Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 4:09 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn mar 26, 2012 5:22 pm 

Witam nie wiem czy dobry dział wybrałem wiedz tak Chcem kupić auto elektryczne interesuje mnie model sportowy nie terenowy chodzi cos takiego Samochód wyścigowy Mustang Hot Rod Brushless 4WD RtR, Tamiya, skala 1:10 konkretnie chodzi mi o model który wyciaga 60km gotowy do jazdy cena nie gra roli w sumie lecz wyglad i predkosc mam problem z wybraniem samochodu bardzo prosze forowiczow o pomoc w wybraniu modelu powiem krótko predkosc 60km sportowe nie terenowe i cos podbnego jak mustang ale bym miał ta gwarancjie ze on ma ta predkosc proze o pomoc bo ja zbytnio sie nie znam pozdrawiam prosze o odpowiedz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn mar 26, 2012 5:44 pm 

Tu masz auto spełniające Twoje kryteria:
http://modele.sklep.pl/product_info.php ... s_id=15316
Ale nie jest to auto na poziomie sportowego - topowego modelu w kategorii wyścigów RC.Zresztą Twoje wymagania trochę to wykluczają.

PostNapisane: Pn mar 26, 2012 5:59 pm 

sadzisz ze jest dobry a ten co otym myslisz Samochód wyścigowy Mustang Hot Rod Brushless 4WD RtR, Tamiya, skala 1:10 w sumie ten model co mi wyslales to najpiekniejszy dlamnie ze wszystkch jakie widzialem ale ta predkosc zeby widzuial ze on faktycznie jedzie 50km nie mniej a otym co sadzisz co w linku sadzisz ze wyciaga te 70 czy to tylko tak pisza

PostNapisane: Pn mar 26, 2012 6:01 pm 

Silnik szczotkowy 540 rozpędza auto do prędkości 50 km/h. Istnieje jednak zawsze możliwość konwersji podstawowego silnika szczotkowego na napęd bezszczotkowy

ten cytat czy jesli wymienie slinik na bezszcotkowy czy osiagnie predkasc wiekszą niz 50km jak w opisnie nato bym chcial znac odpowiedz jeszcze jesli mzoesz bardzo prosze czy wymiana w nim slnika na bezszczotkowy cos zmieni

PostNapisane: Pn mar 26, 2012 7:26 pm 

Silniki bez szczotkowe są mocniejsze. Model natomiast to konwersja ze spaliniaka. Powinna być mocna. Do czego ma służyć ten model. Czy tylko do osiągnięcia 60 km/godz.
Gdzie można zobaczyć tę Tamiya

PostNapisane: Pn mar 26, 2012 7:38 pm 

Dziekuje zato że mi pomagasz w wybraniu na condrad.pl sa 2 modele tego za 700zl i z 1000zl ten za 700 ma predkosc 40 a ten za 1000 niby 70km czy to mozliwe piekny model lecz duzy i nie wiem czy ciagnie jak pisze chodzi mi glownie o model ktory faktycznie osiaga te 60km na godzine chcem wybrac model wlasnie cos jak pan mowi ktorys z tych mustangow mi sie podoba noi chodzi mi glownie otą predkosc zeby ladnie wygladal i mial przyspiszenie czyli te chociaz 55km na godzine chcem wybrac cos i kupic lecz ciezko mi kupic nie widzac czy on jest dobry wiesz mozna kupic cos co pisze ze ciagnie 70km a okaze sie ze 40 nie wyciaga chodzi o sprawdzony model dlatego napisalem na forum bo tlyko tutaj ktos moze mi doradzic chodzi mi konkretnie zeby fajnie wyglądał mial przyspieszenie ciagnol jak juz mowilem podba mi sie ta mazda rx7 noi ten mustang gt badz ten od condrada pomzoesz mi ktory z tych wybrac co ty bys kupil?

PostNapisane: Pn mar 26, 2012 8:32 pm 

Ten mustang na "Conradzie" to nie Tamiya.To firma REElY. Model dość drogi. Najważniejsza rzecz to części zamienne,a z tymi to mogą być problemy. Jedyne co tam jest to zestaw bezszczotkowy chociaż też nie wiadomo jaki. Tłumaczenie z niemieckiego ,opisu modelu w wykonaniu Kalego. Reklamy z prędkością to zwykły chwyt reklamowy.Ten z Modele-sklep z Wrocławia "zapewnia"dostęp do części zamiennych.
Ale decyzja należy do Ciebie.

PostNapisane: Pn mar 26, 2012 9:04 pm 

rozumie masz racje ale wybierajac mazde rx7 czy mustanga gt czy twoim zdaniem osagnie 50 km prosze cie ostatni raz co wybrac z tych by osaglo 50km przepraszam za to ze tyle pytan zadaje

PostNapisane: Pn mar 26, 2012 9:56 pm 

Zasada jest taka,że przyspieszenie lub prędkość.Te parametry ustawia się do danego toru przełożeniami. Jeśli chodzi Ci o osiągnięcie na prostym odcinku to może Ci się udać. No ewentualnie zmieniając na zestaw besszczotkowy.Ważne też będą warunki takie jak podłoże,pogoda itp.

PostNapisane: Wt mar 27, 2012 12:55 pm 

Jak potrzebujesz prędkości i kasa nie gra roli to kup tego Traxxasahttp://autokult.pl/2011/12/03/traxxas-x0-1-najszybszy-model-rc-na-swiecie-za-999-dolarow-wideo, oraz słownik.

PostNapisane: Wt mar 27, 2012 1:14 pm 

Albo kup tego mustanga z drugiego linku i dokup zestaw bezszczotkowy sidewinder z silnikiem 4600kv (w dziale sprzedam jest używka za 400zł) i na pewno osiągniesz 50-60 km/h.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Wt mar 27, 2012 3:38 pm 

Na szczotce cięzko osiągnac modelem prędkośc 50km/h :) sam mam Team Losi XXX-S z silnikiem GM 4,5T podpiete pod regiel GM Genius 85 i na 2S ledwie osiąga 58km/h :)

PostNapisane: Wt mar 27, 2012 3:58 pm 

Mustang Hot Rod Brushless 4WD RtR, Tamiya, skala 1:10 juz jestem zdecydowany lec ciagle zamocno podba mi sie ten model jest piekny dlamnie i zastanawiam sie ale tam psize 40mhz i ze niby to mnie doluje jak sadzicie ile on mzoe osiagnac ten model prosze sotni raz doradcie mi z tym Mustang Hot Rod Brushless 4WD RtR, Tamiya, skala 1:10

PostNapisane: Wt mar 27, 2012 4:36 pm 

ok decyduje sie na msutanga albo mazde rx7 mustanga tego gt350 cyba to ten i wezme by mi wymienili na sluinika bezszczotkowy tylko jakie zasilanie dobra to jest pytanie by bylo dobre do mazdy badz tego mustanga

PostNapisane: Wt mar 27, 2012 4:56 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=O5ukoW6Ndmo

spujzcie nato osiaga sporą predkosc a to ten od condrada

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona