Oj kolego. Jeżeli się pytasz o prawo mam nadzieje że jesteś w tym zaznajomiony? Bo niestety prawo w tym względzie jest bardzo zagmatwane.
Jeżeli do sprzętu modelarskiego chcesz zawsze dostać instrukcje po polsku to od razu zmień hobby. Prawo polskie nie UE mówi że na sprzęcie lub pudełku powinna być informacja w języku polskim z czym masz do czynienia a jeżeli dołączona do niej jest chociaż podstawowa instrukcja rysunkowa to nie potrzeba innej w naszym języku.
A co do gwarancji to tylko zależy od sprzedawcy co innego z czymś co się nazywa „niezgodność towaru z umową”. Faktycznie trwa ona 24 miesiące i jest rozpatrywana przez sklep. Jednak w przypadku modeli 90% są to uszkodzenia mechaniczne lub zalanie sprzętu. Sam sobie możesz odpowiedzieć czy wtedy zostaną twoje roszczenia uznane czy nie.
A wracając do tematu to te aparatury są naprawdę wytrzymałe. Sam mam taka od ponad roku i jestem z niej naprawdę zadowolony. Osobiście znam jeden przypadek na kilkanaście że ta apka zawiodła z własnej winy. W innych przypadkach było to z winy użytkownika.
Ps1. Żeby się nikt nie czepiał nie mam nic wspólnego z żadnym sklepem RC
Ps2. Jak byś poszukał na stronie RcTrax to jest tam instrukcja PL do identycznej apki