andro34 napisał(a):
witam!mam dwie takie piramidki i przeważnie ładuję je prądem 0,8-0,9A,proces trwa to ok 1h. tak średnio co 10 cykli rozładowuję je do 0,3v na ogniwo i ładuję pakiety do pełna.
w ten sposób likwiduje się efekt pamięci,a pakiet działa dużo dłużej i ma lepszą wydajność prądową.
według mnie są to optymalne parametry dla obsługi takich piramidek.
Dzięki za info:))
Roni92 napisał(a):
I jak tam, jesteś zadowolony ogólnie z trofika? :>
Co do modelu to jak na razie jestem bardzo zadowolony:)
Po lekkich problemach podczas pierwszego odpalania (Głównie z mojej winy) teraz jest już coraz lepiej:)
Za dużo napisać nie mogę bo jest to mój pierwszy model i pewnie czego bym nie kupił nie odczuwałbym różnicy w jeździe itd...
Model wygląda bardzo fajnie, Moim zdaniem jest szybko zrywny. Jedyne zastrzeżenia jakie mam to serwa. Jeśli chodzi o serwo gazu jest ok. ale i tak nie podoba mi się jakoś jego praca... Nie jest dokładne. A jeśli chodzi o serwo skrętu to własnie szukam nowego bo to zamontowane jest tragiczne.
Trochę za wolne moim zdaniem. Gdy śmigamy po jakimś torze to musimy skręcać raz w jedną za sekundę w drugą a od miedzy pełnym skrętem z lewej na prawą mija trochę czasu:P
No i siła tego serwa. Może i nie jest zła ale chyba do skali 1:10 bo z tymi dużymi kołami radzi sobie tylko wtedy gdy otworzę przepustnicę na 70% a przednie zawieszenie podnosi się o kilkanaście mm tak że koła praktycznie nie dotykają ziemi. Gdy auto stoi lub jedzie na 40% przepustnicy auto skręca bardzo mozolnie. Dlatego też rozglądam się za nowym serwem.
Mogę jeszcze powiedzieć, że brakuje w nim filtra paliwo a wiadomo coś wleci przypadkiem do baku jak będzie wiało na dworze i będzie "dupa"....
Po za tymi szczegółami na razie jest wszystko ok:))
Zobaczymy z czasem

Edit:
Co myślicie o takim filtrze paliwa razem z pompką? Byłoby to chyba wygodne rozwiązanie a nie za każdym razem zatykać rurę, trzymać model i szarpać....
http://www.rc-team.pl/pompka-filtr-pali ... 19952.html