Jeśli to Twój pierwszy model w życiu i nie znasz w swojej okolicy doświadczonych modelarzy, to kontak ze spaliną może sprawić Ci trochę problemów. Nie wim jaką masz wiedzę na temat silników nitro. Jeśli żadnej to musisz trochę poczytać. Nie spodziewaj się, że model spalinowy zalejesz paliwem i bedziesz sobie jeździł. Silik nitro musisz ciągle regulować, a regulacja nastręcza niedoświadczonym sporo problemów. Są dosyć głośne więc nie wszedzie bedziesz mógł nimi jeździć. Po zatym wiedz, że paliwo modelalskie jest drogie a sav trochę pali. Cały bak sava starcza na 15 minut. Nie piszę tego aby Cię zniechęcić tylko poważnie przemyśl zakup bo ten sav kosztuje sporo. Ja jakieś 10 lat temu zaczełem od spaliny jako pierwszego modelu i muszę przyznać, że byłem mocno rozczarowany. Ale podszkoliłem się dużo poczytałem i przy następnym modelu spalinowym była sama frajda. Od tamtej pory miałem 5 modeli spalinowych (sava też). Teraz z powodu braku czasu jeżdżę elektrykami ale kiedyś może powrócej jeszcze do spalin