Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 12:21 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: N cze 05, 2011 8:04 pm 

Zdjęcia z zawodów
Jutro wyniki :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N cze 05, 2011 8:11 pm 

witam.

zadaje sobie jedno pytanie od kilku tygodni.
Czy zawody, ktore wy robicie moga miec w nazwie ,,Mistrzostwa Polski" , ja w tych tematach slabo sie orientuje, dlatego prosze o wytlumaczenie.
Na te zawody co organizujecie zjezdzaja sie osoby z pobliskich ,,wiosek i okolic" :wink:
Jezeli sie myle to z checia przyjade do was jak znajde jakis wolny termin, gdyz chcialbym byc Mistrzem Polski HPI challenge.

pozdrawiam

Czy moge startowac mugenami ?

setup na sand http://imageshack.us/photo/my-images/641/img0026wx.jpg/

PostNapisane: N cze 05, 2011 8:59 pm 

Maciek Brzozowski napisał(a):
witam.

Czy zawody, ktore wy robicie moga miec w nazwie ,,Mistrzostwa Polski" , ja w tych tematach slabo sie orientuje, dlatego prosze o wytlumaczenie.
Na te zawody co organizujecie zjezdzaja sie osoby z pobliskich ,,wiosek i okolic" :wink:
Jezeli sie myle to z checia przyjade do was jak znajde jakis wolny termin, gdyz chcialbym byc Mistrzem Polski HPI challenge.

pozdrawiam

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych.
Szczegóły znajdują się w przepisach sportowych i technicznych.
Zawody organizujemy głównie dla użytkowników naszych modeli HPI, HB bo niestety krajowa organizacja wiodąca "LOK" nadaje się głównie do czerpania środków i korzyści finansowych z ministerstwa a nie do organizacji czegokolwiek.
Jeśli chcesz poznać genezę tej sytuacji proponuję postudiować forum lub grzecznie zapytać kogoś kto jest zorientowany. Polecam roczniki forum 2006-2009.
Tam wszystko jest napisane. :wink:

PostNapisane: N cze 05, 2011 9:09 pm 

Witam.

Nie, mnie nie interesuje czemu lok jest taki i owaki, nie zglebiam sie w to, bo nie chce zasmiecac sobie glowy takimi rzeczami.
Interesuje mnie tylko wasza nazwa zawodow, ot co.
Czy moge prosic o informacje ? tych przepisow sportowych i technicznych jest troche, wiec zanim bym sie dokopal do sedna sprawy, to by troche czasu minelo.
Pozdrawiam i czekam na dalsze informacje.

PostNapisane: N cze 05, 2011 9:27 pm 

Witam.

Nie, mnie nie interesuje czemu lok jest taki i owaki, nie zglebiam sie w to, bo nie chce zasmiecac sobie glowy takimi rzeczami.
Interesuje mnie tylko wasza nazwa zawodow, ot co.
Czy moge prosic o informacje ? tych przepisow sportowych i technicznych jest troche, wiec zanim bym sie dokopal do sedna sprawy, to by troche czasu minelo.
Pozdrawiam i czekam na dalsze informacje.

Przepraszam ale twój brak czasu to nie nasz problem.
Też nie mamy czasu na "wiejskie" przepychanki. :wink:

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 12:17 am 

witam.

pozdrawiam

Wpadnij kolego a myślę że poziom zawodników i wyścigów na tych wiejskich zawodach Cię mocno zdziwi :wink: Chciałbyś być Mistrzem Polski HPI Challenge - nic prostrzego kolego, wyciągaj MUGENA i jazda, pokozaczyć każdy może ? Mnie akurat pasuje że taką a nie inną nazwę obrały imprezy organizowane przez HPI - właśnie przedrostek Mistrzostwa Polski jest tu jak najabardziej na miejscu. Sądzę że EMP Off-road pod patronatem LOK w takim wydaniu jak to jest teraz upadną i właśnie nadchodzi ich zmierzch - bez urazy ale te zawody już od dawna powinny nazywać się zlotem maniaków buggy to wszystko. Prywatne incjatywy jak HPI, Modelcars czy Wróbliki szybko przejmują cały ten bałagan po LOKu i dzięki nim każy ma możliwość jazdy tam gdzie mu pasuje a o EMP off-road wszyscy niebawem zapomną ( tak jak zapomnieli zawodnicy pogrzebanych monsterów a niebawem zapomną i kierowcy petroli :wink:)

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 5:58 am 

Maćku jak sama nazwa wskazuje są to "Mistrzostwa Polski HPI Challenge" do ogólnego rankingu zaliczają sie zawodnicy startujący modelami z e "stajni HPI" . Innymi modelami oczywiscie mozna startować i wygrywać dana eliminację. ( jak sam wiesz tez jeżdziliśmy innym mopdelem) . Nie znam powodów czemu sie czepiasz nazewnictwa i tytułu "Mistrzostwa Polski " "Mistrz Polski" , z tego co mi wiadomo (od dawna jest na ten temat dyskusja na forum ) nazwa ta nie jest zastrzeżona tylko dla "ORGANIZACJI NADRZĘDNEJ." A ten i pare innych wg ciebie samozwańczych cykli imprez jest doskonałą zabawa i funem dla bardzo wielu niezłych ( pisze to z pełną swiadomoscią ) zawodników którzy maja tylko jeden problem , brak sporej kaski i czasu ( sami wiesz doskonale ile potrzeba wyrzeczeń aby startować w "MISTRZOSTWACH POLSKI " ) . Pozdrawiam .
ps
jesli bedziesz miał jakies pytanka w ww temacie zapraszam na priv albo proszę o kontakt telefoniczny.

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 6:47 am 

witam.

Jeśli tytuł Mistrza Polski jest określony HPI,Mazowiecki czy Dolnośląski to wara każdemu od tego.Za rok nawet nie trzeba będzie określać jakie to będą mistrzostwa.Prawo tytułu mistrza Polski miałby Polski Związek Sportowy.Polski Związek Sportowy nie powstanie bo EFRA nie należy do MKOL.

Zawody lokalne są robione po to żeby takie pseudo miastowe bufony jak ty nie przyjeżdżały.LOkowskie zawody są pełne takich pajaców co to wyżej sra.....ją niż d.....mają.Sam jesteś z miasta gdzie niektórzy lubią przekręty.
Jeśli Ci polska okolica śmierdzi,zostań po prostu mistrzem świata,omijając szerokim łukiem wiejskie festyny...
Ps.jeszcze trochę tytuł mistrza Polski LOK będzie kojarzony z patologią.

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 11:11 am 

Wyniki zawodów

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 4:13 pm 

Witam.

Dziekuje panie Jacku ze wytlumaczyl mi pan, ze sie myle.
Panie leslawie ja nie sram jak juz to sie wyprozniam. I nie mam dupy tylko tylek.
Kolejny raz pokazuje pan brak klasy, kultury osobistej wyzuwajac mnie bez powodu.
W takim przypadu to pan jest bufonem.
Tomku powiedz mi, w ktorym momencie kozaczylem ? Napisalem tylko,
Ze przyjedzaja ludzie z pobliskich wiosek i okolic ale ujalem to w cudzyslow. Chodzilo mi o przenosnie.
Przeciez to wy powiedzieliscie ze sa to wiejskie zawody i to wy rozpetaliscie nie potrzebna burze.
Mi chodzilo tylko o nazwe zawodow, ktora Pan Jacek mi wytlumaczyl.

Pozdrawiam Wiejski bufon i kozak z pomorza :)

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 4:57 pm 

... w ktorym momencie kozaczylem ? Napisalem tylko, ze przyjedzaja ludzie z pobliskich wiosek i okolic ale ujalem to w cudzyslow. Chodzilo mi o przenosnie.
Przeciez to wy powiedzieliscie ze sa to wiejskie zawody i to wy rozpetaliscie nie potrzebna burze.
Pozdrawiam Wiejski bufon i kozak z pomorza :)

Oczywiście chętnie widzimy i zapraszamy zawodników twojej klasy.
Z pewnością wiele możemy się od Ciebie nauczyć i bądź pewny że do póki nikogo nie obrażasz ani nie atakujesz zawsze będziesz miło przyjęty.
Nie jest to żart, przenośnia ani złośliwość tylko szczery nasz punkt widzenia.

Nie dziw się natomiast że natrafiłeś na taką reakcję. Dobrze że wyjaśniłeś swój błąd bo twój post wyglądał zdecydowanie na zaczepny.

Staramy się na miarę naszych możliwości tworzyć warunki do rozwoju i promocji tego hobby i sportu. Kosztuje nas to wiele pracy ale zawodnicy to doceniają.
Kiedyś staraliśmy się współpracować z LOK ale Panowie przez tyle lat nie rozumieją co oznacza „współpraca” ze środowiskiem a teraz widać tego efekt.
Dlatego kilka lat temu odcięliśmy się od MP LOK i robimy swoje.
Jeśli masz czas to poczytaj forum a zrozumiesz z czego wynika obecna pozycja MP LOK – a dokładnie jej brak i dlaczego twoja wypowiedź była delikatnie mówiąc niefortunna.

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 5:11 pm 

Synonimem bufona jest : fanfaron, pyszałek, samochwała, zarozumialec .
W swoich dwóch postach pokazałeś w pełni zasadność takiego stwierdzenia.Żeby było łatwiej przedstawię ci to w punktach:
1."Na te zawody co organizujecie zjezdzaja sie osoby z pobliskich ,,wiosek i okolic" :wink: "To przykład aroganckiego stosunku do tych ,którzy nie startują w LOK owskich zawodach.Cudzysłów w tym wypadku nie zmienia znaczenia słów tylko nadaje im cynicznego znaczenia ,oraz wyraża pogardę do pewnych osób.Słowa "wiosek i okolic" nabierają charakteru skrótu myślowego, pewnej szerszej intencji autora.
2.Słowa te podważają dodatkowo znaczenie zawodów niezależnych.A to właśnie tam tworzy się atmosfera zdrowej, sportowej rywalizacji w normalnych warunkach.To tam zawodnicy uczą się wzajemnego szacunku do siebie.Tam oszustwo nie jest nazwane pomyłką,a frekwencja mówi sama za siebie.
3.Napisałeś ,że jak znajdziesz czas i ktoś cie przekona,to możesz przyjechać na te zawody i zostać mistrzem-myślę ,że w tym przypadku synonim bufona w postaci zarozumialca będzie bardziej dla ciebie zrozumiały.
4.Napisałeś również,żeby P.Flisiak wyjaśnił ci ich przepisy bo Ci się nie chce i nie masz czasu w nich grzebać.Jakże to wymowna postawa zawodnika z pod skrzydeł Przewodniczącego SMS.Psim albo zasranym obowiązkiem każdego zawodnika startującego w jakiejkolwiek dyscyplinie jest znajomość przepisów.Jeśli chcesz przyjechać na HPI to choćby z szacunku do innych nie mówiąc o obowiązku powinieneś z przepisami tej imprezy się zapoznać.Chyba,że chodzi o pyszałka.
5.Co do nazwy twoich czynności fizjologicznych i budowy anatomicznej to właśnie przysłowia ludowe powstałe na tak przez Ciebie drwionych i szydzonych wsiach dosadnie określają bufonów,pyszałków,samochwałów czy zarozumialców.Takie też przysłowie do adekwatnej sytuacji zacytowałem.
Ps.A tak w ogóle to dupa i tyłek u normalnych ludzi jest tym samym,wypróżniać można się na dwa sposoby,a sr.... się ,na jeden,jednoznaczny.
Nazwy własne piszemy z dużej litery,nie zaniedbuj nauki...

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 5:17 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):
witam.

pozdrawiam

Wpadnij kolego a myślę że poziom zawodników i wyścigów na tych wiejskich zawodach Cię mocno zdziwi :wink: Chciałbyś być Mistrzem Polski HPI Challenge - nic prostrzego kolego, wyciągaj MUGENA i jazda, pokozaczyć każdy może ? Mnie akurat pasuje że taką a nie inną nazwę obrały imprezy organizowane przez HPI - właśnie przedrostek Mistrzostwa Polski jest tu jak najabardziej na miejscu. Sądzę że EMP Off-road pod patronatem LOK w takim wydaniu jak to jest teraz upadną i właśnie nadchodzi ich zmierzch - bez urazy ale te zawody już od dawna powinny nazywać się zlotem maniaków buggy to wszystko. Prywatne incjatywy jak HPI, Modelcars czy Wróbliki szybko przejmują cały ten bałagan po LOKu i dzięki nim każy ma możliwość jazdy tam gdzie mu pasuje a o EMP off-road wszyscy niebawem zapomną ( tak jak zapomnieli zawodnicy pogrzebanych monsterów a niebawem zapomną i kierowcy petroli :wink:)

A ja myślę, że o EMP Off-Road nie umrą. Z tego co wiem, to upadek tych zawodów wieszczysz już od 2 lat. Póki co zawody trzymają się dobrze, a w klasach mamy grupy pozapełniane (w tym od 2 do 3 w klasie buggy). Zlot maniaków buggy? To może aby wszyscy byli zadowoleni, jazdy były dużo, a poziom rósł to wprowadźmy podział klas na:

- IC-8 Buggy
- IC-8 Truggy
- IC-8 MT
- ET-8 Buggy
- ET-10 Buggy 4WD
- ET-10 Buggy 2WD
- Short Course 1/10 2WD
- Short Course 1/10 4WD

wtedy mamy jedynie 8 klas na zawodach pod nazwą Mistrzostwa Polski (tak, te właściwe) i rozpoczynając eliminacje o 10 i kończąc je o godzinie 16 rozegramy 3 kolejki, w taki sposób, że jak będziesz chciał się wypróżnić, to jedyną możliwością będzie zrobienie tego pod siebie w trakcie biegu. Tytuł Mistrza Polski w Short Course 1/10 4WD (na 3 zawodników) otrzymuje... xxx. Cóż za prestiż i wysiłek, w jakich został ten tytuł zdobyty.

Aha, warto wspomnieć fakt, że na takie zawody w klasach począwszy od MT i kończąc na SC 1/10 4WD pojawi się trzech-czterech zawodników - tutaj pytanie, jaka to jest zabawa, a przede wszystkim pożytek w postaci doskonalenia umiejętności w jeździe z trzema przeciwnikami?

Może właśnie dlatego w EMP jeździmy tylko trzy najbardziej popularne klasy, zarówno w Polsce jak i w innych krajach zagranicznych, którymi są IC-8 Buggy, IC-8 Truggy i ET-8 Buggy. Zastanawiał się Pan, dlaczego w buggy jest tak wielu zawodników?

A to dlatego, że jest to klasa, w której rozgrywane są ME, na które czołowi zawodnicy chcą jeździć i sprawdzać się z obcokrajowcami. Myślę, że ME w MT nie dożyjemy nigdy. Dla pocieszenia - z tego co ktoś opowiadał, to były rozmowy w EFRA odnośnie wprowadzenia IC-8 Truggy jako klasy EFRA (organizacja ME w truggy). Może coś z tego będzie. W USA (ROAR) - właśnie zakończyły się mistrzostwa kraju, w dwóch klasach - buggy i truggy. Jeszcze jedno - nie widziałem, aby w jakichkolwiek zawodach na zachodzie jeździły modele MT :o

Co jeszcze... Warto wspomnieć o sprawach serwisu, myślę, że nie chciałby Pan, panie Tomaszu, aby bieg, w którym pan uczestniczy serwisowało trzech zawodników, na torze który ma ok. 300m ;) Myślę, że wtedy byłoby tylko słychać "MODEL KUR*A MODEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL" i skuteczne utrudnianie jazdy zawodnikom poprzez wychylanie się z podestu.

Tutaj jeszcze jedno - jeśli chodzi o zawody HPI / ModelCars / Wróblik Cup to proszę się nie zaślepiać, ale nigdy nie będą miały takiej frekwencji i takiego poziomu. Zawodnicy jeżdżą po tej Polsce, aby liczyć się w rankingu we właściwych MP, organizacji, która dostała od Ministerstwa patronat nad imprezą tej rangi. Z tego co wiem, to zawodnicy nie lubią, kiedy im się narzuca czym mają jeździć aby być klasyfikowanymi w rankingach. Może być to jeden z czynników, dla których zawody mają niezłą frekwencję - na EMP to nie zawody producenckie.

Jestem w sumie ciekaw wyników takiego przedsięwzięcia - wyścig rozgrywający się pomiędzy pierwszą piątka rankingu HPI Challenge, a pierwszą piątką rankingu MP (oczywiście klasa buggy). Moglibyśmy zorganizować taki wyścig 1,5-godzinny, w którym każdy z zawodników jechałby 18 minut. Wtedy można byłoby śmiało ocenić poziom zawodników startujących i tu i tu.

Tymczasem życzę wszystkim sukcesów na zawodach HPI Challenge, a dla niektórych także na zawodach EMP.

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 5:49 pm 

Mateusz Łukaszuk napisał(a):
....

Fajnie napisane ale niestety tekst świadczy o całkowitym braku znajomości istniejącej sytuacji.Może to wina działaczy wyższego szczebla,którzy nie informują zawodników o zakulisowych rozmowach.Otóż LOK świadomy nowej ustawy o sporcie chce się pozbyć modelarstwa kołowego,a pewna grupa skompromitowana chce zakładać nową Federacje.Tak jak pisałem Federacji bo nie ma opcji Polskiego Związku Sportowego Modelarstwa,a to jest przyczynkiem tego,że kasa ministerialna przestanie płynąć.
Co do frekwencji to zdaje się,że w tym samym czasie były zawody w Gdańsku i w Częstochowie.Być może to stało się powodem dyskusji,bo gdzie było więcej osób?
Dodatkowym dowodem działalności Panów z LOK i SMS jest świadome uśmiercanie klasy Modi w On+road jakże efrowskiej.
Tory są własnością osób,klubów czy środowisk.Kiedy ich właściciele uświadomią sobie,że LOK nie daje pieniędzy ,a jedynie tylko ślizga się na plecach wyrobników ,sytuacja przybierze inny obrót.Pieniądze które są w tej chwili przekazywane na zawody i tak nie trafiają do organizatora tylko do sędziego monopolisty za jego niczym nie uzasadnione wycieczki po kraju.
Dowodem na robienie na siłę są zawody w Rudzie.W półfinale zawodnik stracił model bo gapowicz spacerował po końcu prostej, inny gapowicz zasłaniał na podeście.Sędzia w tym czasie siedział sobie spokojnie w budzie.A gdzie ludzie z obsługi?
Mateusz Łukaszuk napisał(a):
...Myślę, że wtedy byłoby tylko słychać "MODEL KUR*A MODEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL" i skuteczne utrudnianie jazdy zawodnikom poprzez wychylanie się z podestu...

Serwis jest pomocą dla zawodnika.Zawodnik nie ma prawa do nikogo mieć pretensji za swój błąd.Za taki tekst powinna być dyskwalifikacja.Na zagranicznych zawodach to jest niedopuszczalne.Jak już pisałem często zawodnicy rezygnują z serwisu,a jego obowiązek wypełniają mechanicy.

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 6:00 pm 

Nie rozumiem z czym macie problem ?
Sprawa jest prosta - chcecie jeździć tu lub gdzieindziej to Wasza decyzja. Do wyboru jest kilka imprez w kraju.
Macie ochotę wpaść do nas na HPI to serdecznie zapraszamy.
Nie - to też dobrze bo niedługo nie będzie miejsca dla wszystkich chętnych i problem sam się rozwiąże.
Po co ta dyskusja ?

Ostatnio edytowano Pn cze 06, 2011 6:56 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona