Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 1:12 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 6:01 pm 

nie wiecie moze jakie powinno byc przygotowanie revo do jazdy po sniegu? i moze ktos mi pomoze wyjasnic to co sie stalo mi niedawno w revo bo jezdzilem sobie 3 dzien z koleji revo po sniegu <bez rzadnych przygotowan tyle ze odbiornik byl zabezpieczony przed wilgocia> i po ok 10 minutach jazdy nie spodziewanie cos zaczelo szrpac w stojacym autku a rownej powierzchni.cos tak jakby trimer nie byl wyregulowany tyle ze mocniej <oczywiscie regulacja trimera nic nie dala>.po paru chwilach szarpania silnik gasnie tak jakby cos trzymalo przy tych szarpnieciach.po wysuszeniu nic sie nie zmienilo.acha i jeszcze jedno jak autko jest wylaczone i sie je toczy to wydaje bardzo dziwny dzwiek z okolic skrzyni biegow.ale sie rozpisalem, ale chociaz moze uda mi sie dzieki pomocy naprawic revo i znowu nim jezdzic.

moj gg 1769815 piszcie o kazdej poze dnia i nocy albo na forum. z gory dziekuje.

Xray XB808 2011 specs - RB Killer 10 .21
--było:
Ofna Hyper 7 Team PCR

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 6:34 pm 
tomalo

jak na moje oko to sprzeglo Ci sie wysypalo... moze strzelila sprezynka...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 7:15 pm 

dzieki.no walsnie chyba sie to rozwalilo. w sprzegle w revo nie ma sprezynki.w weeken sie musze tym pobawic i wyregulowac.ale zeby sprzeglo od sniegu sie rozwalilo.a jak nalezy regulowac sprzeglo sa jakies specjalne zasady odnosnie tego?

--było:
Ofna Hyper 7 Team PCR

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 8:02 pm 
tomalo

lefti666 napisał(a):
dzieki.no walsnie chyba sie to rozwalilo. w sprzegle w revo nie ma sprezynki.w weeken sie musze tym pobawic i wyregulowac.ale zeby sprzeglo od sniegu sie rozwalilo.a jak nalezy regulowac sprzeglo sa jakies specjalne zasady odnosnie tego?

W sprzegle w Revo JEST sprezynka...
czesc nr 4146X

http://www.traxxas.com/products/nitro/r ... 20Assy.pdf

a regulacja: albo zakladasz mocniejsza sprezynke, albo odrobinke skracasz te co jest... ale na seryjnej powinno byc OK

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 8:13 pm 

no jest faktycznie to sorry. pomylilo mi sie bo myslalem ze sprzeglo to jest tam gdzie taki duzy tryb zaraz za sprzeglem.bo tam tez sa jakies okladziny itp.to w takim razie sprzegla sie nie reguluje ? i co to jest i do czego sluzy ta czesc przy duzym trybie ?

--było:
Ofna Hyper 7 Team PCR

PostNapisane: Śr lis 24, 2004 10:01 pm 

lefti666 napisał(a):
.......acha i jeszcze jedno jak autko jest wylaczone i sie je toczy to wydaje bardzo dziwny dzwiek z okolic skrzyni biegow.ale sie rozpisalem, ale chociaz moze uda mi sie dzieki pomocy naprawic revo i znowu nim jezdzic.

obawiam sie najgorszego,czyli poszly Ci zeby w skrzyni od wstecznego.zeby byc pewnym mosisz ja rozebrac.radze zrobic to szybko,bo latajace szczatki po skrzyni nie pomogą tym sprawnym jeszcze zebatkom.jak by sie okazalo ze mam racje to mam zapas takich trybow i mogli bysmy ubic dil.

PostNapisane: So lis 27, 2004 7:51 pm 

ha dzis po rozkreceniu revo okazalo sie ze sprzeglo jest ok. natomiast uszkodzone zostalo lozysko znajdujace sie na wale od sprzegla laczace wal z malym trybikiem. http://www.lefti605.webpark.pl/usterka.jpg lozysko krecilo sie ale bardzo ciezko wiec to chyba bedzie to <odpadla podkladka co oslaniala kulki i cos tam sie jeszcze stalo z kulkami>. sie okaze jak wymienie. czy obojetnie jakie zaloze o tym samym rozmiarze lozysko czy musi to byc lozysko od traxxasa?

--było:
Ofna Hyper 7 Team PCR

Tytuł:
PostNapisane: So lis 27, 2004 11:00 pm 

a ja mam doła,chociaz revo lata super-jest szybkie i dobze sie trzyma to ciagle cos w nim psoje :cry: . niemal po kazdej jezdzie cos urywam,lamie,ukrecam itp itd.ostatnio tak walnolem ze mi sie podloga zgiela,pozniej poszla taka ***** co przenosi naped na tylnie kola, dzisiaj zepsolo sie serwo i peklo to http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXHFY5&P=7 do tego po zmianie zebatki poszla znowu taka ***** w skrzyni,nie wspominajac juz o koncowkach drazkow,kotre szybko lecą. ta zabawa nie jest chyba dla ludzi o moim temperamencie-ja lubie katowac sprzety :?

lefti666 znajdz numer katalogowy tego lozyska to sie zobaczy czy mozna je zastapic.[/url]

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2004 4:45 pm 

musisz sobie kupic druge revo na czesci zamienne :-) ale zeby zgiac podloge to ostro musiaes wyrznac <w co tak zaladowales ze sie az skrzywila?> numer lozysk to 4611 strasznie drogie sa bo kosztuja az 6 dolcow a w polsce widzialem ze loyska do modeli kosztuja gora 11 zl. oprocz lozyska to popsola mi sie wczesniej tez koncowka plastkikowa od maortyzatora, swiece palily mi sie jedna za druga az nie wyregulowalem silnika, ale to jak na 2 miesiace zabawy to chyba nie duzo :-)

--było:
Ofna Hyper 7 Team PCR

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2004 6:23 pm 

walnolem w kraweznik przy ok 50km/h,ale to jest nic,dzisiaj zepsolem revo kolegi,nowka sztuka,wyjezdzone 700ml paliwka.znowu grany byl kraweznik.ulamal sie wachacz i felga pekla.zaczynam byc pewny tego ze szybkie modele nie sa dla mnie.
A ile paliwa wyjezdziles, bo moje revo na chwile obecnom ma ponad 10L a nie minelo jeszcze 2 miesiace jak go posiadam.swiece poszly mi 3szt.

co do lozysk to nie sa one drogie az tak,cena niecale 6$ jest za 2 sztuki , a to wychodzi po 10zl za sztuke.to lozysko spokojnie mozna zastapic.ja niedawno rozebralem u siebie sprzeglo i nasmarowalem te lozyska co Tobie poszly.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2004 7:00 pm 

Czy mi sie wydaje czy te revo cie jakos nielubi :D

Mam go i pcham go :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 29, 2004 3:39 pm 

wyjezdzilem ok 7 litrow paliwa a na poczatku spalilem 4 swiece a teraz juz nie mam z tym problemu chociaz czasami mimo ze swiece jest dobra to nie pali mi sie swiatelko od startera a jak znow proboje zapalic za pol godziny to wszystko jest ok mimo ze bateria jest na full to czasami cos sie wali. ja revo jezdze glownie po tora motocrossowych polach lakach lasach zdala od kraweznikow i tobie tez tak radze zebys go nie zmasakrowal do konca :-)

--było:
Ofna Hyper 7 Team PCR

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 29, 2004 11:33 pm 

ja tez zregoly jezdze po torach bmx motocros lasach no i czasem nieszczesnych ulicach i parkingach.najstraszniejsze sa te ulice , bo model szybko sie napedza a ostatnio klocki mi sie zuzyly od jezdzenia po deszczu i nie mam za efektywnego chamowania.bede mosial nabic nowe okladziny bo w TH nowe kosztuja ponad 7$-zdzierstwo.dzisiaj rozebralem swoj silnik i dalem do wgladu czesci z niego kilku osobom znajacym sie na rzeczy-ponoc silnik po tych ok 11L jest w super stanie :D
przypadkowo z kolegą odkrylismy jak stosunkowo latwo zwiekszyc moc silnika nie zmieniajac paliwa.kumpel zepsol tą czesc http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXHGA3&P=7
a ze ona droga to zaczelismy kombinowac i dalismy prosta rurke o wiekszej srednicy i bylismy w szoku jak po tym zabiegu model jezdzil. trodno okreslic ile mu przybylo ,ale jego model zawsze jezdzil wolniej od mojego a po tym nagle stal sie szybszy!! do tego ja zmienilem zebatke ktora powoduje zmniejszenie maksa a lepsze przyspiesznie.takze chociaz moja rorka jest wporzadku to i tak zaloze rorke o wiekszej srednicy :)

PostNapisane: Wt lis 30, 2004 4:34 pm 

Witam wszystkich,
chciałbym się przedstawić w innych okolicznościach ale ...
Jestem z Wawki, mam 34 latka, kupiłem "synkowi" (6 lat) Revo na prezent, właśnie je dotarłem i ... stuk puk.
Żona mówiła ...Marcin proszę, nie rozwal zanim go dziecko nie zobaczy ...
Przecież nie powiem jej że wykrakała ?
Generalnie szukam "na gwałt" części jak poniżej
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXHFZ1&P=M
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXHGF1&P=M
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXHVY5&P=0
jak by ktoś miał będę wdzięczny - jutro zamówie, ale nie wiem jak długo
trzeba czekać - marcin.kocon@snn.com.pl

Pozdrawiam
Marcin

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 30, 2004 4:47 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
Napisz do cozmo zapłacisz 50zł za przesyłke i przyjdą ci części ;_ Swoją drogą REVO dla 6latka :? TESZ TAK CHCE!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona