Ralf2107 napisał(a):
Skoro seryjne mają po 9,8 to razem daje 19,6kg więc savox 20kg jest jak najbardziej uzasadniony.
Autor wyraźnie napisał, że chce jedno zamiast dwóch seryjnych, więc jakiś cel w tym jest.
Serwo 15kg i prędkość poniżej 0,1s nie będzie dużo tańsze ( o ile w ogóle) od tego co proponowałem.
Mam w e-revo serwo 17kg przy 6v, więc przy xerunowym becu 5,75V ma może ok 15kg i odczuwam lekki niedosyt. Lepiej mieć zapas niż wyciągać z serwa max jego możliwości.
Sama wymiana może być celem samym w sobie zwłaszcza jak czerpie się garściami informacje z forum treści "lepiej mieć jedno serwo niż dwa na skręcie w revo" tylko że nawet tak prozaiczną treść należy czytać ze zrozumieniem.
A jeśli nie potrafi się tego zrozumieć przed wydaniem 250 zł na jedno zacne serwo zapytał bym kogoś czemu lepiej jest mieć jedno serwo niż dwa działające serwa stokowe.
20kg serwem pewnie spokojnie ruszysz petrola niemniej mogę się mylić bo petrole to już nie moja zupełnie działka, natomiast zdziwiony mocno jestem ze piszesz o niedosycie przy 15kg w E-revo
gdyż mój reviak z 14kg multiplexem zamiatał w miejscu kołami nawet na grząskim podłożu aż miło.
*G00ral
Zanim kupisz serwo + orczyk sprawdź jedno i drugie czy ma tyle samo zębów do tego orczyk do reviaka nie może być za długi bo raz że może haczyć o osłonę serwa przy skręcie a dwa jak servosawer który akurat w tych modelach jest siermiężny dostanie piachu lub z innego powodu się zblokuje to ukręci ci zębatki w serwie.