Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 11:53 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor
PostNapisane: So cze 23, 2012 10:50 pm 

vipsan napisał(a):
Rotory nie padaja? To poczytaj troche zagraniczne fora albo poprzegladaj google grafika !

Zapodaj z 5 przykładów uwalonych rotorów w Xerunach (mniej więcej tyle ma RX8 u nas na forum, z resztą ja i tak polecam Leoparda 2000KV więc przykłady o jego nagminnej awaryjności również by się przydały), z chęcią uzupełnię wiedzę,kto wie? Może i ja kupię Mambę ? Albo nie, za cenę Mamby mam 3.5 Leoparda.
vipsan napisał(a):
za pelne combo mamby trzeba liczyc minimum z dostawa do domu 1200zl

Ja mam z dostawą za 1057 zł, więc do twojego zestawu z podobno "gównianym Xerunem" trzeba dopłacić 257 zł. Opłaca się ?

Kuba 98 - przecież były już wyjaśniane spory Mamba VS Xerun VS Tekin, poczytaj posty ludzi bardziej doświadczonych ode mnie, np. użytkownika Ralf2107. Przypomnę tylko, że nikt nie udowodnił, że Xerun jest lepszy/gorszy. Za to ceną można by powiedzieć, kładzie mambę na łopatki.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So cze 23, 2012 11:02 pm 

Daj link do sklepu gdzie za 1000 z chaczykiem kupi sie castle combo 2200 z dostawa do domu?

Ja nie twierdze ze xerun jest zly ale na pewno nie jest tak dobry jak mamba!

PostNapisane: So cze 23, 2012 11:10 pm 

Jak bym kupował z ebay'a ta Mambe http://www.ebay.pl/itm/CASTLE-CREATIONS-MAMBA-MONSTER-2200KV-COMBO-PACKAGE-/290732420858?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item43b100aefa#ht_1697wt_922 to wyszło by mi taniej niż tam gdzie mi podawałes. Cło by wyniosło około 120zł i w sumie zapłaciłbym >1200zł. Tak więc nie wiem czy warto czy lepiej Xeruna. Przesyłki są objęte cłem i VATem od 200USD

PostNapisane: So cze 23, 2012 11:13 pm 

vipsan napisał(a):
Ja nie twierdze ze xerun jest zly ale na pewno nie jest tak dobry jak mamba!

Na podstawie silnika Tekin 4000KV vs Xerun 4000KV współpracujące z regulatorem Novak Havoc SC stwierdzam, że dla mojej osoby, która nie jest zawodnikiem nie widać różnicy, no chyba,że w cenie. A Tekin to high-end, więc zakładam, ze stoi na podobnym poziomie co Mamba.
Podaj swoje porównanie Mamba VS Xerun
vipsan napisał(a):
Daj link do sklepu gdzie za 1000 z chaczykiem kupi sie castle combo 2200 z dostawa do domu?

Dam, jeśli dasz przykłady nagminnie uwalających się rotorów w silnikach Xerun (i nie jeden, czy dwa, bo to się może w każdym silniku przytrafić).

KuBa 98 napisał(a):

Misiek, wysyłka do Polski kosztuje 160 zł...
KuBa 98 napisał(a):
Przesyłki są objęte cłem i VATem od 200USD

Albo to nie jest prawda, albo zmieniły się przepisy.

A przepraszam, jednak wysyłka z tej aukcji to ~ 17$, sorki :) Widzisz, jak poszukasz to znajdziesz :D, warto?

Ostatnio edytowano So cze 23, 2012 11:39 pm przez Gabber, łącznie edytowano 4 razy

PostNapisane: So cze 23, 2012 11:16 pm 

Misiek, wysyłka do Polski kosztuje 160 zł...
O co Ci z tym chodziło, bo jakoś nie zrozumiałem
I jak warto to kupować?

PostNapisane: So cze 23, 2012 11:25 pm 

Wyjaśniłem wyżej. Co do cła - jeśli kupisz na tej aukcji, to wyślij mail do kolesia, i napisz, żeby zadeklarował wartość 15 $. Sprawdź też wymiary silnika, pamiętam,że któraś Mamba nie wchodziła do E-revo
Na koniec - ten zestaw, który BYĆ MOŻE będzie troszkę szybszy od Xeruna jest droższy tylko o 410 zł.

PostNapisane: So cze 23, 2012 11:38 pm 

Kazda mamba 1515 2200kv ma taki sam wymiar i pasuje do e-revo mamba np 1800kv jest dluzsza i nie pisz jak kupisz jak kolega sugeruje tylko wczesniej ja napisalem o podanie wartosci 50$ jak juz kupilem to mi odpisal sklep ze u nich prawo takiego oszustwa zabrania i dowalili vat 22% i clo 7% od calej kwoty!

PostNapisane: So cze 23, 2012 11:48 pm 

Jak patrzę na tą aukcje, to myślę, że sprzedawca jest jakimś handlarzem jakich pełno u nas na Allegro (np. ci, którzy sprzedają pakiety Turnigy) i myślę, że zgodzi się na zaniżoną deklarację. Co szkodzi spróbować? Jeśli tak Ci sklep odpisał to spoko...albo i nie spoko, mi zawsze wartość zaniżają, dlatego u nich kupuję. A VAT to mamy 23% i nie zawsze dowalają 7% cła, nie wiem, od czego to zależy. Chyba od widzimisie celników. Tymczasem podaj proszę przykłady tych padających rotorów w silnikach xeruna, nie chcę być złośliwy, chcę wiedzieć.

PostNapisane: N cze 24, 2012 7:20 am 

Wiem ,ze mozna ich prosić o deklaracje niższej wartości ,ale to jest oszustwo, a ja oszukiwać nie chce bo potem mogą by tylko z tego problemy na przykład dowala mi jeszcze podatki. Ale dzięki za pomysły

PostNapisane: N cze 24, 2012 9:33 am 

Nie pisalem ze rotory padaja tylko w xerunie ale ze ogulnie w tego typu silnikach. A ezrun xerun czy leopard nie maja zestawu naprawczego jak mamba.

Mialem leoparda i po rozebraniu gdy zobaczylem jakosc wykonania rotora to tragedia w porownaniu z silnikami castle

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1bc75d704b2f6933.html leopard

http://pics.towerhobbies.com/imagel/c/lcsec1200.jpg mamba

Odrazu widac jakosc wykonania rotor leoparda wyglada jak wyciachani siekierka w piwnicy

PostNapisane: N cze 24, 2012 9:54 am 

No naprawdę, różnica jest i to duża (sprawdziłem zdjęcie rotora Mamby w googlach, drugi link nie działa). Tylko zastanawia mnie jak to jest z ta mocą i wytrzymalością obu zestawów. Niektórzy mowia ze jest duża różnica a nie którzy ze nie ma różnicy, jest ale tylko w cenie, tak więc zastanawia mnie to, jak jest naprawdę

PostNapisane: N cze 24, 2012 10:17 am 

vipsan, widzę, że posłużyłeś się moim zdjęciem.
Co do jakości to nie możesz tego oceniać po wyglądzie, bo zdjęcie robiłem zwykłą małpką w ciemnej piwnicy. Istotne jest to, że na rotorze nie ma żadnego śladu po roku użytkowania na 4, 5 i 6s. Dodam też, że byłem modelem 4 razy na plaży, a zdjęcie które wkleiłeś robiłem podczas przeglądu po roku i w środku nie znalazłem ani jednego ziarenka piasku, jedynie odrobinkę kurzu, a to też świadczy o jakości, bo jest bardzo szczelny. Kolejną dość istotną kwestią jest to że nowy rotor do mamby kosztuje prawie tyle co nowy leopard...
Osobiście porównywałem leo z mambą (TORK) i dla zwykłego zjadacza chleba bardzo trudno o jakieś różnice, może zawodnik z kilku sezonowym stażem odczuje jakąś, ale nawet jeśli mamba jest lepsza o 10-20% to i tak jest droższa o 100%.
Powiem tak: jak masz żeby dołożyć do mamby 400zł to ją kup, a jak nie masz to kup xeruna lub leoparda. Leopard 2150kv znacznie płynniej chodzi od xeruna 2000 kv mam na myśli cogging z xerunem 150A.

A co do padających rotorów w leo i xerunie to znam tylko jeden przykład na tym forum użytkownika dubik, który zabił rotor w xerunie, ale to raczej wyglądało na brak serwisu (czyszczenia).

A co do cła, to cło nie jest duże, ale jak cło to i VAT 23% a to już się robi różnica!

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Ostatnio edytowano N cze 24, 2012 10:51 am przez Ralf2107, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: N cze 24, 2012 10:44 am 

Ralf2107 napisał(a):
który zabiła rotor w xerunie, ale to raczej wyglądało na brak serwisu (czyszczenia).

I cała prawda o padających rotorach, bo niby jak ma się zepsuć taka zwarta konstrukcja jak nie przez awarię łożyska/bród?
Kuba 98 - masz moje porównanie Xerun Vs Tekin (w wersji SC), jeśli chcesz znaleźć Leopard 2000KV/Xerun 2000KV VS Mamba 2200 to niestety musisz znaleźć temat, gdzie użytkownik miał oba zestawy i je porównał. Bo pisać, że coś co jest droższe o 400 zł jest powalająco od czegoś tańszego to każdy może. Samemu było by mi głupio jakbym wywalił kasy na coś, co jest parę procent szybsze. No chyba, że masz nieograniczony budżet.

PostNapisane: N cze 24, 2012 10:54 am 

Dodam jeszcze, że na zagranicznych forach znacznie częściej znajdziesz info. o spalonym reglu mamby niż o spalonym xerunie 150A. Z resztą było też kilka takich przypadków na naszym forum.
Co do silników - jak dbasz tak masz.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N cze 24, 2012 10:56 am 

Ralf2107 no faktycznie twoje fotki leoparda. Znalazlem fotki rotorow na googl i dalem do porownania w temacie

Ciekawi mnie ile wytrzyma leopard xerum w porownaniu do mamby w perspektywie kilku lat uzywania?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona