Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 10:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor
PostNapisane: So cze 23, 2012 8:36 pm 

A jak uważasz czy zdarzy mi dojść ta przesyłka jak bym zamówił w ten wtorek i czy doszła by przed 7 lipca czy raczej nie ma na co liczyć

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So cze 23, 2012 8:40 pm 

Weź pod uwagę, że kasa z konta na paypal idzie 2-3 dni.
Jak zapłacisz od razu we wtorek to jest szansa, że dojdzie do 7.07

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So cze 23, 2012 8:42 pm 

Gabber A wolal bys silnik xerun to widze ze nie masz pojecia co piszesz! Rozbierales kiedys silnik castle a xerun? jesli nie to poszukaj na google i porownaj sobie jak wyglada rotor xeruna leoparda i im pokrewnych a jak wyglada rotor w silnikach castle! Ten od castle na 100% dluzej wytrzyma bo jest o niebo lepiej wykonany a w razie awarji zamawiasz rotor castle za 50$ a xeruna wyrzucasz do smieci bo nie ma rotora na zmiane!

Po drugie pisales ze z ebay to ty tylko uzywane zeczy kupujesz a nowe to sie nie oplaca i miales mi znalesc w sklepie silnik castle 2200 + regiel 150a z dostawa do polski za mniej niz 800 bo przeciez ja chce za drogo! To jak to jest z tym ebay u ciebie pierw piszesz ze tam najdrozej i ty masz tansze sklepy a pozniej ze trzeba szukac okazji na ebay???

Kolego kuba 98 napisz na pw a dam ci odpowiedz co i jak z tym combo moze tez byc combo nowy castle 2200 + uzywany regiel 150a za 550zl

PostNapisane: So cze 23, 2012 9:05 pm 

Cały problem w tym, że autor tematu zdecydował się na Xeruna, więc przypadkowo popsułem Ci interes, prawda?
vipsan napisał(a):
Gabber A wolal bys silnik xerun to widze ze nie masz pojecia co piszesz! Rozbierales kiedys silnik castle a xerun? jesli nie to poszukaj na google i porownaj sobie jak wyglada rotor xeruna leoparda i im pokrewnych a jak wyglada rotor w silnikach castle! Ten od castle na 100% dluzej wytrzyma bo jest o niebo lepiej wykonany a w razie awarji zamawiasz rotor castle za 50$ a xeruna wyrzucasz do smieci bo nie ma rotora na zmiane!

Jestem w pełni świadom, ze nie ma zamiennych rotorów, ale czy te rotory w Xerunach padają? Nie znam takiego przypadku. Nie mam pojęcia o czym piszę? Aktualnie mam silnik Tekina do SC, i jakoś mnie nie zachwycił wykonaniem, ba, pracą też nie. A Tekin to ponoć najwyższa liga?

vipsan napisał(a):
Po drugie pisales ze z ebay to ty tylko uzywane zeczy kupujesz a nowe to sie nie oplaca

Zgadza się, ceny nowych rzeczy oferowanych przez firmy/sklepy są zazwyczaj droższe niż w sklepach.
vipsan napisał(a):
miales mi znalesc w sklepie silnik castle 2200 + regiel 150a z dostawa do polski za mniej niz 800 bo przeciez ja chce za drogo!

Niestety, wszystkie oferty osób prywatnych są traktowane jako używki,w sensie, że nigdy nie osiągniesz ceny takiej jak w sklepie, taka świetna cena? To wystaw na Ebay, zobaczymy za ile pójdzie.
vipsan napisał(a):
To jak to jest z tym ebay u ciebie pierw piszesz ze tam najdrozej i ty masz tansze sklepy a pozniej ze trzeba szukac okazji na ebay???

A czy potrafisz przeczytać moje posty raz jeszcze?
Gabber napisał(a):
Jeszcze raz Ci napiszę, masz kasę na combo Castle? --? http://www.ebay.com i szukaj używki z opcją wysyłki do Polski, jak nie będzie, to zapytaj, czy sprzedający wysyła do Polski, albo kup nowy zestaw na :http://www.losipartshouse.com/servlet/the-29573/Castle-Creations-Mamba-Monster/Detail
Nie masz kasy na nowe combo? -->http://www.rcecho.com/HOBBYWING-EZRUN-PRO-RC-Model-Brushless-Motor-150A-ESC-Speed-Controller-SL563.html +++ http://www.rcecho.com/LEOPARD-RC-Model- ... IM148.html

ALBO : http://www.rcecho.com/HOBBYWING-XERUN-4 ... ME237.html

I jestem na 99% pewien, że obecnie w sieci są to najtańsze opcje.

Widzisz więc, że słowo "w sieci" dotyczy produktów Xeruna/Ezruna.
vipsan napisał(a):
moze tez byc combo nowy castle 2200 + uzywany regiel 150a za 550zl

Teraz lepiej, o ile ten regulator to nie HobbyKing

PostNapisane: So cze 23, 2012 9:28 pm 

Kurna to co w końcu mam wybrać. Jedni mówią mi że Xerun to będzie dobry wybór, a tu nagle bierz Mambe ona jest lepsza Xerun to gówno. To co w końcu mam brać, jestem skłonny do obu zestawów, pieniędzy wystraczy mi i na jeden i na drugi tylko CZAS i dostępność to mój wróg :evil:

PostNapisane: So cze 23, 2012 9:45 pm 

KuBa 98 napisał(a):
a tu nagle bierz Mambe ona jest lepsza Xerun to gówno. :evil:

Kto tak napisał? NA Xerunach z tego co wiem ścigają się zawodnicy w Polsce. Wyżej kolega napisał, że w przypadku awarii rotora, za 50$ kupujemy nowy i wszystko hula. Tylko, że awarie rotora to raczej rzadkość, a poza tym, to dokładam 20$ i mam nowy silnik...
Jeśli masz kasę, to kup combo Tekina, nawet tańsze od Mamby :D. Jeśli masz kasę na Mambę i na części do modelu, to kupuj śmiało. Ja po prostu nie widzę sensu wydawania tylu pieniędzy, zwłaszcza, że takowe sam wkładam do portfela.
Moje propozycje :
Ezrun 150A + Karta programująca LCD - 93.88$
Silnik Leopard 4274 2000KV - 69.90$
I są to najtańsze opcje w Rcecho

PostNapisane: So cze 23, 2012 9:56 pm 

a do tego leoparda są zamienne rotory czy też trzeba nowy silnik kupować?

PostNapisane: So cze 23, 2012 10:00 pm 

Rotory nie padaja? To poczytaj troche zagraniczne fora albo poprzegladaj google grafika !

Na ebay nie bede nic wystawial bo z tamtad wszystko kupilem mam 3x castle 2200 1x castle 1717 combo od modelu xo-1 i nikogo nie namawiam do kupna. Zreszta to jest w polsce niedostepny towar wiec o sprzedaz sie nie obawiam! Tylko mnie to denerwuje jak ktos pisze ze cos jest drogo a taniej znalesc nie moze! I nie uwazam ze za nowy zestaw to jest wysoka cena bo za pelne combo mamby trzeba liczyc minimum z dostawa do domu 1200zl

PostNapisane: So cze 23, 2012 10:03 pm 

to i tak dosyć dużo, wiem, że taniej nie znajdę, ale to jest na prawde dużo kasy

PostNapisane: So cze 23, 2012 10:04 pm 

Jesli mowa o tekinie rx8 to silnik super a z reglami wiecej problemow niz u mamby

PostNapisane: So cze 23, 2012 10:07 pm 

ale czy jest sens wydawać tyle kasy na Mambe czy równie dobrze mogę kupić Xeruna i będzie on równie dobry i mocny

PostNapisane: So cze 23, 2012 10:09 pm 

Porownanie xeruna do mamby i tekina to tak jak porownanie forda do bmw i audi , niby jedzie sie prawie tak samo ale prawie robi roznice!

PostNapisane: So cze 23, 2012 10:12 pm 

to Mamba też jest tak awaryjna jak BMW czy tego nie miałeś na myśli? A jakie różnice masz na myśli?

PostNapisane: So cze 23, 2012 10:17 pm 

Ciezko sie tobie cos tlumaczy! Mialem e60 3.0 d zero problemu mam a6 c6 3.0 d i tez zero problemu a ford kiedys mialem fieste i tak jak mowia ford gowno word!

PostNapisane: So cze 23, 2012 10:19 pm 

wybacz ale chcę sie szczegółowo dowiedzieć i nie mieć wątpliwości przy zakupie, ani potem problemów w czasie użytkowania

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona