Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 10:18 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Cz lut 23, 2012 9:22 am 

Super!

Czyli mój kalendarz kłamał, google mi zmieniło datę.

Dziękuje Kolego Michale za takie dokładne wyjaśnienie.

Co nie zmienia faktu, że powinniśmy w tym wątku skończyć karmienie troli ze stajni OSM.

Pozdrawiam czule,
m.

ps: punkt 3 jest super, 12 września, a zmiana daty w Michałowicach ;))) gdzie wrzesień a styczeń ;-)
ps1: przyznajcie się wreście, że chcecie mieć monopol, gra w otwarte karty i po problemie. wtedy każdy wybierze to co mu najlepiej pasuje.

edit: zmiana daty w Michałowicach = PODJĘCIE DECYZJI W MICHAŁOWICACH, przepraszam, za złe ujęcie tematu, mogłem wprowadzić w błąd.

Ostatnio edytowano Cz lut 23, 2012 11:50 am przez Michał Abramowicz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lut 23, 2012 9:28 am 

Michał Abramowicz napisał(a):
ps: punkt 3 jest super, 12 września, a zmiana daty w Michałowicach ;))) gdzie wrzesień a styczeń ;-)

Jak będziesz na najbliższych zawodach, to zapraszam do mnie. Odpalę swojego Gmail'a i pokażę mail'a z września z projektem kalendarza z zawodami 7-8 stycznia :) Pierwotnie były one zaznaczone jako zawody w Warszawie, ale my tak zawsze wstępnie oznaczamy zawody, dla których nie jest załatwiona oficjalnie hala :)

Żeby nikt nie pomyślał, że chcę się wdawać w dyskusję i polemiki, kto bywa na zawodach to mnie zna i wiem, że jestem spokojny i ugodowy chłopak. Piszę tutaj tylko o faktach, żeby wyjaśnić ewentualne nieścisłości :)

PostNapisane: Cz lut 23, 2012 10:31 am 

Michał Hryszczyk napisał(a):
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum, chociaż czytam je regularnie od 2-3 lat :)

Grzegorz Ogonowski napisał(a):

Kalendarz OSM ukazał się jako ostatni!

Gwoli wyjaśnienia:
1) OSM opublikował kalendarz na sezon halowy 12. września: http://www.osm-rc.pl/portal/news/429. Datę publikacji można zobaczyć na liście aktualności: http://www.osm-rc.pl/portal/modelerc/8/6.
2) Nie pamiętam i nie jestem w stanie ustalić dokładnej daty publikacji kalendarza Mistrzostw Polski, ale w poniższym wątku mamy informację, że 28. września kalendarza jeszcze nie było: viewtopic.php?f=22&t=57680
3) Kalendarz zawodów OSM'u rzeczywiście uległ zmianie (nastąpiło to w listopadzie). Jednak już wersja z 12. września zakładała zawody w najbliższy weekend. Pierwotnie w dniach 25-26.02 miały się odbyć zawody Finałowe Mistrzostw Mazowsza Offroad, po zmianach postanowiono, że w jeden weekend odbędą się zarówno finały dla klas Onroad i Offroad.

W Tarnowie podczas finałów off-road 10-11.09.2011 miałem okazję osobiście rozmawiać z Niko i pytać co z zawodami OSM bo chcemy startować, pytałem czy będzie klasa Modified no i oczywiście czy i kiedy będzie kalendarz opublikowany. Niko powiedział, że tak już niedługo się ukaże i że jest już znany terminarz LOK i tu wyraził swoją opinię o rywalizacji w formule LOK.

PostNapisane: Cz lut 23, 2012 11:17 am 

Kurde,

Panie Michale,

termin był podany 18-19 luty onroad OSM ;)

TAK?

BYŁ.

Został zmieniony na kolidujący z HMP.

Tyle w temacie.

Nie widzę dalszej dysksji nad tym tematem.

m.

ps: dodatkowo OPUBLIKOWAĆ a ZMIENIAĆ w trakcie to dwie różne sprawy.

PostNapisane: Cz lut 23, 2012 11:36 am 

Ok, teraz wszystko się zgadza.

Podsumowując:
- Kalendarz OSM-u został oficjalnie opublikowany przed kalendarzem LOK.
- Data zawodów 7-8 stycznia, które odbyły się w Michałowicach nie była zmieniana.
- W trakcie sezonu dokonano zmian w kalendarzu OSM-u, w skutek której dokoptowano klasy Onroad do zawodów finałowych w Piasecznie 25-26 lutego.

Wszystko wyjaśnione :)

PostNapisane: Cz lut 23, 2012 11:45 am 

Nie piszę o zmianie terminu Michałowic! Mój błąd, że to tak ująłem.

ZMIANA TERMINU FINAŁÓW OSM ZOSTAŁA PODJĘTA NA ZAWODACH W MICHAŁOWICACH.

Teraz jest jasno i konkretnie napisane.

m.

PostNapisane: Cz lut 23, 2012 12:16 pm 

Jakub Rzeszot napisał(a):
...

Michał Hryszczyk napisał(a):
...:)

Czyżby inwazja na Rcauto? "Pistolety" z OSM rejestrują się jeden po drugim,pisząc pod dyktando "wodza"...

Tadeusz Żelazo napisał(a):
...budzą się upiory...

To chyba hydra się odradza.... najlepiej ogniem ostrych słów wywabić :lol: :lol: Może wylezie z nory i coś sama napisze...

PostNapisane: Cz lut 23, 2012 1:23 pm 

w rozmowach na zawodach wodzowie OSM, nie kryli niechęci do Mistrzostw Polski by LOK, nie kryli też że będą je bojkotować, tak też się stało, zabroniono zawodnikom OSM startu w MP, próbowano też nacisków, na zawodnikach z Automobilklubu, więc proszę teraz nie kręcić w tej sprawie, jak widać, ofiarami tej bitwy są sami zawodnicy, którzy zamiast pojechać w dwóch imprezach, muszą wybierać, jak pokazała frekwencja na zawodach OSM i LOKU, OSM nie zyskał nic, a może stracił? sprawdziłem wczoraj obserwuję tę obłudę już 6 rok, a głos którego Pan oczekuje Panie Lesławie, nie odezwie (napisze) się bo łatwiej mataczyć słowem mówionym niż pisanym,

Post otwierający tą dyskusję nie przypadkowo pojawił się w przededniu zawodów
przed zawodami w Poznaniu (OSM) też rozdzwoniły się telefony, żeby ściągnąć zawodników którzy wybrali Ścinawkę, a jak oznajmiłem że pojedziemy do Ścinawki, to usłyszałem, cytuję: "w takim razie nie będę robił Modifieda na zawodach OSM!!!", bez komentaża :oops:

PostNapisane: Cz lut 23, 2012 1:59 pm 

W zasadzie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... Te dwie imprezy w jednym terminie pokazują,że LOK miał "kreta" w osobie Przewodniczącego SMS Andrzeja Trelli. Pracując w SMS,a raczej nie pracując działał świadomie ze szkodą dla LOK. Był agentem umocowanym w OSM. Dowodem jest fakt wybrania zawodów OSM,a nie LOK. Istotne też są klasy w jakich były Prezes startuje. Jest właścicielem modelu TT-01 i swoim startem wspiera klasę Hobby ,tą monopolistyczną jednego producenta o której było tyle batalii. Byli tacy co to za 10 srebrników... ,ale i tacy jak się okazuje, którym TT-01 wystarczy. :D
Ps.aż dziwne,że LOK jako wojskowa organizacja nie potrafiła zdemaskować agenta. pod nosem... :lol: :lol:

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 8:33 am 

WIelki sukces na ETS :-)

Ładnie pojechali w prostocku i f1.

Ciekawe czy się tutaj pochwalą ;-) ?

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 10:53 am 

Chwalą się już kalendarzem na sezon Letni, a tu :roll: jeden termin koliduje z Mistrzostwami Świata w Holandii
żeby nie było, tym razem kalendarz był pierwszy :lol:

Ostatnio edytowano Pn mar 05, 2012 11:08 am przez Marcin Jeżak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 11:03 am 

Marcin Jeżak napisał(a):
Chwalą się już kalendarzem na sezon Letni, a tu :roll: jeden termin koliduje z Mistrzostwami Świata w Holandii
żeby nie było, tym razem kalendarz Efry był pierwszy :lol:

Witam,
Kalendarz zawodów przygotowaliśmy mając na względzie Mistrzostwa Świata w Holandii, które odbywają się w terminie 21-28 lipca :)

W dniach 21-24.07 ścigają się modele w skali 1:12 (21.07 rejestracja, 22.07 treningi, 23.07 kwalifikacje, 24.07 finały).
W dniach 25-28.07 wg analogicznego terminarza odbywają się wyścigi dla modeli w skali 1:10.

Dokładny harmonogram Mistrzostw Świata: http://www.ifmar2012worlds.com/ (zakładka Race/Time table).

Nasze zawody odbywają się w dniach 21-22.07, zatem pokrywają się z dwoma pierwszymi dniami Mistrz Świata w Heemstede dla modeli w skali 1:12, natomiast nie kolidują z wyścigami dla modeli w skali 1:10.

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 11:38 am 

już się raz pokryły terminy ehmp i ets. Nikt nie stękał.
Miało być taniej a jest drożej . Tu jest plus dla osm, ale poznań to już inna bajka
Większkość zawodników z piaseczna nie jedzie w hmp gdyż mają mniejsze koszta i wiadomy standart co 3 HMP w tym roku pokazało jak można napsuć nerwów zawodnikom

PS za błędy przepraszam

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 11:56 am 

Marcin Jeżak napisał(a):
żeby nie było, tym razem kalendarz był pierwszy :lol:

Marcin,

ale to jest LOKALNA impreza ;) mogą mieć takie terminy jakie chcą.

Gdyby to był kalendarz EMP/HMP i kolidowałby z imprezą nadrzędną to ja rozumiem, że się ciskamy ;)

;)

m.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2