Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
.... a raportów o uszkodzonych tekinach było zdecydowanie więcej niż takich alertów odnośnie innych napędów
Marku nie wiem skąd u ciebie taka wiedza. Rozumiem że jest ona poparta jakimiś danymi statystycznymi zgromadzonymi przez twoją osobę.
Ja bynajmniej w necie nie natknąłem się na jakiekolwiek zestawienie potwierdzające twoją tezę.
Ba nawet nie mam pojęcia ile na świecie sprzedano regulatorów RX8 czy silników T8 i w jakim stosunku procentowym ta sprzedaż ma się do inny napędów
bo budując takie wnioski jakie ty wysnuwasz trzeba by dysponować taką wiedzą by wnioski te były rzetelne.
Dla przykładu czysto teoretycznie by zrozumieć mój tok myślenia: gdyby np na całym świecie sprzedano 1 milin napędów Tekina i np 1 tysiąc innych napędów to czy
zgłoszenie awarii choćby 1 tysiąca użytkowników Tekina jest współmierne do 100 awarii użytkowników pozostałych systemów ?
Z czystej matematyki wyniknie że 0,1% Tekinów uległo awarii, natomiast pozostałych 10%.
Zakładając że z każdej grupy użytkowników połowa będzie chciała się publicznie wyżalić że ich system jest syfem (pomijam fakt że nie wszyscy potrafią zrobić to w języku angielskim na chyba najbardziej popularnym forum które jest właśnie angielsko języczne ) mamy podział 500 negatywnych opinii o Tekinie na 50 negatywnych o pozostałych. Wnioski nasuwają się same.
No tu zaraz Marek zacznie wymienić nazwiska z tegoż forum które zgłaszały problemy z tekinami w tym miedzy innymi i moją osobę i porówna z ilością zgłoszeń uszkodzeń innych systemów równą zeru lub coś w okolicach (nie wiem bo nie śledzę) ale generalnie nie o to chodzi.
Chodzi natomiast o to by w tym wszystkim zachować trochę obiektywizmu.
Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
VlodY napisał(a):
Bo ja w dalszym ciągu nie rozumiem o co Ci chodzi z tym brudzącym się reglem, w modelu wszystko się brudzi i po każdym wypadzie sie go czysci czy to regiel czy kuźwa koła czy buda.
sebaluba1 napisał(a):
a jeśli po każdej wizycie za torze mam rozbierać i czyścić regiel to sory ....
Vlody, chyba co inego czyścic model po jeździe, a co innego rozbierac regiel wart 250$ po każdej jeżdzie, który po pierwsze możemy przypadkiem uszkodzić rozbierając go co tydzień, a po drugie jego budowa może nie wytrzymac tak częstego rozkręcania.
To, że coś się brudzi to normalne. Problem w tym, ze coś się brudzi bardziej niż inne regle, a do tego brud wewnątrz tekina go uszkadza.
Ja rozbierałem parę razy w zyciu Xeruna i jest w nim zawsze dośc czysto, może dlatego, że ma do okoła obudowy silikoną uszczelke. Nawet jeśli był tam piach, to z reglem problemów nie miałem. A to, że kolega pisze tu, na polskim forum, to tylko na plus, bo może ktos nie bedzie musiał wydac tych polskich, cięzko zarobionych pieniędzy na "najlepszy" regiel na świecie.
Będąc użytkownikiem systemu Tekina i nie mając z nim żadnych problemów od dwóch sezonów (poza jednym incydentem na samym starcie), nie rozkręcając regla ani jeden raz w celu wysypania z niego czegokolwiek, nie odważę się napisać że jest to the best of the best, tak samo jak nie odważę się napisać negatywnych opinii o innych systemach w oparciu o czyjeś a nie swoje doświadczenia. Ty natomiast chcesz uświadomić "całą" Polskę że Tekin to syf nie wart tych pieniędzy wypisując wile negatywów na ten temat przy każdej nadążającej się okazji nie mając własnych doświadczeń z tym napędem a tylko własne dane statystyczne.