Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 4:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sty 22, 2012 5:47 pm 

http://tinypic.com/view.php?pic=10df86b&s=5
http://tinypic.com/view.php?pic=2ptp45t&s=5
http://tinypic.com/view.php?pic=oa9mys&s=5
http://tinypic.com/view.php?pic=23wvgvd&s=5

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sty 22, 2012 9:33 pm 

problem jest bardzo duży. o ile wczoraj autko jeszcze reagowało na pilota i nie potrafiło cofać itp. to dzisiaj w ogóle nie reaguje na pilota, od czasu do czasu jak raz na pietnascie włączeń i wyłączeń pistoletu sam tak jakby rusza na chwilke do przodu i znowu staje nie reagując na nic. dziwnie piszczy (a może na mnie warczy :lol: ) i przesuwa samoczynnie koła bodajże w lewo. coś może być walnięte? czy jest możliwość, że odbiera jakieś inne fale? bo momentami tak jakby nie reagował na pistolet tylko na coś innego jakieś chwilowe przebłyski. pilot od telewizora raczej nie bo chyba jest na coś ala podczerwień? router to chyba zupełnie inne fale? aparatura 27MHZ. bardzo proszę o pomoc w tym wypadku.

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 8:48 am 

Sprawdź baterie w apce, antenę czy nie jest gdzieś pęknięta i antenę (kabel) od odbiornika czy nie jest gdzieś załamany. A może to włącznik padł ? Jest też możliwość, że coś zakłóca, ale z małej odległości powinien działać.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 9:56 am 

świeci się dioda że bateria w apce jest full. będę musiał sprawdzić antenę w autcię. i wyjść gdzieś gdzie nie powinno bckleina zakłóceń.

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 5:34 pm 

problem naprawiony. Skontaktowałem sie ze sprzedawca, gdzie wytlumaczono mi iż najpierw wlącza się aparature, nastepnie model, poodlaczaylem wszystko co sie dalo, wyszedlem na dwor popodlączałem, zrobilem w odpowiedniej kolejnosci i autko już zdąrzyło zgubic część przedniej karoseri =] jednak bez drugiej-większej baterii i lepszej ładowarki się nie pojeździ.. 10minut zabawy i koniec.

widze, ze ceny karoserii są bardzo wysokie, z wujem sprobuje zrobić swoj odlew.
a jak z tym akumlatorem? ktory po team orion 5100 polecacie? by byl rownie pojemny ale zeby firma tez nie byla tragiczna?
to? http://www.conrad.pl/Pakiet-akumulatoro ... 58_1209074
czy moze cos innego?

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 5:44 pm 

Ja miałem intellect 5000mah i byłem bardzo zadowolony.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 8:00 pm 

o rzeczywiście jest taki :) myślałem, że 4600 największy. w takim razie będę na niego polował lub na oriona to już zalezy od tego czy uda mi się z niemiec lub USA zamówić.

a właśnie bo na autku jest napis, że przyjmuje tylko baterie 1800-3600. Macie lepsze modele, do ktorych mozna podpinac wieksze pakiety? Czy mozna to zignorowac?

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 8:13 pm 

szwagijer napisał(a):
a właśnie bo na autku jest napis, że przyjmuje tylko baterie 1800-3600. Macie lepsze modele, do ktorych mozna podpinac wieksze pakiety? Czy mozna to zignorowac?

Szwagrowi na 4200 silnik bardzo się grzał, a u mnie na 2700 nie było żadnych problemów. Nie wiem z czego to wynika, może dlatego, że większy pakiet ma większą wydajność prądową. Ja chcesz bezpieczny setup to kup 2 pakiety mniejsze - w sumie będziesz jeździł tyle samo czasu.

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 8:41 pm 

tmielcarz napisał(a):
Szwagrowi na 4200 silnik bardzo się grzał, a u mnie na 2700 nie było żadnych problemów. Nie wiem z czego to wynika, może dlatego, że większy pakiet ma większą wydajność prądową. Ja chcesz bezpieczny setup to kup 2 pakiety mniejsze - w sumie będziesz jeździł tyle samo czasu.

Owszem wynika to z wydajności prądowej, ale kupno dwóch mniejszych pakietów jest gorszym wyjściem, bo to drożej wyjdzie, będą gorsze osiągi i na przyszłość po zmianie elektroniki mogą być za słabe.
Ja swojego kupowałem na ebay.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 9:14 pm 

Ralf2107 napisał(a):
tmielcarz napisał(a):

Owszem wynika to z wydajności prądowej, ale kupno dwóch mniejszych pakietów jest gorszym wyjściem, bo to drożej wyjdzie, będą gorsze osiągi i na przyszłość po zmianie elektroniki mogą być za słabe.
Ja swojego kupowałem na ebay.

Ale my tu rozmawiamy o pakietach NiMH i silniku szczotkowym, więc różnica w osiągach będzie pomijalna, a jak zmieni elektronikę to i tak powinien zmienić pakiet na LiPo. Ja bym wolał jeździć na dwóch mniejszych pakietach bez problemu niż na jednym większym z przerwami co kilka minut, bo ESC odcina zasilanie z powodu przegrzania i wymieniając silniki, bo się palą (co prawda są tanie, więc przynajmniej tyle dobrze).

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 9:54 pm 

to silniczek mi pojdzie na 1 jezdzie tym pakietem? czy po prostu sie przegrzewa i go odcina, a jak ochlonie to chodzi normalnie.

no niestety dwa mniejsze pakiety wyjda drozej poza tym co chwile to ladowac i wymieniac jak mozna miec 1 wiekszy i silniejszy.

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 10:06 pm 

szwagijer napisał(a):
to silniczek mi pojdzie na 1 jezdzie tym pakietem? czy po prostu sie przegrzewa i go odcina, a jak ochlonie to chodzi normalnie.

no niestety dwa mniejsze pakiety wyjda drozej poza tym co chwile to ladowac i wymieniac jak mozna miec 1 wiekszy i silniejszy.

U szwagra było tak, że co chwila go przegrzewało i odcinało, jak ochłonął to jeździł dalej, ale tak mniej więcej raz na miesiąc kupował nowy silnik :).

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 10:46 pm 

raz na miesiac. a u Ciebie jak to wygląda? raz na dwa/trzy miesiace? bo jezeli zywotnosc zmniejsza sie o ponad polowe to juz mozna sie zastanawiac.

a jaki jest przykladowy silniczek (nie tania chinska podrobka, tylko tak samo jak te pakiety gp, team oriona itp. bardziej firmowy, chociaz głupio to brzmi, to chyba wiecie o co mi chodzi) bo nie wiem jakiej firmy szukac tych silnikow.

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 11:06 pm 

Witam.
Osobiście uważam, ze nie ma sensu kupować dwóch małych pakietów. Po pierwsze wychodzi to drożej. Po drugie wydajność pakietów jeśli już mówimy o NiMh nie będzie wpływała na temperaturę do tego stopnia, zeby przegrzewać silnik. Jeśli już się o to obawiasz, to trzeba zadbać o stan panewek w silniku, prawidłowe ustawienia luzu pomiędzy zębatkami głównymi, jak i tymi w dyfrach, i o używaniu dobrych łożysk. Jeśli silnik będzie łapał temperaturę pomyślał bym o zmiejszeniu kół. Oglądałem kilka filmików o tym modelu i z tego, co wiem, to firma wsadziła wu wielkie koła nie przystosowując do nich podwozia. Model pzez to nie obija do ziemi podłogą, a zatrzymują go półosie o zbyt małym kącie pracy, mimo, że jest jeszcze centymert do ziemi, a amortyzatory mają możliwość dalszego wciśnięcia. Mniejsze koła powinny zniwelować problem i jednocześnie zmieniając przełożenie zmniejszyć temperaturę. Nawet zakup mniejszej zębatki do większego pakietu wydaje mi się badziej sensowny.
Pozdrawiam.

PostNapisane: Pn sty 23, 2012 11:15 pm 

szwagijer napisał(a):
raz na miesiac. a u Ciebie jak to wygląda? raz na dwa/trzy miesiace? bo jezeli zywotnosc zmniejsza sie o ponad polowe to juz mozna sie zastanawiac.

U mnie przez 3 miesiące nic się z silnikiem nie działo, a potem wymieniłem na bezszczotkę, więc nie wiem ile by jeszcze pojeździł.

szwagijer napisał(a):
a jaki jest przykladowy silniczek (nie tania chinska podrobka, tylko tak samo jak te pakiety gp, team oriona itp. bardziej firmowy, chociaz głupio to brzmi, to chyba wiecie o co mi chodzi) bo nie wiem jakiej firmy szukac tych silnikow.

Wydaje mi się, że taki rozsądny silnik to Saturn 27T lub 20T.

Mateusz Betko napisał(a):
Po drugie wydajność pakietów jeśli już mówimy o NiMh nie będzie wpływała na temperaturę do tego stopnia, zeby przegrzewać silnik.

Możliwe. Ja tylko opisuję różnice pomiędzy moim modelem i szwagra. Modele mamy praktycznie identyczne, ja jeździłem na pakietach 2000 i 2700, a szwagier 1800 i 4200. I tylko na tym 4200 miał problem z przegrzewaniem i odłączaniem ESC. Jeżeli autor wątku kupi duży pakiet to niech się potem podzieli spostrzeżeniami, które potwierdzą lub obalą moje obserwacje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona