Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 8:24 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn cze 18, 2012 10:03 pm 

Cześć. I jestem zmuszony popisać trochę w tym temacie. Kupiłem tą aparaturę: http://allegro.pl/show_item.php?item=2404535808 od gościa: Michał Tomaszewski ze Szczecina (nick z allegro Udarek2). Tak jak wynika z opisu aukcji aparatura wraz z odbiornikiem miała być sprawna. Sprzedawca kilka razy podkreślał, ze jest nowa antena do nadajnika. Apka przychodzi, rozsuwam antene (delikatnie bo już trochę ogarniam) a tu bach i mam dwie anteny. Na dodatek jest jeszcze wgnieciona. Towar doszedł 13 czerwca ale dziś ten "perfidny ch*m" odpisał tj 18 czerwiec. Dowiedziałem się że nowe anteny są uszkodzone :lol: Próbowałem załatwić sprawę polubownie (żeby przyslał mi nowa antenkę) a on nadal nie. Pogroziłem negatywem to ten bezczelnie napisał, że w odwecie też mi da. Teraz pytanie, jest możliwość zeby ten w odwecie nie wystawił mi niesłusznego negatywa??

Jeszcze raz nie polecam: Michał Tomaszewski ze Szczecina (nick z allegro Udarek2) to oszust

Zdjęcia anteny: https://picasaweb.google.com/1019289227 ... ESZCZECINA

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt cze 19, 2012 5:37 am 

Załatw to sporem przez Allegro. Sprzedającemu na pewno taniej wyjdzie polubownie oddać kasę za antenę niż stracić dwa razy na wysyłce (jeśli masz rację, przy zwrocie musi oddać także za poniesione koszta wysyłki).

Swoją drogę z taką ceną mógł po prostu napisać, że antena jest ułamana... :|

PostNapisane: Wt cze 19, 2012 7:14 am 

MrMaku napisał(a):
Teraz pytanie, jest możliwość zeby ten w odwecie nie wystawił mi niesłusznego negatywa??

Niestety, on może wystawić co będzie chciał, jednak to klient ma zawsze rację...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz lip 12, 2012 7:39 pm 

Witam
To i ja muszę sie wpisać ku przestrodze przed użytkownikiem: PrYmEk
Tyczy się tematu sprzedaży Summit'a: viewtopic.php?f=13&t=62623

Tak jak zadeklarowałem, kupiłem ze względu na dobry stan i ze model "wyglądał" na zadbany, ale..
Gość niepoważny, wypiera się czegoś co jest udokumentowane na zdjęciu + próbuje z kogoś zrobić idiote.
Zdjęcia niestety już usunął !

1. Pakiet jest inny nie Zippy 2200 tylko gorszy Polyquest 1600
Wpiera że ten Polyquest to Zippy 2200 którego widać na zdjęciu! Pakiety te wyglądają całkiem inaczej!!
Żeby było lepiej zdarł przed wysłaniem etykietę/nalepkę z pakietu żeby nie było widać co to za pakiet, jeszcze świeży niezabrudzony klejący się klej po etykiecie. Pakiet także ma zmienione złącze balansujące na nietypowe dla pakietów(złacze to wystepuje w sprzetach audio-video) dodał przejściówkę na też h.. wie co? - pisze ze to standard E-Sky(ESky ma inne)-śmiech!

2. Brak przejściówki TRX->XT60
Bo po co? wtyczki pasują przecież, h.. że jest na fotografii !

3. Zębatki odbiór 55T i 50 w rzeczywistości to dwa inne ataki nie odbiory.
Przeboleje, choć tu też czuję jakiś "spryt" tego człowieka.

4. Koszulka na jednym ze złącz(3.5mm) silnika zmieniona(na foto wszystko oryginalnie).
Jak to się stało? - chyba magia, zmieniła kolor po prostu!

5. Koła dodatkowe
Poździerana farba i lekko bierznik - na foto wszystko jak nowe!

6. Jedna półoś będzie kwalifikować sie do wymiany, bo niewiele jej brakuje 1-2 jazdy
Nie no wszystko jest w super stanie i nic nie trzeba będzie wymieniać

7. Model zabrudzony
No dobra rozumiem, bo jeszcze musiał go dobić przed wysyłką!

Zaproponował żebym zwrócił, oczywiście ja trace na wysyłce w dwie strony prawie 50zł choć to jest tylko i wyłącznie jego nie wywiązanie się z umowy.

Model został u mnie, bo jakoś to przeżyję, ale wkurzył mnie mocno swoim krętactwem i próbą wparcia mi takich głupot, oczywiście dostanie odpowiedni komentarz, bo szczęście poszło przez allegro.

Także uważajcie na: PrYmEk !!!

PostNapisane: Pt lip 13, 2012 10:49 am 

IgorCh
zgłos do alegro dostanie ostrzezenie to mu tez da do myslenia głupota moim zdaniem ewidentnie kreci i bez znaczenia czy lepsze pakiety.

PostNapisane: Pt lip 13, 2012 7:10 pm 

Jeśli kupiłeś przez Allegro to nie musisz się za bardzo martwić o zwrot kosztów wysyłki, mi się udało nawet bez rozpoczynania sporu. Można też uzyskać zwrot części poniesionych kosztów jeśli towar nie odpowiada w 100% deklarowanemu stanowi. Spróbuj, ja tam wychodzę z założenia, że niby jeden przypadek, ale już kilka razy dałem się naciągnąć i nie mam zamiaru więcej popuszczać.

PostNapisane: Cz sie 09, 2012 6:11 pm 

Witam,

ostrzegam przed zakupami poza allegro od KARNAS110

Umówiliśmy się via e-mail na moje kupno od niego combo ESC Leopard + 2 pary wtyczek (M+D) Deans + przesyłka gratis.

Dotarło do mnie tylko combo. Wtyczki w tym czasie sprzedawał na allegro i sprzedał tylko 3 pary z 20 wystawionych. Widziałem komenty po tej jego aukcji i wtyczki powysyłał ludziom.
Na moje zapytanie czemu nie dostałem wtyczek, udzielał chaotycznych odpowiedzi, że nie ma/miał/zapomniał spakować ...ogólnie wymijający i zniechęcający bełkot w kilku e-mailach.. w którymś e-mailu napisał mi nawet sugerując, że nie było żadnej transakcji pomiędzy nami.. :O ... żadnego przepraszam oczywiście też nie było.
W końcu zgodził się, że prześle zwrot kasy na konto... było to ze 2 tyg. temu.. mimo moich monitów do tej pory zero przelewu. Musi mieć niezłą zabawę.
Pomijam fakt, że były one warte 4,8 zł i to, że jak ich nie dostałem z combo, to musiałem pół piątku latać po Poznaniu i ich szukać po sklepach, tracac kasę na paliwo i czas.
Byłem umówiony na weekend na jeżdżenie i musiałem mieć te wtyczki, aby porobić przejściówki...
Gdybym wiedział, że tak będzie to zamontowałbym stary zestaw w modelu przed weekendem, kupił wtyczki gdzie indziej już wcześniej i zrobił zakupy na hobbyhot.com (wspomniane combo), tam gdzie on kupuje.

Nie polecam... koleś to jakiś drobny cwaniaczek (żeby nie nazwać frajerek..), który na allegro udaje uczciwego, a w rzeczywiostości łakomi się na antyreklamę za 4,8 zł i traci potencjalnego klienta/ów (mam nadzieję).

Pozdrawiam uczciwych sprzedawców/modelarzy.

my #1 - Carbon Fighter 1:10 brushless 4WD 2,4 GHz, 5000 mAh 20C HC, HX-12K

+ inne - niekoniecznie samochodowe :] - nitro i elektryki

Ostatnio edytowano Cz sie 09, 2012 6:58 pm przez _Yodi_, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz sie 09, 2012 6:32 pm 

_Yodi_
zawsze trzeba brac przez allegro nawet takie ***** jak wtyki
brałem u niego lipole i regiel i było ok

PostNapisane: Cz sie 09, 2012 6:40 pm 

Nie twierdzę, że przez Allegro jest nieuczciwy. Też kiedyś kupiłem u niego grzałkę przez Allegro i było ok.

Opisuję tylko mój aktualny przypadek, żeby ludzie którzy brzydzą się nieuczciwością wiedzieli, u kogo robią zakupy.

Jakby co mam całą naszą korespondencję, dowody mojego przelewu oraz screeny z aukcji, na które się powołuję.

PostNapisane: Pt sie 10, 2012 10:08 am 

Nie polecam użytkownika tego forum o nicku postallll (nr gg 9262990). Kupił on ode mnie model Xray XT8 wraz z combo MMM 2200kV oraz pakietem 4500mAh w piątek (3.08.12) - mija dzis tydzien.
Umówiliśmy się poza allegro (aukcje wycofałem), do tego złożyłem mu model. Pieniędzy nie ma do dziś, kolega postallll raczył się odezwać 2 dni temu, że cofnęli mi przelew i co... I cisza do tej pory. Ja rozumiem, praca obowiązki, ale do tej poru nie dostałem odpowiedzi/ decyzji kolejny dzień (blokuje model, też chce być w jakiś sposób fair). Jestem w stanie zrozumieć różnie sytuacje, dostał ode mnie numer kontaktowy, ale nawet nie raczył zadzwonić.

Nie polecam, niepoważny człowiek.

Pozdrawiam

PostNapisane: Pt sie 10, 2012 6:47 pm 

niestety ja też się podpisuje pod użytkownikiem postalll zamieniałem się z nim na allegro za mojego savage na tc5 ostatnio miałem telefon że niby silnik uszkodzony na moją prośbę o wystawienie swojego modelu głucha cisza a pro po że on będzie rozbierał silnik i jak co będzie mi go zwracał i zwlekał z myłką myśląc że wyśle mnie zrobi w bambuko

PostNapisane: Cz sie 16, 2012 3:45 pm 

eckoman savage dalej nie jeździ silnik osiągając temp 120 stopni sam gaśnie co jest już niestety objawą wykończenia silnika a na twoim miejscu bym nie pisał takich rzeczy na mój temat bo tc5 chodzi jak najbardziej dobrze i nie możesz sie do niczego przyczepić ty dostałeś model w pełni sprawny a ja dostałem szmelc ps nie oczekiwałem na to że Ty mi pierwszy wyślesz tc5 i nie miałem na myśli oszustwa

PostNapisane: Cz sie 16, 2012 9:00 pm 

Witam,

po burzliwej dyskusji na innym forum użytkownik allegro Karnas110 przesłał mi ostatecznie zwrot za niezrealizowaną transakcję.

PostNapisane: Wt paź 23, 2012 6:26 pm 

Witam,
Nie wiem czy trafiłem w temat ale to jedyny taki o problemach w transakcjach.
W maju wysłałem mój regiel użytkownikowi torque3, twierdził, że jest w stanie go naprawić.
Przez 2 miesiące zwodził mnie, że szuka elektroniki, aż w końcu napisał, że nie da rady.
Bez pretensji poprosiłem o odesłanie regla i nie mam go aż do dziś...
Nieodpisywanie z PM zmusiło mnie zamieszczenia posta tutaj, ostatnią wiadomość, że 'już będzie w tym tygodniu na poczcie' otrzymałem 19. września.

Dumny, były i przyszły modelarz RCCLUBPOZNAN

PostNapisane: Wt paź 23, 2012 6:41 pm 

no niezle:) hehe.... odsylam CI go w takim stanie jak do mnie przyszedl szkoda ze nieda sie go napawic ale coz pisalem CIze niemam tak czasu napisz mi jeszcze raz pm z adesem bo dostaje sporo pytan od uzytkownikow i mam zawalona skrzynke musze kasowac - dostaniesz w takim stanie jak do mnie pzyszedl - spalony jest sterowanik mosfetow ktorego nieda sie kupic , nieda w polsce za granica na farnellu kosztuje 35 zł = 150 wysylka + ja tego nie przelutuje bo to juz profesjonalny sprzet musi byc:) jutro jade na poczte wyslac paczke czekam na adres

nie zwodzilem Cie tylko nawett za swoja kase kupilem 2 zamienniki na ktore czekalem z tme electronics ......... ale widze ze kazdemu trzeba wszystko z osobna pisac , chcialem pomoc ale tego CI juz nikt nie naprawi zbyt male jest wszystko

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 54  Następna strona