Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr kwi 04, 2012 5:45 pm 

I co z tego że nie jest produkowany?Model używany wciąż można dostać.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz kwi 05, 2012 7:00 pm 

Wiesz co,kupuj te inferno,bo jak ci poradze co innego to i tak Marek Kiełbusiewicz ci tego odradzi,twierdząc,że sie nie znam.Róbcie co chcecie Panowie,jak tylko doradziłem,a admin mnie banem straszy.

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 5:59 pm 

Mam jeszcze kilka pytań:
Chciałbym w miarę możliwości kupić wszystko w jak najmniejszej ilosci sklepow, a chcialbym kupic oczywiscie model, ladowarke, jakies fajne felgi z plaskimi oponami (na asfalt), paliwo , olej do filtra i chyba olej po używaniu. Czy opłaca sie w ogole kupowac cos takiego? Jak czesto stosowac? Jakie produkty z powyższych kategorii polecacie?(przypominam: z jak najmniejszej ilosci sklepow). Chodzi mi o konfiguracje tych produktow.
Kolejna sprawa dotyczy odpalania: Czy wszystkie modele da sie odpalic za pomocą wszystkich trzech metod, czy np. jak jest szarpanka to sie nie da odpalic za pomocą np. roto?
Chyba jednak bede kupowal kyosho inferno neo.
Pozdrawiam

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 6:07 pm 

Jeszcze jedno: Gdzie są jakieś fizyczne sklepy z dobrymi modelami i akcesoriami najblizej Kielc?

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 6:11 pm 

ja sie tam za dużo nie znam,ale używanie After runa(olej po jeździe) wydłuża żywotność,a przynajmniej konserwuje silnik i ułatwia następne odpalanie.Używa si ę go po każdej jeździe,przez wprowadzenie go przez gaźnik(otwór na filtr powietrza)lub przez świece.Ja używam after runa firmy ultimate.Co do odpalania,to jak masz szarpanke to zapomnij o roto,bo do tego jest całkiem inny tył,ale przy szarpance CHYBA można odpalać starterboxem.
Co do modelu to sprawdź jak stoi z częściami w polsce i zobacz opinie na forum.

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 6:43 pm 

tomasz_rd napisał(a):
Co do odpalania,to jak masz szarpanke to zapomnij o roto,bo do tego jest całkiem inny tył,ale przy szarpance CHYBA można odpalać starterboxem.

Proszę nie wprowadzać ludzi i w błąd.

Właśnie w 90% silników które fabrycznie wyposażono w szarpankę da się zainstalować roto, natomiast w 99% silników które są dedykowane pod starter box roto czy szarparki założyć już nie da. Jest tak za sprawą różnicy w konstrukcji wału korbowego.
Jeśli masz silnik z szarparką poszukaj w necie czy jest dostępny w sprzedaży do niego back plate pod roto.
Przeróbka natomiast silnika z roto czy szarparki pod starter box jest w zasadzie procesem nieodwracalnym gdyż wiąże się ze szlifowaniem wału korbowego no i zakupu odpowiedniego back plate. Ale nie jest to regułą gdyż zdarzają się silniki których producent oferuje odpowiedni backplate gdzie przeróbka nie jest wymagana. Przykładem jest tu np silnik Losi 3.4 (wyprodukowany przez SH)

Co do odpalania silników pod roto czy pod szarparkę za pomocą starter boxa wszystko zależy od tego jakie koło zamachowe jest założone na silniku, i czy mocowanie silnika nie podnosi samego silnika zbyt wysoko gdyż wówczas koło starter boxa najzwyczajniej może nie dosięgnąć koła zamachowego silnika.
Generalnie nie powinno być z tym problemu.

Pozdrawiam

Edit.
Przepraszam za te procenty, nie prowadzę statystyk a jedynie chciałem zobrazować sprawę.

Ostatnio edytowano Pn kwi 09, 2012 7:03 pm przez Mariusz Grubizna, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 6:48 pm 

A wie ktos jakie odpalanie jest przewidziane w kyosho inferno neo?

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 6:51 pm 

Mariusz Grubizna napisał(a):
tomasz_rd napisał(a):
Co do odpalania,to jak masz szarpanke to zapomnij o roto,bo do tego jest całkiem inny tył,ale przy szarpance CHYBA można odpalać starterboxem.

Proszę nie wprowadzać ludzi i w błąd.

Właśnie w 90% silników które fabrycznie wyposażono w szarpankę da się zainstalować roto, natomiast w 99% silników które są dedykowane pod starter box roto czy szarparki założyć już nie da. Jest tak za sprawą różnicy w konstrukcji wału korbowego.
Jeśli masz silnik z szarparką poszukaj w necie czy jest dostępny w sprzedaży do niego back plate pod roto.
Przeróbka natomiast silnika z roto czy szarparki pod starter box jest w zasadzie procesem nieodwracalnym gdyż wiąże się ze szlifowaniem wału korbowego no i zakupu odpowiedniego back plate.

Co do odpalania silników pod roto czy pod szarparkę za pomocą starter boxa wszystko zależy od tego jakie koło zamachowe jest założone na silniku, i czy mocowanie silnika nie podnosi samego silnika zbyt wysoko gdyż wówczas koło starter boxa najzwyczajniej może nie dosięgnąć koła zamachowego silnika.
Generalnie nie powinno być z tym problemu.

Pozdrawiam

Edit.
Przepraszam za te procenty, nie prowadzę statystyk a jedynie chciałem zobrazować sprawę.

Chodziło mi o to,że jak jest zamontowana szarpanka to nie da się silnika uruchomić roto.

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 7:05 pm 

qexo2108 napisał(a):
A wie ktos jakie odpalanie jest przewidziane w kyosho inferno neo?

Nic prostszego by sprawdzić. Dzwoń do najbliższego sprzedawcy lub szukaj instrukcji do modelu na stronie producenta.

Pozdrawiam.

Edit.
Zresztą pofatygowałem się za ciebie :)
Model Kyosho Inferno Neo wyposażony w silnik KE.25 odpalany za pomocą szarparki.

Następnym razem nie bój się używać wyszukiwarki google.

Ostatnio edytowano Pn kwi 09, 2012 7:09 pm przez Mariusz Grubizna, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 7:08 pm 

Na wiekszosci filmikow jest szarpanka wiec problem rozwiazany :-)

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 7:19 pm 

Apropo fizycznego sklepu w okolicy Kielc to raczej nie pomogę ale podpiszę się pod tym co polecił Marek
czyli Łódzki ModelCars który powinien zaspokoić wszystkie twoje potrzeby jednym zamówieniem. Włącznie z modelem.
Pozdrawiam.

PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 8:15 pm 

Jeśli będziesz kupował model w ModelCarsie, to polecałbym Ci zlecić dotarcie silnika właśnie w serwisie MC. Wiadomo, że najlepiej uczyć się wszystkiego samemu, ale jeśli nie miałeś wcześniej styczności z nitro, a do tego nie masz nikogo znajomego z doświadczeniem, kto mógłby Cie przypilnować przy docieraniu, to myślę, że to dobry pomysł.
Jeśli chodzi o samo Inferno, to jak wiele RTR-ów ma swoje bolączki, ale jakość materiałów jest na najwyższym poziomie (plastiki i aluminiowe zwrotnice, przeniesienie napędu), do tego łatwo upgrade’ować te podwozia opcjonalnymi częściami z Mp777, 7.5 lub Fioroni.
Dam Ci jeszcze szybką radę na przyszłość. Jeśli będziesz kończył jazdę w danym dniu, staraj się wypalić całe paliwo z baku, najlepiej jak silnik zgaśnie z braku paliwa. Później można go jeszcze spróbować parę razy odpalić. Dzięki takiemu zabiegowi masz pewność, że w silniku nie zostały resztki paliwa, które mają szkodliwy wpływ na wnętrze silnika.

PostNapisane: Wt kwi 10, 2012 6:21 am 

Skoro polecacie ten sklep modelcars to podajcie mi najlepsza konfiguracje produktów które podałem w którymś poscie wyzej bo nie wiem co najlepsze.

PostNapisane: Wt kwi 10, 2012 6:52 am 

qexo2108 napisał(a):
Mam jeszcze kilka pytań:
Chciałbym w miarę możliwości kupić wszystko w jak najmniejszej ilosci sklepow, a chcialbym kupic oczywiscie model, ladowarke, jakies fajne felgi z plaskimi oponami (na asfalt), paliwo , olej do filtra i chyba olej po używaniu...

Trendy w ostatnim czasie zmieniają się bardzo dynamicznie.
Nie polecam kupowania żadnych wynalazków ani modeli wycofanych lub wycofywanych z oferty.
Taki zakup wcześniej czy później skończy się brakiem części zamiennych a w Polsce raczej wcześniej niż później. :D
Wielu klientów z tego powodu szuka u nas części często przerabiając je aby pasowały do ich modeli.
Jeśli cenisz sobie spokój, komfort użytkowania i serwowania modelu zapraszam do http://sklep.hpi.pl/
Tu kupisz wszystko co potrzebujesz w atrakcyjnej cenie z gwarancją i zapleczem serwisowym.
Koledzy odpowiedzą Ci też na wszystkie wątpliwości.

PostNapisane: Wt kwi 10, 2012 1:44 pm 

Nie potrzebujemy tu reklamy!!! qexo2108 - jak kupisz HPI to będziesz tego żałował.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona