Ja mam zrobiony update. W/g mnie wizualnie to tylko kosmetyka, technicznie też nie widzę większej różnicy. Uważam że jeżeli jest update to trzeba go zrobić

To co zmienili wizualnie mi osobiście nie było potrzebne. Dziwna sprawa z tą Twoją reklamacją, u mnie to trwało dwa tygodnie. Też tak jak Ty miałem wersję angielską, gdzie kupowałeś? Ja w RC hobby welt, ale reklamowałem bezpośrednio do USA.
Mam zestaw z silnikiem 1900Kv, na start włożyłem już kondensator bo wcześniej już miałem problemy z moim savoxem.
Polecam Wam często zaglądać do środka do regla i do silnika, nie są jakoś super zabezpieczone, bez problemu dostaje się do nich syf. W poprzednim esc rx8 przetarło mi styki na płytce mimo regularnego czyszczenia. Warto rozebrać regiel i dolną część obudowy na wytłoczeniach wysmarować delikatnie silikonem, tak żeby właśnie ten plastik nie obcierał się o płytkę. Warto też sprawdzać luty kabli, mi na szczęście oberwał się -, a nie +.
A propos kabli to używam tych oryginalnych z pudełka, grzeją się, ale nie na tyle żeby stwarzać zagrożenie. Połączenie między reglem a silnikiem mam zrobione na stałe, bez dodatkowych złączek na kablach 12awg. Po pewnym czasie warto wymienić też daremny oryginalny włącznik który dość szybko przestaje działać W silniku mam już zmienione łożyska na ceramiczne z boca, są rewelacyjnie ciche. opory w/g mnie na "czuja w palcach" są takie same jak w zwykłych.
Co do softu to trudno pisać o setupach, bo każdy ma inne potrzeby i odczucia. Wszystko zawsze można zmienić na torze, ważne żeby wiedzieć co się chce zmienić żeby coś uzyskać. Hotwire jest tak dobrze opisany że ja z moim średnim angielskim doskonale sobie radzę.