Od kilku ładnych dni usiłuję dobrać jakiś zestaw bezszczotkowy do Maverik Strada SC, niestety wcale mi się nie rozjaśnia w głowie wraz z upływem wczytywania się w specyfikacje. Bardzo proszę o rozwianie kilku nurtujących mnie kwestii:
1. Czy można przesadzić wybierając zbyt mocny regulator, ewentualnie założyć przyszłościowy regulator do zbyt słabego silnika, czy taki regulator da tyle prądu ile w danej chwili potrzebuje silnik czy może poczęstować go zbyt dużą porcją amperów?
2. Kwestia wentylatorów i odbiorników. Niektórzy producenci(np. HPI,Hobbywing..) piszą o konkretnym napięciu zamontowanych wiatraczków dla 7.2V i konieczności zmiany zasilania przy mocniejszych pakietach. Czy regulatory firm co o tym nie wspominają dostosowują samodzielnie napięcie dla wentylatorów. A jak jest z odbiornikiem, napięcie jest zawsze stałe, czy trzeba je zasilać z oddzielnego źródła?
Miałem nie przesadzać, ale spróbuję...
Najbardziej oczywistym wyborem był na początku dedykowany zestaw Maverika do modeli Evo S: MM-22BL silnik 3215KV i regulator MSC-22BL 80AMP ale kto nie chciałby więcej i lepiej...
Doradzicie coś?

ps. To jest auto 5-latka i przykręcam mu troszkę power, poza tym głównie jeździ na małym gazie w przód i w tył bez końca manewrując na małych przestrzeniach, więc może ten seryjny wyżej wspomniany zestaw lub inny o podobnych parametrach(kv) nie byłby takim złym rozwiązaniem. Ja też chciałbym nim czasem poszaleć...