 3:03 pm 

Jako że pieniążki pilnie potrzebne cena do negocjacji :arrow:

PostNapisane: N lis 18, 2012 2:25 pm 

UP :arrow: