Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 11:53 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt wrz 30, 2011 9:59 am 

Miałem watpliwa przyjemnosc robić interes z gosciem o nicku team_speedway niejaki Arkadiusz Szczerbakowicz
zakupiłem od niego odbiornik który miał współpracowac z moim nadajnikiem , jednak jak sie okazało nie był kompatybilny lub był uszkodzony
Towar został zwrócony nastepnego dnia jednak kasy kolega juz nie raczył oddac-od dwóch tyg kontakt zerowy ,
przedmiot ponownie jak widziałem wystawił i sprzedał

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr lis 02, 2011 5:01 pm 

Ludzie , mam wielki problem. Wprawdzie nie z rc , ale :( Kupiłem poza allegro Bmx-a , za 850zł i po zrobieniu przelewu gość się nie odzywa. Jest z warszawy . Co ja mam teraz zrobić ? Tyle pieniędzy stracone ? Pomóżcie :( :( :( :( :( :( :( :(

http://allegro.pl/bmx-we-the-people-cry ... 53174.html

PostNapisane: Śr lis 02, 2011 5:19 pm 

Zgłosić to na policję...

PostNapisane: Śr lis 02, 2011 6:01 pm 

Ludzie ja załamany jestem :( Nie jest ktoś z Was z warszawy , żeby pojechać do jego domu i przemówić mu do rozsądku ?

PostNapisane: Śr lis 02, 2011 6:46 pm 

kuuba13 napisał(a):
Ludzie , mam wielki problem. Wprawdzie nie z rc , ale :( Kupiłem poza allegro Bmx-a , za 850zł i po zrobieniu przelewu gość się nie odzywa. Jest z warszawy . Co ja mam teraz zrobić ? Tyle pieniędzy stracone ? Pomóżcie :( :( :( :( :( :( :( :(

http://allegro.pl/bmx-we-the-people-cry ... 53174.html

Kupiłeś po za allegro to masz problem. Jeśli mailowałeś z tym gościem wydrukuj całą korespondencję łącznie z potwierdzeniem przelewu i idź na policję.
Jeśli nie masz korespondencji z nim a tylko rozmowa przez telefon będziesz miał spore problemy żeby odzyskać kasę. Miałem to nieszczęście i przerabiałem 3 razy taką akcję z tym że kupiłem raz przez allegro i dwa razy przez forum. We wszystkich trzech przypadkach odzyskałem kasę ale miałem całą korespondencję mailową łącznie z deklaracją sprzedaży i numerem konta oraz kwotą jaką miałem zapłacić.
Gówniarzeria myśli że można każde naciągnąć na kasę jak nie kupią przez allegro ale to nie wychodzi im na dobre ... :D

Samemu możesz się w pakować w zarzuty od prokuratora. Jak to mówią w resorcie "daj mi człowieka a ja znajdę dla niego zarzuty" ;)

PostNapisane: Cz lis 03, 2011 4:34 am 

Witam.
Zakupiłem model na Allegro!!
Wygrana aukcja!!
Model jak widać w linku ponizej-nowy ,rozpakowany-sprawdzony!!
Co się okazało!Model nie jezdzi-nie działa ani silnik ani regulator!!!nie mówiąc o pordzewiałych śrubkach itp..!!
Odradzam !!Zakup czegokolwiek w tym "sklepie"...Zaproponowalem aby sprzedali mi regulator i silnik-w małej promocji,
niech będę stratny!!Nic to nie dało!!MOdel mam w NL więc go nie odeśle(zbyt wiele czasu i kosztów)
Jeszcze raz!---odradzam i polecam przeczytac komentarze do ich transakcji!!!Ja zrobiłem to dopiero wczoraj-po sprawdzeniu autka!!!:(
oto link...

http://allegro.pl/show_item.php?item=1861098023

PS...autko już jezdzi-oczywiscie po zainwestowaniu w nowy sprzet::

NEW_MEDIA1...NEW_MEDIA1....NEW_MEDIA1...-----ODRADZAM-------ZAKUPY TYLKO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!TOWAR NOWY USZKODZONY!!!
TOWAR JAK MI SIĘ (I NIE TYLKO MI)WYDAJE!!!Z USTERKAMI,ODKUPYWANY OD SKLEPÓW..

PostNapisane: Wt lis 08, 2011 6:58 pm 

Nie polecam użytkownika kocotgrz

Wystawił model za 750zł, ustaliliśmy cenę 650 + wysyłka. W dniu w którym miałem wysłać pieniądze, dostałem wiadomość:
Cytuj:
mam kolejną ofertę, gość proponuje 720 zł z przesyłką dhl ubezpieczoną
co Pan na to ? Pan był pierwszy, więc pozostawiam decyzję, w sumie wczoraj jeśli by Pan
wysłał informację że kasa poszła (670zł) zestaw byłby dla Pana zaklepany więc ?

jeśli Pan chce to w cenie 710zł mogę Panu sprzedać, jak nie auto zabiera drugi kupujący

Odpisałem, że moja ostateczna oferta to wcześniej umówione 670zł, po czym otrzymałem wiadomość, że kolega kocotgrz jednak wraca do wyjściowej ceny 750zł + 30zł przesyłki.

Gość celowo napisał o drugiej ofercie aby podnieść cenę, gdyby był uczciwy sprzedałby po wcześniej ustalonej ceny nawet gdyby dostał lepszą ofertę.

NIE POLECAM!

PostNapisane: Wt lis 08, 2011 10:18 pm 

To jest niepoważny człowiek, chociażby patrząc na to ze jest prezesem lubelskiego kluby modelarskiego...(który niby jest a go nie ma):lol: :lol: :lol:

Sprzedam części do Jammina x1/x2 CRT ---> PW

PostNapisane: Cz lis 17, 2011 5:04 pm 

Jakiś czas temu nabyłem baje 5b ss od Pana Cezary K. mail: cezary.kowierski@o2.pl Tel: 603-675-715 , GG: 2928924 , chłopak ogłaszał się ze stanem bardzo dobrym modelu, po mega tuningu i pełnym serwisie.

Z rozmowy całkiem ok, więc czemu nie. Co przyszło:

Model na pierwszy rzut oka: "niech będzie" , nawet odpalił co starczyło na jakieś 0,5L jazdy i tyle zostało ze stanu BDB i pełnego serwisu.
Po dokładnym przyjrzeniu się sprawie do wymiany poszło: zużyty max tłok, cylinder, kompletnie zużyte sprzęgło, wyrobiona szarpanka, pęknięte oba wahacze tył, ogólnie zużyte ruchome części (szczególnie obejmy kulowe, ukł. kierowniczy itd) na koniec wisienka: brak stabilizatorów i niedomagające serwo na skręcie...

Krew mnie zalała, ale że jestem jak najbardziej ugodowym człowiekiem na świecie pisze spokojnie że pokryje wszelkie koszty transportu ale chciałbym zwrócić ten "ideał" bo kosztował dużo za dużo w porównaniu do stanu. Oczywiście brak kontaktu i konkretnej informacji od sprzedającego.

Po kilku próbach poddałem się i zacząłem go remontować, między czasie poprosiłem o zwrot chociaż 150zł na brakujące stabilizatory żeby przynajmniej był kompletny i JEST ODPOWIEDZ! JUPI: "bez stabilizatorów jeździ się lepiej".......... hehe dobre prawda?

Mam nadzieje że Cezary K. kiedyś to przeczyta, a ze swojej strony dodam tylko że odbiorę kiedyś te stabilizatory.
Jednocześnie przestrzegam wszystkich przed tym człowiekiem, sprawdź go dwa razy zanim coś u niego kupisz, nawet jeśli chodzi o butelkę mineralnej.

Pozdrawiam maniaków RC.

PostNapisane: Pn lis 21, 2011 6:01 pm 

Cześć. Znowu poruszę temat wycofywania aukcji z powodu "uszkodzenia" na kilka sekund przed końcem aukcji, na allegro oczywiście :) Nie poruszałbym tego gdyby mnie nie dotyczył, a mianowicie znalazłem na allegro xray'a za niską cenę więc postanowiłem go zalicytować. Wygrywałem aukcje i miałem nadzieje, że zrobię dobry interes :D ale użytkownik naszego forum "rrradek" postanowił uszkodzić zawodnicze podwozie na chwile przed zakończeniem aukcji. Jeżeli kolega czyta ten post to jestem nadal w stanie zapłacić to 51zł (moje maximum było kilkakrotnie wyższe, ale nikt inny nie licytował wyżej) rozumiem, że model jest sprawny tak jak jest opisany na forum: viewtopic.php?f=13&t=58944&p=378902#p378902
Jeżeli martwisz się, że model pójdzie za bezcen to zapłać parę złotych za cenę minimalną i nie rób innym nadziei (ja widziałem jak to się skończy).
Link do aukcji: http://allegro.pl/xray-xt8-spec-09-trug ... 08897.html

Ps takiego podwozia które stoi na półce raczej nie "uszkodzisz", chyba, że ważysz 150kg, a model leży na ziemi i przez "przypadek" się po nim przejdziesz.

PostNapisane: Pn lis 21, 2011 8:16 pm 

Nie polecam użytkownika Łukasz Kaczmarczyk

Zakupiłem u niego na aukcji Nande nrx18 PRO
http://allegro.pl/show_item.php?item=1905566649
zdjęcia - https://picasaweb.google.com/1039616773 ... edwebsite#

Miała być Nanda w wersji PRO + zwykła Nanda na części, do tego "żadnych rysek, model jeździł wyłącznie na wykładzinie przez krótki okres czasu"
Co przyszło?
A no mieszanka, w Nandzie do wersji PRO brakowało:
- brak półosi z przodu ( w częściach zapasowych są)
- brak jakichkolwiek półosi z modelu PRO (stalowe kulki) - są najzwyklejsze plastiki - zorientowani wiedzą, jaka to jest różnica
- brak batery holdera carbonowego
- brak aluminiowych wieżyczek do akusa
- wszędzie jakieś śruby zastępcze, albo brak śrub! - tu po prostu brak słów, w aluminiowe mocowanie silnika wkręcone WKRETY,
- suspension ball'e i spacer'y w modelu PRO są stalowe, tutaj niestety tylko parę bali jest stalowych, reszta + pare spacerow to plastiki, części spacer'ow wogóle nie ma

A teraz parę słów na temat złożenia modelu - pierwsze podstawowe Model nie nadaje się do jazdy!
Tylko jeden zawias działa - lewy przód, reszta przez za silne poskręcanie i skręcanie bez spacer'ow spowodowało pomiażdzenie suspension balli, co skutkuje po prostu brakiem zawiechy.
Lewe tylnie koło lata sobie na prawo i lewo - brak ball conectora + wkręt stożkowy.
Wkręty PB (z płaskim łbem) pozamieniane na KB (z łbem stożkowym) - jeden z efektów -brak zawiechy, pogniecione bale itd
Zastosowanie za długich wkrętów, za krótkich, po prostu jakie były takie wsadzone, bez ładu i składu.
W silnik zamiast śrub 2,5mm wciśnięte 2,0.
O ustawieniu modelu nie ma co pisać - jedno koło rozbieżne, drugie zbieżne, różne pochylenia - jakiś kosmos.

Odpowiedź sprzedającego na zarzuty:
Cytuj:
„zdjęcia pokazywały model sprzedawany,
brak pytań o stan modelu co ja zawsze robię,
model jest używany, nie nowy
sprawny model==nowy”

Oferował zwrot i nie kupowanie uzywanych modeli :D
Nand kupiłem na naszym forum 4, zwykła, potem dwie pro i teraz tą sztuke. Pierwsza była od Marka nie oszczędzana, mineły 2, czy 3 lata, kilka silników i jest w lepszym stanie niz model OD ZAWODNIKA.
Pierwszy raz natknąłem sie na coś takiego i to ze strony zawodnika.

PostNapisane: Pn lis 28, 2011 7:04 pm 

Lepiej wystrzegajcie się modele.sklep.pl....
Kupilem 2 przedmioty, rzepy i zebatke. Przychodzi do mnie kurierem bo pocztą polską nie można zamówić... ale okazuje sie ze pomylili sie w numerkach i nie mam moich rzepów tylko zebatke i eclipsa za 5zł. Dzwonie, cud ktos odebrał na magazynie bo w sklepie mówią ze to nie ich sprawa. NIESTETY NIE WYSLE PANU DOBREJ CZESCI PUKI NIE DOSTANE OD PANA TEJ ZŁEJ - cytat który juz z góry mnie wkurzył bo to nie jest moja wina tylko ich, i nie mój problem tylko ich. Ale dobrze, tłumacze jak czlowiekowi ze tak byc nie moze. Ostatecznie Pan każe mi odesłać pocztą polską i po 15 minutach czekania łaskawie zgadza się wysłać mi moją część (TU PRZYPOMINAM PŁACIŁEM ZA KURIERA). Jest to piątek rano 9;30. Dzis jest poniedzialek godzina 19;00. Poczta polska by juz przyniosła list, paczka by przyjechała, kurier byłby rano. Zostałem bardzo ładnie olany, poczekam jeszcze chwilę i zgłoszę sprawę do rzecznika spraw konsumenta. Mało mnie interesują czyjeś błędy szczerze mówiąc w ich zakichanym interesie było sprawdzenie paczki 1000 razy.
Dla mnie drodzy Panowie którzy mam nadzieję przeczytają to (bezposredni zwrot do obsługi sklepu) słowo dane ma znaczenie. Wam widać nie.

PostNapisane: Cz gru 15, 2011 8:05 pm 

Użytkownik rc racing - truje d**ę że jest zainteresowany modelem prosi o dane kontaktowe fotki etc a potem długa cisza i totalna olewka... nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że sytuacja powtarza się 4 raz z rzędu z różnymi modelami

PostNapisane: Cz sty 26, 2012 8:38 am 

Mam problem z użytkownikiem -> memberlist.php?mode=viewprofile&u=14894
Sprzedawałem silnik LRP X11 za 50zł. Umówiłem z nim deala i wysłałem silnik poleconym priorytetem w piątek 20 stycznia, w międzyczasie kilka razy dopytywał, czy wysłałem silnik. Kasę miał przelać w poniedziałek, a tu do dziś ani kasy ani kontaktu z typem. Nie wiem czy silnik dotarł, czy typ żyje, czy ma jakieś problemy, czy chce sobie za 50zł biedy narobić.
Na forum się logował w międzyczasie, zamiast coś napisać, to cicho siedzi.

Sprawa wyjaśniona, pieniądze mam na koncie, zawiodła komunikacja.

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

Ostatnio edytowano Wt sty 31, 2012 8:24 am przez Łukasz Pronobis, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt sty 27, 2012 11:09 am 

Kolega dalej jest nieskłonny do współpracy ani nawet do jakiegoś znaku życia.
Tzn znak życia jest, bo codziennie wchodzi tu na forum.

Sprawa wyjaśniona, zawiodła komunikacja międzyludzka ;) Pieniądze mam już na koncie.

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

Ostatnio edytowano Wt sty 31, 2012 8:23 am przez Łukasz Pronobis, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54  Następna strona