Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 10:44 am

Autor
 Tytuł: micro off-roady
PostNapisane: N gru 26, 2004 1:42 am 

w tym poscia mam 2wontki:
1.porownanie 2 off-road'ow
2.rozmyslanie nad skala 1:18
(oraz taki maly dodatkowy 3)
ad.1 co sadzicie o RC18T i MiniQuake'u? ktory lepszy? najlepiej jakby wypisac + i - np. czesci, jakosc itp.
ad.2 czasami sie zastanawiam co lepsze? skala 1:10 czy 1:18 (ja myslalem akurat o elektrykach np. E-maxx oraz dwie 18 ww) chodzi mi raczej o to gdzie mozna takim jezdzic... bo tak sobie mysle ze 10 niebedzie gdzie pojezdzic bo za duzy, tylko na jakis placach itp.(czyli trza sie oddalic od domq), a znowu czy 18 nie jest zbyta mala? no bo on-roady i tak i tak potrzebuja troche plaszczyzny wiec dla nich trza toru a jak z off-roadami? czy trawa niejest dla nich zbyt duza przeszkoda? albo dziury w chodznikach(ale trasy wymyslam no nie? :P ) no chyba ze smigac pod lawa :D niby niepotrzebne pytanie bo mozna sobie samemu na nie odpowiedziec ale chcialbym poznac opinie expertow ;)
ad.3 czy ktos posiada takie male cusik?? (off-raod)
z gory thx za odp. i pozdr.
<MoC> -niech bedzie z wami ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N gru 26, 2004 11:18 am 

Generalnie na samochodach RC się nie znam, więc nie będę tu fantaziował, doradzę tylko, aby wejśc na stronę www.rcpics.net i pościągać filmiki z tymi modelami. Szybko dojdziesz do wniosku, że mają naprawdę duże możliwości, a dziury nawet w polskich drogach nie są dla nich groźne. :)
Wymieniłes tylko dwa modele, a jest ich trochę więcej - np. Mini-T, Venom i Leo-X (właściwie to samo, skala 1:20), Tamiya TLT-1 i pewnie jeszcze kilka innych. Polecam TwoerHobbies, tam najlepiej można je wszystkie porównać.
Jeśli nie umiesz zdecydować się co do skali jest jeszcze Tamiya QD Trail Master 1:14, niestety 2WD. :)

Ps.
Trawy też sie nie boją. ;)

Tytuł:
PostNapisane: N gru 26, 2004 2:24 pm 

1. trawa jest dość duża przeszkodą dla 1/18 żadne z nich jej nie przejedzie.
2. rc18t jest dużo lepszy od miniq, dużo lepsza jakość większa prdkość wiecej tuningu opony koła pasują te od mini-t. Lepsz konstrukcjia. Ogólnie dużo lepszy model.
3. Jeśli będzie to twój pierwszy model to chyba jednak 1/8 :D

Tytuł:
PostNapisane: N gru 26, 2004 3:43 pm 

modeli wszystkich nie wymienialem bo akurat te mi najbardziej przypadly do gustu... kiedys trafilem na jakies forum o MQ i bylo duzo dobrych opini ale jak zobaczylem RC18T to zaczelem sie zastanawiac... wydaje mi sie ze jest lepszy ale chcialem posluchac opini innych... o innych samochodach nie pisalem bo zawsze cos w nich znalazlem co mi sie niepodoba :P np. w Mini-T ze jest on 2WD...
troche myslalem nad skalami ale 1:20 jest raczej za mala 1:10 za duza wiec chyba najlepsza bedzie 1:18 (w ostatecznosci bede smigal po pokoju ;) )
PS a te kola od Mini-T(tylnie) to sie zaklada i na przod i na tyl? bo rc18t to 4wd
PS2 patrzcie jak on fajnie smiga :D :arrow:(wymagana java)

Tytuł:
PostNapisane: N gru 26, 2004 3:56 pm 

Tak zakłada się tylne opony na obie osie :D

Tytuł:
PostNapisane: N gru 26, 2004 11:55 pm 

Widzę, że na słowo i bez dokładnego linku mi nie uwierzysz... http://www.one18th.com/forums/showthrea ... eadid=2408 Polecam ściągnąć filmik i... TAK! To naprawdę jest trawa. ;P
Oczywiście można by tu zdefiniować pojęcie trawy. ;) Dla mnie to coś mniej więcej takiego, jak na filmiku, a jeśli dla kogoś trawą jest zborze, ugory i małe krzaki, no to 1/18 rzeczywiście sobie z trawą nie poradzi. :)
Jeśli mało Wam trawy, to kolejny raz polecam www.rcpics.net i poszukanie odpowiednich filmików z Mini-T. Wiem, że <MoC> nie interesuje ten modelik, ale skoro jest on truckiem (bez monster) i do tego z napędem 2WD i radzi sobie na trawce, liściach itp., to inne modele z pewnością też dadzą sobie radę.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 27, 2004 1:19 am 

ladnie sunie po zielonym :)... ale patrzcie jakie ma kolka np. w porownaniu do RC18T... tak przydaloby sie bardziej okreslic trawe :) bo np. po porzadnej morawie na jakims stadionie to zaden 1:18 off-road niebedzie mial problemow :D...
Mini-T mi sie podoba ale to 2wd mnie odstrasza :P, poprostu zawsze mialem slabosc do 4WD
PS ciekawe kiedy wyjdzie M18T XRay'a moze na nowy rok np. zaraz po sylwku :) bo wyglada calkiem calkiem :]

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 27, 2004 3:16 pm 

<MoC> napisał(a):
l
PS ciekawe kiedy wyjdzie M18T XRay'a moze na nowy rok np. zaraz po sylwku :) bo wyglada calkiem calkiem :]

http://allegro.pl/show_item.php?item=38248021

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 27, 2004 3:56 pm 

ja tu pisze o off-road'ach :P i napisalem ..::M18T::.. ktory ma miano "Coming soon"
a na tej stronie pierwszy od lewej samochodzik ma pod soba napis M18T... ciekawe czy to juz ostateczna wersja... jak dla mnie miodzio a co wy myslicie "experci" :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 27, 2004 4:02 pm 

<MoC> napisał(a):
ja tu pisze o off-road'ach :P i napisalem ..::M18T::..

Sorry, nie przeczytałem postu :oops: a ten xray mi sie o oczy obił i dalem link...