Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 1:34 pm

Autor
PostNapisane: Cz gru 23, 2004 1:23 am 

Witam!
Na wstepie chcialem zaznaczyc ze przeszukalem forum na moj gust dokladnie i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania :)
A teraz do rzeczy.
Nigdy jeszcze nie kupowałem w internetowych sklepach za granica. Ile sie dalo tyle sie juz dowiedzialem co jak i dlaczego, ale chcialem jeszcze sie zapytać tych którzy robią tam zakupy, bo po prostu takie info jest najbardziej wiarygodne!

Moje pytanka:

1. Chciałem sie dowiedzieć jak wyglada płatność w takim sklepie, czy jest ona pobierana przed wysyłką towaru, np ze specjalnej karty do transakcji internetowych?

2. Czy jest jakas mozliwosc, ze na przesyłke z TH na nieszczeście nasze zostanie nalozone jakies cło lub dodatkowe "nieprzewidziane" opłaty?

3. Jak wyglada faktycznie czas oczekiwania na przesyłke?

Z góry dzieki za info!

P.S. Notabene tej przesyłki, to zamówiłem sobie katalog z TH (ten darmowy :) ) i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu przyczedł on juz po...uwaga...uwaga...5 DNIACH!! :shock:

P.S. Taka jeszcze moja luźna propozycja, zeby moze właśnie doświadczeni "kupcy TH" :) skonstruowali w tym lub w innym poście moze taki mini-przewodnik pt "na zakupy do TH" :)
Mysle ze wielu ludzi ma z tym na poczatku problemy i mase pytań, a jest ich zapewne wilu, gdyz ten sklep naprawde robi dla nas modelarstwo bardziej przystepnym (pod wzgledem asortymentu jak i cen)!!

Sorki za tak długi post :D
pozd

Pozdrawiam,
Marek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 23, 2004 9:13 am 

1. Placisz karta kredytowa i naleznosc jest sciagana po pewnym uplywie czasu, tzn wtedy kiedy realizuja to zamowienie, max 2 dni robocze.

2. Tak, niestety jest. Ostatnio oclili mi paczke o wartosci ok 300zl na 75,20 z czego 15zl to wypelnienie papierka na poczcie!! Paranoja. Paczki ci nie ocla jezeli wartosc jej nie przekracza $75, albo masz szczescie.

3. Jak narazie tylko raz sciagalem bezposrednio z TH do Polski, a nie przez mojego posrednika i wybralem paczke morska z przekonaniem, ze nie beda jej tak ostro sprawdzac. Niestety podwojny blad. I ja oclili i czekalem ok 2,5 miesiaca, mysle, ze bylo to tez spowodowane nasza kochana Poczta Polska.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 23, 2004 10:52 am 

a czy są dodatkowe opłaty bankowe gdy z karty pobierają Ci tą należność np 75$ to czy płaci się za dokonanie przelewu na ich konto? Czy to jest bezpłatne?

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 23, 2004 10:57 am 

Nie wiem jak to jest z polskimi kontami, bo ja uzywam amerykanskiego konta do robienia zakupow, wtedy nic nie place.

PostNapisane: Cz gru 23, 2004 1:10 pm 

poszukaj na googlach na grupie pl.rec.modelarstwo, bylo nie raz. Tu nikt ci "patentow" na bezclowa przesylke nie poda bo "TE" osoby sprzedaje na allegro, przeciez nie beda sobie tworzyc konkurecji, co nie?

Jak sklep wlozy do paczki deklaracje celna- przesrane- clo nalicza, jak sklep nie wlozy deklaracji tylko fakture- to przesrane 10krotnie: sklep - jakies ciolki nie wiedzieli ze przy wysylce za granice trzeba wypelnic deklaracje, musi byc wypelniona porzadnie, z czytelnymi podpisami, pieczatkami, z formulka o pochodzeniu towaru i innymi bzdetami, do ktorych celnik sie przyczepi jesli bedzie miec zly humor, jesli tak to bedziesz musial dostarczyc oryginal!!! nie zadne fax/ksero czy cos. Teraz zmus gosci ktorzy o deklaracji nie wiedzieli i wsadzili fakture zeby tobie ja wypelnili. A do poki nie dostarczysz wymaganych dokumentow towaru nie zobaczysz!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 23, 2004 1:15 pm 

Kurde wcale jednak nie wyglada to wszystko tak kolorowo jak mi sie zdawalo :cry:

A recepty na ominiecie cła wcale nie szukam, i nawet nie spodziwam sie ze ktos m takowa poda :lol: , ale wlasnie chcialem sie wywiedziec wszystkiego zeby niemilych niespodzianek nie miec, własnie takich o jakich pisales KF, takze dzieki wszystkim za info!

Pozdrawiam,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 24, 2004 1:29 am 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
AJ niedługo bee cos sprowadzał gg: 6183636