Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 7:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor
PostNapisane: Pn mar 05, 2012 10:10 am 

Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
Mieć mózg to nie to samo, co umieć z niego korzystać.Na razie pokazujesz tylko, że nie masz nic do powiedzenia, poza powtarzaniem większych lub mniejszych bzdur, które wygłaszają ideologicznie pokrewne Tobie osoby.
....

Panie Marku ,a co z Pańskim mózgiem...? Nawet Donald Tusk napluł na ACTA chociaż podpisał. Komu Pan w końcu wierzy. Widzę,że Pańska ideologia to "kto ma inne zdanie ten jest beee..." Naprawdę mózg nie podpowiada ,że można mieć Swoje zdanie. Podobno tylko świnia nie zmienia poglądów.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 1:25 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Panie Marku ,a co z Pańskim mózgiem...?

wszystko w porządku, dziękuje
Sprawę ZAiKSu poruszył na początku autor tematu, w sumie dalej nie wiem dlaczego i nie wiem na jakiej podstawie nazywa ich złodziejami.
Oczywiście instytucja spełnia swoją rolą jeśli chodzi o sytuacje, które są w jakiś sposób rejestrowane. Czy wystarczająco? Lepiej zawsze może być.
Natomiast dla takiej formy piractwa, jakimi są dla przykładu torrenty na pewno potrzebne są skuteczniejsze metody ochrony praw autorskich. Czy akurat ma to się odbywać za sprawą ACTA? Nie wiem. Na pewno jeśli ma to wpłynąć na przykładowo ceny leków w przyszłości, tak jak napisał Marcin to byłbym temu przeciwny. Natomiast jeśli ma chronić to prawa twórców, to jestem jak najbardziej za.

Mam nieodparte wrażenie, że Pan nie czyta tego, co pisałem w tym wątku, jakie problemy poruszałem i z czym dokładnie się nie zgadzałem.
Wygląda na to, że jakkolwiek by nie podważyć twierdzenia „ZAIKS to złodzieje” wygłaszanego, przez osobę, która ma nikłą wiedzę w tym temacie, to Pan razem z Tomkiem będziecie się kurczowo trzymać tego twierdzenia, podając wręcz śmieszną argumentację, która może zrobić wrażenie na osobach mających również tak małą wiedze na temat ZAIKSu. W dodatku Pan od początku próbuje zdyskredytować to co piszę, twierdzeniami, że miałem pod górkę do szkoły, albo jak to chwalę się na około swoim aparatem. Jest to w sumie tak słabe, jak zbanowanie mojego konta na rcauto.feen przez Tomka.

Dla jasności, nie przeszkadzają mi czyjeś poglądy, jeśli są poparte odpowiednimi, prawdziwymi argumentami. Zawsze byłem natomiast przeciwnikiem ciemnogrodu i takich zachowań:
… grupy osób, które stoją z transparentami, a nie bardzo sami wiedzą i rozumieją, co na nich napisali.

Naprawdę mózg nie podpowiada ,że można mieć Swoje zdanie.

Czytając cały ten wątek, chyba jestem tutaj w mniejszości, która ma swoje zdanie w pewnych poruszanych tutaj kwestiach.
Podobno tylko świnia nie zmienia poglądów.

Oczekuje Pan, że ja zmienię swoje? Niby w jakiej kwestii, waluty, praw autorskich, działalności Pana Macierewicza?
Naprawdę myśli Pan, że zgodzę się na to, żeby inwestować np. 30-50tys zł w nagranie płyty, wyprodukowanie, następnie w jej wypromowanie, a potem będe patrzeć jak pierwszego dnia sprzedaży rozchodzi się nie w empiku, a na torrentach? Tym samym sposobem sprzedaż płyty jest śmiesznie niska, nie odzyskuję zainwestowanych pieniędzy, nie zarabiam ani ja, ani wytwórnia.
Może odwrotnie, to ja powinienem od normalnie myślącej osoby oczekiwać takiego oto stanowiska – Wiesz co, rzeczywiście może się myliłem co do praw autorskich i ZAIKSu, może rzeczywiście jest to ważne dla artystów, żeby ktoś dbał o ich interesy.
Ale lepiej brnąć dalej w swoje i myśleć, że wszystko mi się należy za darmo. Przecież po to wymyślono Internet, co nie?

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 4:58 pm 

Widzę,że bardziej śledzi Pan to co jest na tym forum,niż to co się działo wokół ACTA. Jedynym "twórcą" który najwięcej krzyczał okazał się Hołdys.
Zbłaźnił się,wywlekli mu ,że sam swoich kolegów z Perfektu okradł. Wielu twórców wypowiadało się właśnie negatywnie o ACTA. Ktoś musiał wpłynąć na decyzje władz nie tylko polskich. A okrzyki na ustach Niemców "Polska dziękujemy" mówią same za siebie.
Poza tym wśród wymienionych postaci negatywnych ,łącznie z P.Macierewiczem zabrakło Premiera Tuska,bo w końcu nie podziela Pańskiego zdania o ACTA . Mam nadzieję,że stany depresyjne są Panu obce bo komu Pan teraz wierzy. No chyba ,że stanie Pan z transparentem "Hołdys na Premiera". Tylko czy będzie Pan rozumiał ten napis,a i Niemcy na pewno będą milczeć... :D

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 5:50 pm 

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
Poczytaj lepiej o przyczynach kryzysu w Grecji...

pierwszy link wyświetlił:
"Pochopne przyjęcie do strefy euro
Grecja przystąpiła do strefy euro w 2001 roku. Dziś wiadomo, że na podstawie sfałszowanych statystyk długu.
- Żeby wstąpić do euro kraj powinien mieć zdrowe finanse publiczne, czyli nie wydawać więcej niż dostaje pieniędzy"

Więc nie pisz, że przyjęcie euro nie miało na to wpływu...
Niestety rozwijająca bardzo mocno gospodarka naszego kraju w ostatnich 15 latach, wielu ludziom zrobiła dość poważny mętlik w głowie.

Chciałbym tylko zauważyć, że w ostatnich kilku latach ten rozwój prawie się zatrzymał
Możemy brać sprawy w swoje ręce, tak aby wiele zależało od nas samych, a nie liczyć na to, że Państwo da nam cos za darmo.
Otwierać firmy, tworzyć nowe miejsca pracy, szkolić się, być dobrym (niezastąpionym) w tym co się robi, bo tylko w taki sposób znajdziemy dobrze płatna pracę.

Ja nie chce nic od Państwa, chcę tylko, żeby przestało grzebać w moich kieszeniach. Bo z Kowalskiego wycisną ostatni grosz, a koledze, który jest odpowiedzialny za niedotrzymanie terminów budowy stadionu dadzą 570 tyś zł premii tak wygląda oszczędzanie z ich perspektywy ?
Co jest w tym pięknym kraju najśmieszniejsze?
Polityków, którzy chcą konkretnych reform chcemy ukrzyżować, a takich, którzy tworzą komisje Macierewicza, marnując nasze pieniądze, najlepiej uczynilibyśmy świętymi, jeszcze szybciej niż Jana Pawła II.

Obecni politycy chcą tylko takich reform, które przyniosą większe wpływy do budżetu, nie po to żeby zapchać dziurę lub pomóc szaremu obywatelowi, tylko po to aby mogli więcej rozdać "kolesiom"

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Ostatnio edytowano Pn mar 05, 2012 8:44 pm przez Ralf2107, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 6:21 pm 

Moja koleżanka skończyła niedawno 50 lat. Pozostało jej już tylko 10 lat do emerytury,ale dzięki naszej władzy zostanie jej jeszcze 17 lat. Na pewno z tego powodu będzie się czuła o siedem lat młodsza. Tylko co będzie z pracą, czy znajdzie? No Pan Marek pomoże jej założyć swój interes...
PS.A ja wolę żeby wydawano pieniądze na wyjaśnienie śmierci 96 światłych rodaków,niż budowa stadionu na ,którym nie mogą się odbywać wszystkie mecze,na którym ruski obywatel zasiądzie na prezydenckim miejscu (Pan Komorowski został sprzedany za 5000000 zł http://finanse.wp.pl/kat,72914,title,Ab ... &_ticrsn=5),a który i tak pewnie trafi w ręce Wietnamczyków bo oni potrafią go zagospodarować...

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 10:16 pm 

Moja koleżanka skończyła niedawno 50 lat. Pozostało jej już tylko 10 lat do emerytury,ale dzięki naszej władzy zostanie jej jeszcze 17 lat. Na pewno z tego powodu będzie się czuła o siedem lat młodsza. Tylko co będzie z pracą, czy znajdzie? No Pan Marek pomoże jej założyć swój interes...
PS.A ja wolę żeby wydawano pieniądze na wyjaśnienie śmierci 96 światłych rodaków,niż budowa stadionu na ,którym nie mogą się odbywać wszystkie mecze,na którym ruski obywatel zasiądzie na prezydenckim miejscu (Pan Komorowski został sprzedany za 5000000 zł http://finanse.wp.pl/kat,72914,title,Ab ... &_ticrsn=5),a który i tak pewnie trafi w ręce Wietnamczyków bo oni potrafią go zagospodarować...

Nie do 67 roku życia ale wcześniej, wiek emerytalny ma być podnoszony stopniowo o jeden miesiąc co 4 miesiące a to oznacza, że kobieta mająca aktualnie 50 lat będzie pracowała do 63 roku życia

Ralf2107 napisał(a):
Pewnie nie wiesz, że dzięki wprowadzeniu "wspólnej waluty" w Portugalii, czy Grecji te kraje stoją teraz na skraju bankructwa, co będzie i nas czekało po jej wprowadzeniu.

Grecja przystąpiła do strefy euro w 2001 roku. Dziś wiadomo, że na podstawie sfałszowanych statystyk długu.
- Żeby wstąpić do euro kraj powinien mieć zdrowe finanse publiczne, czyli nie wydawać więcej niż dostaje pieniędzy"

Więc nie pisz, że przyjęcie euro nie miało na to wpływu...

Jak sam zacytowałeś, czy wprowadzenie euro jest przyczyną bezpośrednią? Skoro tak uważasz to czemu w innych krajach, które przyjęły wspólną walutę sytuacja wygląda inaczej niż w Grecji?

PS. Ciekawa bajka: www.youtube.com/watch?v=zEoWQN8PObU

PostNapisane: Wt mar 06, 2012 7:48 am 

Nie do 67 roku życia ale wcześniej, wiek emerytalny ma być podnoszony stopniowo o jeden miesiąc co 4 miesiące a to oznacza, że kobieta mająca aktualnie 50 lat będzie pracowała do 63 roku życia

Eeee to nie ma się z czego tak cieszyć..tylko 3 lata.

Ralf2107 napisał(a):
Jak sam zacytowałeś, czy wprowadzenie euro jest przyczyną bezpośrednią? Skoro tak uważasz to czemu w innych krajach, które przyjęły wspólną walutę sytuacja wygląda inaczej niż w Grecji?

Jest jeszcze Hiszpania i Włochy.Dania też chciała zamknąć granice.No i nasz wzór do naśladowania Irlandia. Z Niemcami jak się pogada to też tęsknią za Marką...

PS. Ciekawa bajka: http://www.youtube.com/watch?v=zEoWQN8PObU[/quote]
Autor bajki nie uwzględnił różnych "ras" mrówek. Kiedyś w domach występowały mrówki Faraona.Nie budowały mrowisk i nic nie gromadziły.Żyły na koszt domowników... :D

Ostatnio edytowano Wt mar 06, 2012 9:22 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt mar 06, 2012 8:34 am 

"Żeby wstąpić do euro kraj powinien mieć zdrowe finanse publiczne"

Nasz kraj nie spełnia tego kryterium, tak samo jak Grecja, Portugalia i jeszcze kilka innych wymienionych przez Pana Lesława.
Ja jako lekturę proponuję posłuchać wypowiedzi np. Pana Nigela Farage lub Godfrey Bloom-a na temat wspólnej waluty i całej strefy euro, co prawda po angielsku, ale zakładam, że to nie problem, bo przecież cały świat mówi po angielsku...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz mar 08, 2012 3:57 am 

Witam po krótkiej przerwie wszystkich.
Tyle nowych odpowiedzi że nie nadążam czytać. Może po kolei

Ralf2107 napisał(a):

Ja najbardziej obawiam się tego że jeśli już dojdzie do wymiany waluty to należy przypilnować bezwzględnie jednej sprawy. Żeby nas przy tym zwyczajnie nie okradziono !!! Chodzi mi o to żeby się nagle
nie okazało że własnie są zawirowania na rynkach walutowych i zł spada więc wymieniają nam za 5zł 1Eu.
Znając działania ministerstwa finansów i reszty naszej władzy może do takich niekorzystnych dla Polaków działań dojść.

"Mogę się spierać z Tomkiem, choć nie za bardzo widzę w tym sens, w sprawach, o których Tomek nie ma zielonego pojęcia, tak jak np. ZAIKS, czy prawa autorskie. Mogę ponieważ jestem zawodowo związany z ta instytucja, wiem, jak ona działa i w jakim celu została powołana."

Została powołana głownie aby zbierać haracz za nic. Nikt mi nie wmówi że to jest normalne ? - słuchając stacji radiowej X która puszcza przykładowe nagranie i odprowadziła już od niego podatek (ponieważ je upublicznia) nie zastanawiamy się że w dalszej kolejności odbiorca tej stacji np. sklepikarz czy fryzjer musi również odprowadzić opłatę stałą - dla ZAIKS :shock: :!: :!: :!: Czy to nie są przypadkiem podatki od podatków o których tak wiele mówi zawsze mój ulubieniec Korwin?

A tak wogóle czy ZAIKS jest instytujcą jawną ? Jeśli tak to dlaczego na ich stronie nie znajdziemy żadnych sprawozdań finansowych ??? Czy stanowią wyjątek ? Przykładowo fundację mają
taki obowiązek i ich sprawozdania są na oficjanlych stronach publikowane. Np
http://s.wosp.org.pl/Files/Sprawozdanie ... %20Final(1).pdf
http://www.bip.mimowszystko.org/portal/ ... jatek.html
ZAIKS to jest organizacja wykonujących zadania zlecone przez państwo w trybie ustawy o ochronie praw autorskich, więc skoro tak to powinny obowiązywać te same procedury czyli jawność finansów :P
Kwoty przechodzące przez ręce pracowników ZAIKS są ogromne i tym powinno już dawno zainteresować się CBA ! Bolesna prawda jest taka że pieniądze zbierane przez ZAIKS wcale nie trafiają do rąk twórców tylko zasilają portfele prezesów i pracowników :wink:

Na szczęście jest już spora grupa twórców którzy nie korzystają z "parasola ochronnego" tej pseudoinstytucji. Potrafią sami zabezpieczać swoje utwory zamieszczone w sieci korzystając z powszechnie stosowanych wtyczek i filtrów (np. głos w tle nagrania mówiący o jego autorze i skąd pochodzi utwór). Są systemy które automatycznie pobierają opłaty za sciągane utwory i pieniądze trafiają do kieszeni twórców z pominięciem ZAIKsu i tak to powinno być. Jak nie wiadomo o co chodzi to jasne że o kasę :D :lol: :lol:
ZAikS robi takie wałki że głowa mała, pisałem już wcześniej że chcieli pobierać opłaty od instruktażowych zeszytów zawierających chwyty gitarowe, bez przerwy można a jakiejś aferze z ich udziałem czytać:
http://niezalezna.pl/24440-wysokie-kary ... -i-zaiks-u

Najpierw trzeba mieć talent, warsztat i umiejętności. Reszta rzeczy jak sława i pieniądze przyjdą same.
W pojemnych bibiliotekach torrentów wypocin Decode na szczęście nie ma. Kiedyś twórcy grali muzykę za darmo po prostu dla ludzi - dziś w większości są wytworem farbyk talentów i grają wyłącznie dla pieniędzy :?
Takimi się brzydzę :wink: Pod parasolem ZAIKSu muzycznie nie zaistniejesz, no chyba że jesteś już ich sekretarzem a wszytko na to wskazuje :lol:

"Ale jak ktoś nie ruszył dupy z Sosnowca w całym swoim życiu, to się nie dziwie, że nie widzi potrzeby posiadania wspólnej waluty A dlaczego bełkot? A dlatego, że Tomek będzie nas zasypywał z większą lub mniejszą częstotliwością swoimi przemyśleniami, w oczekiwaniu, że ktoś tak ładnie poliże go po tylnej części ciała, jak właśnie Ty to robisz. Ostatnio admin musiał zrobić porządek z zarobkowym wątkiem Tomka"

4 litery ruszyłem z Sosnowca wielokrotnie i tego nie będę ci udowadniał za to Ty udowodniłeś tylko że jesteś po prostu czereśniakiem i nie możesz sie pogodzić z tym że ktoś w końcu wytłumaczył ludziom na czym polega chlubna działalność instytucji ZAIKS. Wspólna waluta owszem ale tylko wówczas jak zarobki Polaków zbliżą się poziomem do zarobków Niemców czy Francuzów a do tego jeszcze daleka droga. Co do zarobkowego wątku na forum to nie ja byłem jego założycielem tylko kolega Dawid.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9