Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 3:53 pm

Autor
PostNapisane: N paź 14, 2012 9:17 pm 

Witam. Mam problem z apką, a mianowicie, czasem odbiornik zaczyna jakby szaleć, tz. mruga dioda z odbiornika raz na zielono raz na czerwono, czasem się to dzieje jak jest serwo obciążone, a kiedy koła dam do góry zaczyna normalnie działać, czasem jest też tak że po prostu po włączeniu odbiornika i nadajnika nagle zaczyna mrugać dioda czerwona, albo przygasa, ostatnio jeździłem i zaczęło się to dziać tak nagle, a potem znowu przestało, jednego dnia się to dzieje a drugiego jest w miarę ok. Poniżej wysyłam filmik o co dokładnie chodzi.

czego to może być wina??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N paź 14, 2012 11:30 pm 

To jest raczej wina zasilania odbiornika, wygląda na to, że serva dostają prądu mniej niż potrzebują i napięcie pakietu zasilającego spada. Naładuj dobrze pakiet zasilający odbiornik, lub spróbuj na innym pakiecie.

PostNapisane: Pn paź 15, 2012 8:27 am 

Roni92 napisał(a):
To jest raczej wina zasilania odbiornika, wygląda na to, że serva dostają prądu mniej niż potrzebują i napięcie pakietu zasilającego spada. Naładuj dobrze pakiet zasilający odbiornik, lub spróbuj na innym pakiecie.

dokładnie tak samo myślałem jak ty, dlatego postanowiłem kupić nowe baterie z varty, przez ok 20 min. było ok, ale potem znowu zaczęło się to dziać, więc postanowiłem zmierzyć napięcie na bateriach. Napięcie jakie było to ok 5.3v - 5.5v, więc to raczej wina baterii nie będzie, ale wpadłem jeszcze na to aby sprawdzić jakie jest napięcie przed włącznikiem i za włącznikiem, kiedy rozebrałem włącznik kable były pozaginane i mogły się zwierać, a napięcie było o jedną setną mniejsze niż bezpośrednio na bateriach. Dzisiaj chce jeszcze poprawić luty na włączniku i zobaczymy jak będzie. Co o tym sądzicie?? zdziwiło mnie jeszcze że po 30 min, spadło tak napięcie na bateriach, a duracelle których używałem 2 godzin mają ok. 5.6-5.7v.