Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 9:13 am

Autor
PostNapisane: Wt cze 07, 2011 8:12 am 

Witam mam problem z wyborem modelu który jest lepszy tj. lepsza dostępność części oraz bez awaryjność
Hobao Ofna hyper 7 czy może Team Associated RC8 nie wiem który lepszy
Proszę o rady użytkowników
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 8:55 am 

W kraju masz min 2 sklepy, które prowadzą sprzedaz modeli, jak i części do ASSO. Z ofną jest zdecydowanie gorzej. Poza tym RC8 jest chyba nowszą konstrukcją. Hyper 7 ma jeszcze jeden minus - przednie zawieszenie (głownie chodzi o zamocoanie C-hub'ów w wahaczach) masz poskladane na e-clipa'ach, a co za tym idzie, jest dość awaryjne na torze.

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 1:39 pm 

Mam obydwa wiec moge ci napisac ze i z Hobao i Rc8 mozna miec sporo frajdy. Hobao starsza konstrukcja ale wcale nie zla, model wręcz pancerny polamac w nim cos to naprawde trzeba sie postarac, silniczek Hyper .21 bardzo fajny latwy w regulacji nie jest drogi w eksploatacji, ogolnie z częsciami u nas problem ale ebay badz stany i częsci duzo tańsze jak do asso. Wada w Hyperze to seryjne serwa proponuje od razu wymienic na serwa z metalowymi zebatkami szczególnie skrętu. (HYPERA 7 mam na sprzedaz ale tylko dlatego ze u mnie wybor padl jednak na RC8 i mialem okazje kupic go w bardzo dobrej cenie wiec HYPEREM nie zdazylem sie nacieszyc i wystawilem do licytacji.) Odnosnie RC8 moj model kupiony w wersji KIT bez silnika zamontowalem tam silnik REEDY .21 i jestem juz po dwoch jazdach moje wrazenia RC8 z tym silnikiem to szatan, bardzo zwrotny, mega szybki wad nie zdazylem jakis jeszcze zaobserwowac aczkolwiek wydaje mi sie ze RC8 jest bardziej delikatny i tyle co Hyper to nie wytrzyma. Ja wybralem Rc8 ale uwazam ze i z Hypera i RC8 napewno bedziesz mial wiele frajdy oba sa naprawde fajnymi modelami. POZDRO

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 7:37 pm 

Witam widziałem ten model hobao jaka cen cie interesuje za niego co do team asso to miałem MGT 4,6 super monster ale tyle tam było drobiazgów które sie psuły chce tego uniknąć ale dostępność części jest chyba lepsza więc nie wiem co wybrać model bardziej wytrzymały mniejsza dostępność części a team asso gdzie części są dostępne od ręki prawie jakieś opinie mile widziane

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 11:07 pm 

Hobao mogę oddac za te minimum które wystawiłem 500zł, jezeli chodzi o części do asso to nie jest tak zle u nas masz dystrybutora www.modele.sklep.pl z Wrocławia w zasadzie mają wszystkie częsci do asso. Ciężko mi jest doradzić co masz wybrac bo z jednej strony jezdze teraz asso RC8 z ktorego jestem zadowolony a z drugiej mam Hypera na sprzedaz. Fakt jest natomiast taki ze Hyper jest duzo tańszy niekoniecznie ten moj a za asso bedziesz musial duzo wiecej wydac jezeli mozesz sobie pozwolic na wiekszy wydatek to ja bralbym asso jezeli nie bardzo to kupuj hypera i tez bedziez bardzo zadowolony.

PostNapisane: Śr cze 08, 2011 8:55 pm 

Dzięki za propozycję myślę ze to się wyjaśni w tym tyg. co będzie więc jak nikt go nie kupi to może ja się skuszę jedno jest pewne ze dystrybucja ofny w Polsce kuleje za asso przemawia lepsza dostępność części no i to ze miałem jeden model asso wiele się działo złego z nim ale z jazdy byłem zadowolony lecz często wracałem z uszkodzeniami