Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 6:19 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
PostNapisane: So wrz 22, 2012 11:20 pm 

yataman napisał(a):
lolin1996 napisał(a):
ja to bym ci radził kupić coś w wersji kit, ponieważ masz możliwość poznania autka. A może coś z usa byś ściągnął? tam mają o wiele tańsze modele. Nie wiem ale może z takich modeli truggy (tańszych) to może caster f8t. co prawda model jest dość tani ale na wiele go stać i części są a jak czegoś nie ma to można zaadaptować od jakiegoś innego modelu

Nad kitem się zastanawiam choć wolę na ten czas RTR. Jakiego KITa polecasz?

Caster wygląda fajnie cenowo, choć z mojego punktu widzenia (początkującego) mało jest o nim informacji.
http://sklep.nitrocity.pl/c/107/gotowe- ... chody.html
Pełnego review na youtube o nim nie znalazłem.
Jest faktycznie pancerny?
Jakie mogą być osiągi tego silnika?

Pozdrawiam,
y.

mialem castera ex-1 fusion czyli bagusa bezszczotke - moge Ci doradzic w kwesti tego modelu - najlepiej kupic podwozie w wersji kit zarowno bagus jak i tragus roznia sie tylko obudowa dluzszymi polosiami i wachaczami reszta pasuje z obu modeli caster jest kopia mugena sporo czesci pasuje .

PIsze o wersji kit poniewaz posiada zebatki nie do zajechania podwojnie utwardzane skosne zebatki te standardowe sypia sie po 10 jazdach na 6s ja tak mialem i do z 3 kompletami wynik tego byl taki ze mialem same zebatki odbierajace dyfra ...Problem zniknal po wymianie zebatek na te z wersji pro 170 0zł odbior + 110 atak :shock: przod + tyl = 560 zł do tego wzmacniana zebatka centralnego dyfra kosztuje 200 zł wiec zwykla wersja sie nie oplaca
tu masz cos na temat pancernosci modelu buggy castera
http://www.youtube.com/watch?v=dtiFWlZ-Btw

pozatym niemam zastrzezen model pancerny jak dla mnie:) a mialem ich sporo

na pierwszym miejscu zawsze beda bagusy - krotkie grube wachacze ciezko zlamac niski srodek ciezkosci i fajnie lataja duzo lepiej i dalej niz monster trucki
na 2 miejscu savage i revo a dalej to juz kwestia gustu

savage ma pancerne zawieszenie ale za to skrzynia poloski zebatki leca strasznie....

Moim zdaniem albo caster kit albo zobacz sobie team asso rc8be zobacz jakie mocowania silnikow sa do tego modelu
http://www.rctech.net/forum/electric-of ... hread.html
i to za 50 $ jak dla mnie bomba
chyba sie skusze w nowym roku na asso rc8be
przedewszystkim do tego modelu zebatki dyferencjalow sa bardzo tanie

ulatwie Ci sprawe
http://allegro.pl/model-zawodniczy-team ... 55039.html

moim zdaniem cena jet okej i sprzettez dobrze wyglada do tego regiel 150 i moim zdaniem slink leoparda jak chcesz zeby ten model doswonie latal to kup leoparda 4282 mam go w modelu wazacym 7 kg:) silnik jest do 9 s wiec jak cos Cie podkorci to mozna szalec ;) na 6s jest lekko cieply w moim sprzecie

wiec za 700 zł + regiel hk150 a kupisz uzywke za 200 - 250 lub lepszy xerun licz 500 silnik konkret 500 to jeszcze zostaje na pakiety :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N wrz 23, 2012 2:55 pm 

Używane podwozie po zawodniku jest znacznie lepsze od nowego rtr-a, bo zawodnik wymienił to co trzeba na lepsze i w dodatku przeważnie dostajesz jakiś serwis. Co do napędu to ja proponuję regiel xeruna 150A i silnik leoparda 4074/4274 w zupełności w bagusie wystarczy wraz z 4s, bo i na tym można rozerwać opony.
Ten asso z linku jest od mojego znajomego i mogę z czystym sumieniem go polecić.
Jeśli koniecznie chcesz nowego to caster w wersji pro+konwersja+combo.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N wrz 23, 2012 11:05 pm 

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Zastanowiłem się i wybór padł na e-revo BL, miłość od pierwszego obejrzenia ;]
Który sklep polecacie, czy nie ma to znaczenia?
I jeszcze pytanie laika na stronie podają że przy pakietach 3S należy zmienić "trybiki"
http://traxxas.com/products/models/elec ... obrushless z 18/65 na 24/54.
Jako że posiadam pakiety 3S, to czy mogę na nich jeździć bez zmiany "trybików" i jaki będzie mieć to wpływ na model?

Jak się mocniej wkręcę w "RC" spróbuje sił zakupie KITa i spróbuje sił w zawodach.

Pozdrawiam,
y.

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 7:10 am 

W sumie e-revo pancerne nie jest, można je wzmocnić kupując wahacze RPM.
Sklep wybierz najtańszy, zadzwoń wcześniej czy mają na stanie.
Trybików nie trzeba zmieniać.
Na 6s musisz uważać na opony, bo są kiepskie i szybko można je rozerwać.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 8:32 am 

Ralf2107 napisał(a):
W sumie e-revo pancerne nie jest, można je wzmocnić kupując wahacze RPM.
Sklep wybierz najtańszy, zadzwoń wcześniej czy mają na stanie.
Trybików nie trzeba zmieniać.
Na 6s musisz uważać na opony, bo są kiepskie i szybko można je rozerwać.

Pytam się dlatego że jak ostatnio kupiłem to nie było skrupy i klucza :evil:
Skrupa doszła po tygodniu a klucz dokupiłem.
Dopiero zauwałem że mam jeszcze oferty na privie więc mam jeszcze większy wybór :D

Pancerność tylko na fimiku widziałem ;]
http://www.youtube.com/watch?v=76g29jqf-OQ&feature=plcp
(od 7-ej minuty)
Mniejszy też daje radę ;]
http://www.youtube.com/watch?v=uxYIXG7u ... ure=relmfu
(od 7-em minuty)

Pozdrawiam,
y.

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 9:05 am 

chcesz cos pancernego to bierz savage fluxa i po sprawie :) ja savem x wyjezdzilem 20 litrow i ani razu nie zlamalem nic poza zderzakami wtym modelu

ale tak moim zdaniem najwytrzymalsze sa bagusy ten rc8be do ktorego dalem Ci link to moim zdaniem majsterszyk :) piekne i drapiezne podwozie

a tak wrcajac do erevo to racej po 1 minucie nie mozna ocenic modelu ze jest pancerny mialem erevo w rekach i jakos nie wzbudzilo we mnie zufania:) plastikowe połosie i wogole ten plastik dominuje :twisted: :twisted:

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 9:59 am 

Caster K8T na Leopardzie + serwo na ster i masz czołg ponaddźwiekowy.

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 10:31 am 

W e-revo będziesz musiał sporo inwestować, a i po tuningu nie będzie ani tak wytrzymały(wahacze rpm niby spoko, ale nie każdemu pasują wahacze z gumy :\) ani tym bardziej bezawaryjny jak truggy, w którym nic nie będziesz musiał ulepszać, bo od razu masz części dużo mocniejsze, no i ogólnie jakość jest nie do porównania, truggy to klasa wyżej pod każdym względem. Jedyne co e-revo ma lepsze od truggy to skok zawieszenia troche większy. A żeby było śmiesznie to na dodatek truggy wychodzi taniej :D

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 3:17 pm 

torque3 napisał(a):
chcesz cos pancernego to bierz savage fluxa i po sprawie :) ja savem x wyjezdzilem 20 litrow i ani razu nie zlamalem nic poza zderzakami wtym modelu

ale tak moim zdaniem najwytrzymalsze sa bagusy ten rc8be do ktorego dalem Ci link to moim zdaniem majsterszyk :) piekne i drapiezne podwozie

a tak wrcajac do erevo to racej po 1 minucie nie mozna ocenic modelu ze jest pancerny mialem erevo w rekach i jakos nie wzbudzilo we mnie zufania:) plastikowe połosie i wogole ten plastik dominuje :twisted: :twisted:

Słyszałem wiele dobrych opinni o savage i tak jak Twoja liczą się najbardziej (od użytkownika) jednak niektórzy narzekają:
http://www.youtube.com/watch?v=m6qPv3KdEFU&feature=plcp

Z bogusów forza mi się podoba ale sparzyłem się przy HPI ;]
RC8BE jest cool tylko najbardziej chciałbym kupić nowego RTRa (truggy).

Masz racje sam plastik tam jest. Sporo osób na forum je ma. Nie wiem czy narzekają.

Pozdrawiam,
y.

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 4:16 pm 

Nie ma modelu niezniszczalnego po prostu jak dbasz tak masz :wink:
E-revo bl fajny model savage flux hp tez i kazdy ma swoje plusy i minusy ale nawed Hummer H1 jak sie rozpedzi i walnie w sciane to sie uszkodzi
Vorza w terenie nie poszalejesz nie ma tak fajnego zawieszenia jak e-revo

Jak bedziesz zamawial e-revo to pamietaj ze teraz sa wersje z aparatura tqi + uchwyt na iphona

A jak masz kase to polecam wzmocnione E-revo ma duzo ulepszen od standardu jak oski od Summita kola z offsetem wzmocnienia alu dodatki itp

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 5:26 pm 

ja jak bym miał wybierać między e revo, savagem czy vorzą a zawodniczym truggy czy buggy (nawet i używany) to i tak wolałbym zawodniczy model ze względu na wszystko

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 9:03 pm 

dziękuje, że chociaż ten temat nie został zdominowany przez fanboyów traxxasa :lol:

PostNapisane: Pn wrz 24, 2012 10:46 pm 

lolin1996 napisał(a):
ja jak bym miał wybierać między e revo, savagem czy vorzą a zawodniczym truggy czy buggy (nawet i używany) to i tak wolałbym zawodniczy model ze względu na wszystko

popieram,bo sam tak zrobiłem!!!

kolego yataman,kilka miesięcy temu miałem podobny dylemat jak ty.już miałem praktycznie zarezerwowane E-rewo BL za ok 2700zł i miałem go brać na raty.oczywiście zanim tak zdecydowałem to przeczytałem i obejrzałem wszystko na temat tego modelu.jednak kiedy obejrzałem go namacalnie w sklepie raz dwa odechciało mi się zakupu E-revo.

za połowę tej kwoty wpadł mi w ręce używany model zawodniczy SERPENT COBRA 811 razem z silnikiem,regulatorem,serwem i 3 pakietami.
model ten mam do dziś,fakt że zainwestowałem trochę w niego gdyż trzeba było wymienić to i owo ale opłacało się gdyż model przejeździł bezawaryjnie starty w zawodach tego roku.dziś jestem wdzięczny losowi że kupiłem tego reviaka.

pozdrawiam!

było: KYOSHO INFERNO 7,5 MP + HK GT2 i HYPER ST PRO+HK GT3B

PostNapisane: Wt wrz 25, 2012 7:01 am 

Ja rownież stałem kiedyś przed wyborem E-Revo i nowego Buggy pod zawody. I postanowiłem kupić E-Revo ze względu na tereny otaczające moje miejsce zamieszkania jak i rownież brak zawodów w okolicy. Jestem z niego bardzo zadowolony i nawet teraz gdybym miał podejmować taka decyzje wybrał bym E-Revo.
Oczywiście ze będę chciał kupić sobie jeszcze jeden model pod zawody, ale jak dla mnie E-Revo był fantastycznym wyborem.

PostNapisane: Wt wrz 25, 2012 7:15 am 

PrYmEk napisał(a):
Caster K8T na Leopardzie + serwo na ster i masz czołg ponaddźwiekowy.

Caster jest jedna z najciekawszych opcji: sensowna cena, wystepuje model RTR, ten niestety nie spelnia podstawowego zalozenia nie jest elektrykiem.
Ps. Slyszalem opinie ze nitro/benzyna w wiekszosci przypadkow jest trwalsza od elektryka. Jak to wyglada w Waszej praktyce?

Wyslano z Samsung S2.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona