Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 7:36 am

Autor
PostNapisane: Śr cze 02, 2010 2:53 pm 

Chciałbym kupić model gs racinga CONQUEROR 1:9 lecz prosze o doradę i opinię. Jestem początkującym modelarzem i będzie to mój pierwszy model. Chciałbym aby w/w autko sprawdzało się zarówno na trawie (wysokość ok 3cm) na szutrze jak i asfalcie czy kostce typu por bróg. Mój budżet to ok 1300zł. Na jakie ewentulanie naprawy mam się nastawić. Sugerowana miesięczna eksploatacja to ok 8h (prócz paliwa), na jaki okres czasu wystarczają baterie w nadajniku i odbiorniu. Jeszcze raz serdecznie dziękuję i liczę na Pomoc Was moi koledzy Wykwalifikowanych Modelarzy. Nr mojego gg 3436735

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr cze 06, 2012 2:54 pm 

Nie polecam tego modelu, no chyba że jako ozdobę na półkę, bo wygląda bardzo ładnie... Ale do rzeczy: auto ma kiepskie osiągi (realna prędkość jaką to osiąga to ok 40km/h), bardzo łatwo go dachować-wysoka buda robi swoje, a zawieszenie też jest miękkie. Ponadto podwozie nie nadaje się do jazdy po luźnej nawierzchni, gdyż drobne kamyczki zakleszczają się w zębatce i powodują unieruchomienie modelu - brak dostatecznej ochrony napędu. Co jakiś czas muszę też dociągać nakrętkę w sprzęgle ślizgowym (które pełni rolę centralnego dyfra), bo luzuje się przy relatywnie szybkiej jeździe i autko warczy a nie jedzie. Silnik jest chyba największym problemem - bardzo trudny w regulacji, albo pali bardzo dużo (zbiornik na zaledwie 7 minut) i chodzi bez większych problemów, albo pali mniej i gaśnie podczas jazdy. Również jego trwałość pozostawia bardzo wiele do życzenia - szarpanka urwała się od razu (jeszcze zanim go odpaliłem, a nie jest to mój pierwszy model spalinowy), więc zakupiłem rotostart, w którym za to zużywa się przycisk i przekładnia. Zajechałem silnik już po siedmiu litrach paliwa, i to drogiego Byrona 20%. Trwałość samego podwozia ok jak na asfalt - poza nim łatwo wyrwać wahacz. Cena jest korzystna, ale jak nie chcesz się sfrustrować, to kup buggy albo monstera. Natomiast czas działania pilota i odbiornika zależy w dużej mierze od jakości baterii - ale do pilota nie ma dużych wymagań - nawet na starych akumulatorkach daje radę, kosztem oczywiście zasięgu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość