Witam!
Mam problem z TRAXXASEM RSUTLEREM XL-5.
Problem polega na tym że model zaczął słabnąć tz. kupiłem do niego 2 pakiety ( używki ) na allegro ( oryginalne traxxas nimh 8.4V 3000mA ), pierwsze myślałem że to wina tych pakietów i dlatego wolno jedźi ale dziś włożyłem do niego świeżo ładowany ( orygianlny który miałem w zestawie do tego modelu ) pakiet ( też inmh 8.4V) po jakiś 15 ładowaniach i miałem podobny problem, model jedźi wolniej niz wcześniej, regulator jest CHYBA w porządku bo podczas jazdy nie grzeje się, przewody też są w dobrym stanie, nie pourywane lecz silnik lubi się nagrząć, czasami nawet parzy i troche śmierdzi.
Pakiety ładuje na zwykłej ładowarce ( 200mh ) i na mikroprocesorowej HOBBY KING ECO 6 ( obecnie ładuje na 500mh ).
Moim zdaniem w silniku szczotki są na wymarciu i dlatego jedzi wolniej i się grzeje ale może być wina czegoś innego.
Jeżeli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc

.
Regulator jest oryginalny xl-5 i silnik titan 12t.
Przeprogramowywałem, kalibrowałem regulator tak jak na filmikach ale nic to nie daje.
Ps; jeżeli ktoś ma taką ładowarkę ( HOBBY KING ECO 6 ) to czy może mi wytłumaczyć jak sprawdzić pojemność aku bo instrukcja gdzieś się zgubiła, a angielskiego aż tak bardzo nie znam