Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 8:18 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sty 27, 2012 1:08 am 

Zanim wszystko zamkną jeszcze trochę czasu jest. Nie sądze żeby w przeciągu najbliższych dni zniknęły
torrenty.org czy chomikuj.pl . Po prostu uważam że dla miłośników prawdziwego kina
w pełnym tego słowa znaczeniu publiczna TV nie ma zupełnie nic do zaoferowania. Gdzie są kultowe filmy nieme
Chaplina czy przysłowiowego Flipa i Flapa które pamiętam z dziecinnych lat. Gdzie są filmy Akira Kurosawy czy
Hitchcocka ? Przecież takie właśnie pozycje stanowiły podwaliny kina światowego a nasza tv nawet ich nie
posiada w swoim archiwum nie mówiąc już o prawach do ich emisji (choć przypuszczam że takie stare filmy nie
wymagają posiadania praw). Gdzie jest pan na linie - La Linea ? Czy wszystko musi już być w 3D albo i więcej ?
Na szczęście w polsce były jednostki które zadbały o to aby dorobek filmowy z
początków XX wieku był dostępny i możliwy do odnalezienia właśnie w sieci. Dzięki nim właśnie osoby zainteresowane
tematem filmu i jego historią mogą pogłebiać swoją wiedzę i to nie odpłatnie. Wyrażam swoje uznanie i pełny
szacunek dla osób które z narażaniem siebie na ewentualne konsekwencje prawne udostępniały swoje bezcenne zasoby
przez te kilka ostatnich lat. (z tego co pamiętam jeden nalot na chomika już był i witryna żyje)
Mam nadzieję że nasz kolega "Policjant" zrozumie teraz o co mi chodzi i nie będzie interpretował mojej wypowiedzi jako
namawianie do piracenia puki się da - jeśli tak zrobi tzn że po raz kolejny kompletnie niczego nie rozumie.
http://www.nostalgia.pl/lalinea/ - tęsknię
http://chomikuj.pl/Starykinomaniak/-+MOJA+KLASYKA+FILMU - historia kina / oscary - pełny szacun :wink:

Jako założyciel tematu powtórzę jeszcze motto przewodnie:
Piraceniem w internecie jeszcze szkody na zdrowiu nikomu nie zrobisz ale sprowadzaniem przykładowo chińskiej gumy
do żucia już tak:
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... _chin.html
Niech się wezmą za chińszczyznę która w mln sztuk zalega na regałach hipermarketów i tam egzekwują
ACTA w pierwszej kolejności !!!
- jak to zrobią to możemy rozmawiać dopiero o internecie :lol:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Ostatnio edytowano Pt sty 27, 2012 1:28 am przez Tomasz Świątecki, łącznie edytowano 3 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sty 27, 2012 8:23 am 

Nie jestem policjantem, a tym bardziej Twoim kolegą. Chociaż policjant cos soba reprezntuje, w przeciwieństwie do Ciebie, Panie Kaczyński. Nie marnuj czasu przed komputerem, biegnij obalać rząd albo szukac sztucznej mgły. Pewnie konfernecje "profesora" macierewicza sabotowały te same służby, które sabotują śląskiego bloga.

No i proszę zniżyłem się do twojego poziomu jeszcze raz. Na szczęście u mnie to chwilowy stan, Ty niestety wyżej sie nie podniesiesz.

PostNapisane: Pt sty 27, 2012 10:44 am 

Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
, które sabotują śląskiego bloga.

Chciałbyś nie ? :lol: :lol: :lol:
Jak to mówi stare przysłowie udeż w stół a nożyce się odezwą :wink:
Żal czytać twoje wypociny, ja nie tęsknię za Państwem policyjnym w przeciwieństwie do Ciebie :lol:

KLIKAMY: http://niedlaacta.1k.pl/

PostNapisane: Pt sty 27, 2012 12:36 pm 

Tragedia jak TVN i Korporacje odbierają ludziom zdolność własnego myślenia.Ale jeśli ktoś nie potrafi pisać ,bo widocznie do szkoły miał pod górę, a mgła pozbawiała możliwości kontaktu ze szkolną tablicą ,nie można się dziwić... :P

PS. cyt."Chociaż policjant cos soba reprezntuje,..." : http://www.hotmoney.pl/artykul/raport-p ... icji-23702
Niestety nie jest to regułą...

Ostatnio edytowano Pt sty 27, 2012 4:04 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Pt sty 27, 2012 2:07 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Korporacje odbierają ludziom zdolność własnego myślenia...

Bardzo trafna wypowiedź. Znam kilka osób pracujących przykładowo w Mittal-u która jest jedną z największych korporacji handlujących stalą na świecie (podobno już teraz 70% rynku polskiego), czasem jak słyszę od nich jak wygląda ich życie i czas wolny który spędzają najczęściej na spotkaniach integracyjnych w firmie to mi się włos na głowie jeży :shock: :shock: :shock: Mózgi juz wyprane bez możliwości autonomicznego myślenia :P - o sobie :wink:
Korporacje w naszym życiu zmieniają wiele, począwszy od żarcia a kończywszy na sposobach odbierania kultury i nauki oraz sposobach spędzania wolnego czasu - pytanie tylko czy na pewno nie stajemy się wówczas czyimiś niewolnikami :?:

PostNapisane: Pt sty 27, 2012 5:10 pm 

Kupa wytartych frazesów... Niewolnik ma to do siebie że MUSI. Każdy człowiek zatrudniony w Polsce NIE MUSI. Może w dowolnym momencie zmienić pracę, założyć własną działalność itp. Jeśli tego nie robi to znaczy że obecny stan rzeczy mu odpowiada.

PostNapisane: Pt sty 27, 2012 5:20 pm 

MasterB napisał(a):
Kupa wytartych frazesów... Niewolnik ma to do siebie że MUSI. Każdy człowiek zatrudniony w Polsce NIE MUSI. Może w dowolnym momencie zmienić pracę, założyć własną działalność itp. Jeśli tego nie robi to znaczy że obecny stan rzeczy mu odpowiada.

Może zmienić pracę tak samo jak rozpędzić Ansmana do 104 km/godz. :lol: :lol: Teoretycznie tak,ale może zasilić dość liczną grupę bezrobotnych,tak jak Ansman może się poddać po takiej jeździe recyklingowi...i to jest bardziej prawdopodobne.
Ps.Dla uwiarygodnienia:
Vk-(prędkość końcowa)=104 km/godz = 28,9 m/sek
Ho-droga do przebycia
q- przyspieszenie =9,81 m/sek2 Ho = Vk do kwadratu/2q=835,21/19,62 = 42,569 m

Przyjmując 3 m na jedno piętro to model osiągnie 104km/godz. po spuszczeniu z 14 piętra, czyli jest to możliwe . :lol:

PostNapisane: So sty 28, 2012 12:21 am 

:lol: :lol: :lol: 14 piętro :lol: :lol: :lol:

PostNapisane: So sty 28, 2012 2:22 am 

Mam nadzieję że youtube przetrwa ACTA w niezmienionej postaci :? :? : doczytałem że jest na celowniku cenzury razem z facebookiem w pierwszej piątce - straszna lipa. Miliony osób korzysta z tej witryny w sposób mądry i rozsądny. Przykładowo ucząc się obsługi róznych urzadzeń do których nie można było już dostać instrukcji. Jeszcze inni uczą się gry na różnych instrumentach czy tańca bez chodzenia do szkoły muzycznej czy na prywatne lekcje a podpatrując tylko i wyłącznie poradniki na youtube. Sam korzystałem z takich filmów instruktarzowych, są na tyle profesjonalne że na prawdę pewnych podstaw można było się szybko nauczyć. Co jest dość fajne wystarczy wpisać hasło how to make/play/etc... i masz wszystko co potrzebne w dodatku pokazane na żywo i wytłumaczone - nie wyobrażam sobie internetu bez pełnego dostępu do youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=jEhozS3oKX4&feature=fvsr - gitara
http://www.youtube.com/watch?v=P1-Y-HCJcFs - klawisze
http://www.youtube.com/watch?v=wsyduL9l ... ure=relmfu - saksofon
http://www.youtube.com/watch?v=AX1Y-xr3 ... re=related - i potem bez kończenia specjalnej szkoły można samodzielnie w domu osiągnąc taki poziom

Duża grupa osób mogła podpatrzeć i poznać budowę/anatomię nowoczesnej komórki/laptopa czy innego urządzenia:
http://www.youtube.com/watch?v=bBjvnvOIuoU
Wielka szkoda jeśli youtube padnie ofiarą cenzury, poradniki obrazkowe/książkowe to jednak nie to samo. Taka ogromna skarbnica wiedzy praktycznej powinna być dostępna dla całego świata bez podziałów na regiony i bez ograniczeń. Fakt że masa głupawki też tam jest ale to mnie akurat nie interesuje - to mam na codzień w publicznej TV. Zaznaczam iż staję w obronie treści zawartych na youtube służących rozwojowi człowieka, wiadomo że jeśli ktoś umieszcza film instruktarzowy jak włamać się do banku czy zrobić bombę atomową jadąć w wagonie kolei transsyberyjskiej do Irkucka to jest to niedopuszczalne i powinno być bezwzględnie usunięte przez operatora. - chociaż to drugie czy ja wiem :lol:
Sądze że mnóstwo osób z forum korzystała z poradników na youtube :wink:
U mnie już wtyczka videodownloader-fx do FireFoxa nie działa ? - czy u Was też ? - wtajemniczeni wiedzą o co
chodzi :evil: :evil: :(

Na koniec powtórzę motto:
Niech się wezmą za chińszczyznę która w mln sztuk zalega na regałach hipermarketów i tam egzekwują
ACTA w pierwszej kolejności !!
!
- jak to zrobią to mogą zabierać się za internet :D

PostNapisane: So sty 28, 2012 6:15 am 

Weź Ty się człowieku opanuj! Jesteś nakręcony Jak katarynka, piszesz i piszesz, nie masz żony, dzieci? Weź się lepiej nimi zajmij, a nie jakimiś durnymi akcjami dla nastolatków.
Takim Jak Ty powinno się odciąć internet.

PostNapisane: So sty 28, 2012 9:28 am 

wnd11111 napisał(a):
Weź Ty się człowieku opanuj! Jesteś nakręcony Jak katarynka, piszesz i piszesz, nie masz żony, dzieci? Weź się lepiej nimi zajmij, a nie jakimiś durnymi akcjami dla nastolatków.

Nie rozumiem takich komentarzy, przecież to jest forum dyskusyjne i można sobie pisać o czym się chce i jeśli się to komuś nie podoba to nie wchodzi, nie czyta i tym bardziej nie pisze bzdur. A jeśli się podoba wizja inwigilacji na każdym kroku pod pretekstem "walki z piractwem" to też można siedzieć cicho i czekać, aż ktoś znajdzie na niego jakiś haczyk i zapuka do drzwi.

Ja osobiście wolę żyć w wolnym kraju, takim gdzie państwo mi nie zagląda dosłownie wszędzie i jestem przeciwny ACTA.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So sty 28, 2012 10:07 am 

MasterB napisał(a):

Może zmienić pracę tak samo jak rozpędzić Ansmana do 104 km/godz. :lol: :lol: Teoretycznie tak,ale może zasilić dość liczną grupę bezrobotnych,tak jak Ansman może się poddać po takiej jeździe recyklingowi...i to jest bardziej prawdopodobne.
Ps.Dla uwiarygodnienia:
Vk-(prędkość końcowa)=104 km/godz = 28,9 m/sek
Ho-droga do przebycia
q- przyspieszenie =9,81 m/sek2 Ho = Vk do kwadratu/2q=835,21/19,62 = 42,569 m

Przyjmując 3 m na jedno piętro to model osiągnie 104km/godz. po spuszczeniu z 14 piętra, czyli jest to możliwe . :lol:

Rozpędzenie Ansmanna do 104km/h jest dość łatwe, ja to zrobiłem na pakiecie 2s bez wielkich przeróbek. Zapewniam że zmiana pracy jest mimo wszystko trochę trudniejsza i wymaga więcej odwagi.
Co to ma wspólnego z niewolnictwem?

PostNapisane: So sty 28, 2012 10:18 am 

wnd11111 napisał(a):
Weź Ty się człowieku opanuj! ... piszesz i piszesz, nie masz żony, dzieci? Weź się lepiej nimi zajmij, a nie jakimiś durnymi akcjami dla nastolatków.

To tacy pracują przy ACTA... :D A tak w ogóle to Paweł pewnie jest tak zdominowany przez żonę i dziecko ,że może troszkę zatraca poczucie wolności i egoistycznie życzy tego innym...
Ps.Czy Kubuś Puchatek na zdjęciu z twoją córką jest z licencją czy chińska podróba ?

MasterB napisał(a):
Rozpędzenie Ansmanna do 104km/h jest dość łatwe, ja to zrobiłem na pakiecie 2s bez wielkich przeróbek. Zapewniam że zmiana pracy jest mimo wszystko trochę trudniejsza i wymaga więcej odwagi.

To,że Ansmana można rozpędzić do 104 km/godz to chyba udowodniłem.Ale jeśli chodzi o toczenie to koło modelu przy prędkości 104 km/godz musiało by się kręcić 8670 obr/min.
W kwestii pracy to widzisz sam ,że dzisiaj to nie takie proste.Słowo "niewolnik" Tomek użył jako ars poetika,zapewne chodziło mu o to że ludzie w korporacjach są manipulowani,poddawani praniu mózgu niczym w sekcie.Są często nieświadomi manipulacji i akceptują to.Fakt korporacje niewiele mają wspólnego z plantacją bawełny i słowo niewolnik zostało użyte niefortunnie.

PostNapisane: So sty 28, 2012 10:35 am 

To czy jestesmy za ACTA czy nie,raczej nic nie zmieni.Maszyna przemieli wszystko i bedzie krecic sie dalej.Jesli jest to miedzynarodowy przepis, to garstka ludzi,nawet jesli ta garstka to kilkadziesiat tysiecy osób(pisze o Polsce) nic tu nie zdziała.Świat idzie w strone totalnej kontroli nad obywatelem,by było łatwiej wszystkim sterowac.Zwykły szarak ma miec klapki na oczach i ma robić na ''państwo"i nie ma mieć czasu na niezależne myślenie.W telewizji bzdury,w radiu bzdury i jak sie zastanowic to juz jest cenzura w mediach,tylko wszytsko sprytnie jest przysłoniete "niby waznymi rzeczami".A kiedy ostatnio widzieliscie warunki zycia w Afryce,czy kiedykolwiek pokazali ludzi w chińskiej fabryce,którzy pracuja kilkanascie godzin za marne wynagrodzenie.Niestety,ale ta cała demokracja,ta niby wolnosc to mrzonka.Jestem w stanie uwierzyc,ze światem rzadzi garstka ludzi,ktora chce zawładnac wszystkim.I jeszcze jedno.Skoro była I wojna światowa,byla II to i bedzie III.Kazdy kryzys musi sie tym skonczyc.Świat jest juz nasycony wszytskim,trzeba to teraz zniszczyc,zagrabic co trzeba i budowac od nowa.I to moze byc Nowy Porzadek Świata.Mam tylko nadzieje ze mnie to juz nie spotka,choc uciski sa coraz bardziej widoczne.To takie moje luzne przemyslenia.

PostNapisane: So sty 28, 2012 10:47 am 

MasterB napisał(a):

To,że Ansmana można rozpędzić do 104 km/godz to chyba udowodniłem.Ale jeśli chodzi o toczenie to koło modelu przy prędkości 104 km/godz musiało by się kręcić 8670 obr/min.
W kwestii pracy to widzisz sam ,że dzisiaj to nie takie proste.Słowo "niewolnik" Tomek użył jako ars poetika,zapewne chodziło mu o to że ludzie w korporacjach są manipulowani,poddawani praniu mózgu niczym w sekcie.Są często nieświadomi manipulacji i akceptują to.Fakt korporacje niewiele mają wspólnego z plantacją bawełny i słowo niewolnik zostało użyte niefortunnie.

Udowodniłeś? Wziąłeś pod uwagę opory powietrza?
O co Ci właściwie chodzi? Próbujesz teraz przekonać wszystkich że nie pojechałem Ansmannem 104km/h?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona