MoveOn: mniej więcej w takiej kolejności jak podałeś. Caster i gs prawie na równo, ale nie powiem który przewyższa bo oba mają sporo zalet i mniej wad. Później ansmann, model będzie mniej wytrzymały od poprzedników (kumpel miał virusa to wiem) no i silnik 3.5 w truggy

Co prawda silniki 3.5 często kładą do truggy, ale zestawy te kosztują w granicach 800-1500zł. Pozostałe to takie dziwolągi
Firek sprawdza się jako model dla początkujących. Sam miałem team associated rc10gt i była to podobna konstrukcja jak firestorm. Za 1500zł-1800 (razem z kompletnym wyposażeniem) można pozwolić sobie od razu na coś lepszego. Różnica przyzwoitego rtr 1/8 truggy jest zaledwie ok 300zł wyższa od firestorma, a modele oceń sam
Paliwo do silnika 3.0 (jak w tym hpi) 16-20% (osobiście brałbym 16%)
do 3.5 i większe 20-25% (brałbym 20%) bo po co więcej do rekreacyjnej jazdy wokół domu lub na torze dla przyjemności ?
Firmy: jets(już został wycofany?), lrp, merlin, tornado, byron i może jeszcze coś, mogę nie pamiętać bo trochę wypadłem z "poważnego" nitro kiedy miałem po 4 takie modele na raz

teraz został tylko savik

Ps. Jak zmienić nick na tym forum bo to mrmaku mnie już denerwuje