Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 03, 2026 4:15 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 21, 2004 11:13 pm 

Ciekawe gdzie jest moderator albo administrator. Do nich należą porządki na forum.
Marek mi proponował aby zaprowadzić tu porządek, ale nie mam czasu i na dodatek zaraz bym kilku ostro potraktował.
Mam kilku na oku którzy zamiast poważnej dyskusji robią ferment. Szkoda, że żaden cwaniak nie zjawił się na Targach w Łodzi aby ze mną porozmawiać w cztery oczy, tylko na forum na mnie plują.

Mimo wszystko miejmy nadzieje, że będzie względny spokój.
Dziękuję

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 21, 2004 11:18 pm 

SeQ_PL napisał(a):
Jacek będziesz jutro na modelarni? Bo jak tak to weź instrukcje do TC3 to sobie ją skseruje lub zeskanuje ;)

PS. Chyba wiesz teraz kim jestem :D

Ciebie już pamiętam.
Nie wiem gdzie jest instrukcja. Chyba sprzedałem razem z TC3, czyli jest gdzieś na Ukrainie.
Jutro poszukam. Jak by co to wiem kto ma i może dać.

Jutro powiem Ci co i jak. Nie będę forum zaśmiecał *****.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 12:25 am 

Byłem, zobaczyłem, pojeździłem.
Oceniam pozytywnie, polecam na przyszłość.
relacja foto na mojej stronce, filmik może jutro.

www.rzepka.com.pl/rcboots/20041121.htm

pozdrawiam
GOONiE

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 11:48 am 
Raflee

Jacek Żurek napisał(a):
Ciekawe gdzie jest moderator albo administrator. Do nich należą porządki na forum.
Marek mi proponował aby zaprowadzić tu porządek, ale nie mam czasu i na dodatek zaraz bym kilku ostro potraktował.
Mam kilku na oku którzy zamiast poważnej dyskusji robią ferment. Szkoda, że żaden cwaniak nie zjawił się na Targach w Łodzi aby ze mną porozmawiać w cztery oczy, tylko na forum na mnie plują.

Dziękuję

Pozdrawiam

Jakbys nie zauwazyl to Administrator i Moderator byli na zawodach.

Jak jechales pierwszy wyscig w e-18 stalem pod podestem i jak sie skonczyl wyscig to sie dowiedziles ze jechales i nie wiedzilem gdzie jestes... pozniej w pucharze hpi w sobte powinienes stac w mojej grupie na serwisie, to mnei chyba widziles... jesli chciales ze mna pogadac to mogles do mnei podejsc i powiedziec ze to Ty...

Ja nie napisalem ze napewno bede, ale jakos dojechalem i bylem...

PostNapisane: Pn lis 22, 2004 4:21 pm 

Droga na targi była do du..szy ale jakoś się dało przejechać poznań - łódź ... 3.50 pobudka :> a w niedziele było znacznie ciekawiej, na początku pani od ciuchć :) napędzanych parą pokłóciła się z organizatorem bo ten otworzył dopiero o 9 i był cyrk. Prawie cały czas dzieciaki jeździły micro rs4 "za stajni hpi" którymi mógł się przejechać każdy. Później pare samolotów wzbiło się w powietrze i nawet kilka minut polatały.... :)) Ludzie klaskali dopiero jak ktoś rozbił model :> Nasze stoisko rcabc całkiem nieźle się prezentowało na tle innych kiszek :> (joke) Zabawnie było dopiero gdy przyszła ekipa ze swoimi MT, heh, piekny tuning savaga GOONIE'go :) Wtedy każdy dzieciak pytał "a ile to kosztuje?" uzyskiwał odpowiedź - "Nie stać cię" :D lub " a ile to jedzie?" odp - "dużo" lol :) Pierwsza jazda była na dosyć erm... małym terenie... tzn. jak ktoś sie rozpędził - hopa - lądowanie na kibicach :> Niedługo później można było zobaczyć Mtki w całej okazałości na Dużym torze, piękne kraksy :) No i po tym wydarzeniu ludzie rozeszli się do domów...

PS. GOONIE - znalazłem w końcu Twój zaczep do budy... :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 23, 2004 11:15 pm 

Raflee napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):

Dziękuję

Pozdrawiam

Jak jechales pierwszy wyscig w e-18 stalem pod podestem i jak sie skonczyl wyscig to sie dowiedziles ze jechales i nie wiedzilem gdzie jestes... pozniej w pucharze hpi w sobte powinienes stac w mojej grupie na serwisie, to mnei chyba widziles... jesli chciales ze mna pogadac to mogles do mnei podejsc i powiedziec ze to Ty...

Rozmawiałem z Markiem na temat forum.
Ale nie na Twój temat. Ten temat jest już dla mnie zamknięty.
Jesteś nic nie znaczącym modelarzem, bez doświadczenia, wychowania, dobrego zachowania i odrobiny kultury. Na dodatek jesteś co najmniej o 15 lat ode mnie młodszy. Nie wspomnę już o Panu Leszku albo Panu Marianie którzy mogli by być dla Ciebie dziadkami. Na tym forum jest potrzebny moderator który ma czas, zna ludzi, jest spokojny i opanowany, ma autorytet wśród modelarzy, ma duże doświadczenie w prowadzeniu zawodów, organizacji oraz w startach na imprezach organizowanych w Polsce oraz za granicą. Ty nie spełniasz żadnego z powyższych kryteriów. Nie możesz uczyć kunsztu modelarskiego starych wyjadaczy. Nie możesz mówić Panu Leszkowi co ma pisać. Może jest stary, nie zna się ta Internecie, nie zna slangu internautów, ale ma bardzo duże doświadczenie. Jest skarbnica wiedzy z której można czerpać dobre pomysły. Po co uczyć się na własnych błędach jak już Ci weterani modelarstwa zrobili to przed nami.
Jak bym bardzo chciał porozmawiać z tobą to bym Ciebie poszukał. Jeżeli tego nie zrobiłem to znaczy nie mniej ni więcej iż to, że nie mam z Tobą o czym rozmawiać.
Może jak zaimponujesz mi np. organizując zawody w Mielcu albo przygotujesz przepisy dla klasy Monster Track i następnie wprowadzisz tą klasę do terminarza imprez Ligi Obrony Kraju i/albo Polskiego Klubu Modelarzy Samochodowych albo chociaż założysz Klub Modelarzy samochodowych w Milecu i następnie zarejestrujesz go w Sądzie to zmienię zdanie o Tobie.

Na tym etapie nie mamy o czym dyskutować. Różni nas wszystko.
Mam nadzieje, że zrozumiałeś co do Ciebie napisałem i zastanowisz się spokojnie nad swoim zachowaniem na Forum.
Oprócz dzieci piszących na tym forum są także modelarze starsi od Twojego ojca.
Więc radze Tobie uważać co piszesz i do kogo.

Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 7:07 am 
-=ADA$=-

Jacku jest mi strasznie przykro przez to co mowisz, traktujesz zawody jak jakiegos swietego Gralla. Fakt ze ktos jezdzi na zawodach nie czyni go juz wszechwiedzacym. Nie odmawiam Tobie, Panu Leszkowi, lub np Krzysztofowi Trelli lub ArturowiD ze nie macie doswiadczenia, bo z pewnoscia macie go wiele. Ale mam takie pytanie ilu z was, weteranow modelarstwa, zawodnikow od wielu lat jezdzi modelami dla zabawy, poza zawodami, wiem ze np Krzysztof Trella jezdzi (ma savage). Nie wiem czy przypadkiem przez te wszystkie lata wyscigow nie straciles z oczu tego co jest prawdziwym celem modelarstwa, zeby sie dobrze bawic, i wyzyc w "innym wymiarze".
Pozdrawiam
Adam

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 9:06 am 

Niestety , każdy sport dzieli się na "amatorski " i "zawodowy " Amatorski - śmiganie pod blokiem dla jaj i pod panienki i " zawodowy " - rywalizacja wg ściśle określonych zasad i reguł .Każdy ze staszych modelarzy ma pracę , dom , rodzinę , dzieci i każdy , lub prawie każdy taki wyjazd odbywa się ich kosztem . Dla nas zabawą są zawody a nie imponowanie panienkom pod blokiem . Ale Wy też do tego dorośniecie . Albo zamienicie modelarstwo na wędkarstwo . :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 9:13 am 

Brawo Panie Jacku . Zgadzam się z Tobą w 200 % Tak rozsądnej wypowiedzi nie czytałem na tym Forum chyba od początku jego istnienia . :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 10:05 am 
-=ADA$=-

zdaje sobie sprawe ze kazdy sport dzieli sie na amatorski i zawodniczy, ale tak czy inaczej jak Pan powiedzial chodzi tutaj tylko i wylacznie o zabawe, nie ma z tego zycia jak np z formuly 1, dlatego pozostaje zabawa. I osobiscie czuje sie upokorzony kiedy w prawie kazdym poscie Jacka wytyka za kazdy kto nie jezdzi na zawody jest dzieciakiem ktory ma zabawke ( w porownaniu do zawodniczych modeli), za to po chwili tez do Raflee'ego ma pretensje chociaz on jezdzi na zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 6:35 pm 
Raflee

Jacek Żurek napisał(a):
Raflee napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):

Dziękuję

Pozdrawiam

Rozmawiałem z Markiem na temat forum.
Ale nie na Twój temat. Ten temat jest już dla mnie zamknięty.
Jesteś nic nie znaczącym modelarzem, bez doświadczenia, wychowania, dobrego zachowania i odrobiny kultury. Na dodatek jesteś co najmniej o 15 lat ode mnie młodszy. Nie wspomnę już o Panu Leszku albo Panu Marianie którzy mogli by być dla Ciebie dziadkami. Na tym forum jest potrzebny moderator który ma czas, zna ludzi, jest spokojny i opanowany, ma autorytet wśród modelarzy, ma duże doświadczenie w prowadzeniu zawodów, organizacji oraz w startach na imprezach organizowanych w Polsce oraz za granicą. Ty nie spełniasz żadnego z powyższych kryteriów. Nie możesz uczyć kunsztu modelarskiego starych wyjadaczy. Nie możesz mówić Panu Leszkowi co ma pisać. Może jest stary, nie zna się ta Internecie, nie zna slangu internautów, ale ma bardzo duże doświadczenie. Jest skarbnica wiedzy z której można czerpać dobre pomysły. Po co uczyć się na własnych błędach jak już Ci weterani modelarstwa zrobili to przed nami.
Jak bym bardzo chciał porozmawiać z tobą to bym Ciebie poszukał. Jeżeli tego nie zrobiłem to znaczy nie mniej ni więcej iż to, że nie mam z Tobą o czym rozmawiać.
Może jak zaimponujesz mi np. organizując zawody w Mielcu albo przygotujesz przepisy dla klasy Monster Track i następnie wprowadzisz tą klasę do terminarza imprez Ligi Obrony Kraju i/albo Polskiego Klubu Modelarzy Samochodowych albo chociaż założysz Klub Modelarzy samochodowych w Milecu i następnie zarejestrujesz go w Sądzie to zmienię zdanie o Tobie.

Na tym etapie nie mamy o czym dyskutować. Różni nas wszystko.
Mam nadzieje, że zrozumiałeś co do Ciebie napisałem i zastanowisz się spokojnie nad swoim zachowaniem na Forum.
Oprócz dzieci piszących na tym forum są także modelarze starsi od Twojego ojca.
Więc radze Tobie uważać co piszesz i do kogo.

Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam

Wiesz... To jest Marka forum i moze robic na nim co chce - np. mianowal mnie moderatorem i to jest jego dobra wola...
ja CIEBIE w zyciu nie widzilem i nie wiem ile masz lat i nie wiem dlaczego sie tak do mnie przyczepiles!!
Pana Leszka juz znam...
Jesli masz watpliwosci co do tego, czy mam czas to zapraszam do siebie, zebys zobaczylco ja mam do roboty innego...
Reszta tego co napsailes to widze ze dopasowales akurat do siebie...
Uczyc to ja moge ale czegos innego, a jesli chcesz do mojej anuki cos dodac to to jest forum, nic Ci w tym nie przeszkodzi.
chyba Ci sie posty pomylily, bo ja ostatnio nic nie pisalem ani do P. Leszka, ani do P. Mariana...

W innym temacie kiedys napsailes cos innego... bylo to cos takiego "w lodzi porozmawiamy w 4 oczy" lub cos z tym stylu, ale widocznie zmieniles swoja decyzje.

Zawodow narazie nie mam zamiaru organizowac i nie wiem, czy kiedykolwiek bede mial...

Wiesz.... to co myslisz o mnei to tylko i wylacznie Twoja sprawa, ja nie chce pisac tutaj swojego zdania na Twoj temat... mozesz mnie uwazac za kogo sobie chesz, ale popatrz na siebie, a pozniej oceniaj innych - teraz Ty to przemysl.

Jesli masz 15 lat wiecej niz ja to znam bardzo duzo takich osob np. u mnie w clanie sa 2 tkaie osoby i im jakos wogole to nie przeszkadza, ze jestem mlody i co najwazniejsze da sie z nimi NORMALNIE porozmawiac...
Uwiez mi ze ja znam bardzo dzuo osob i jakos nigdzy nie trafilem na kogos takiego kto zachowywal sie jak Ty...

Jesli Cie w jakis sposob denerwuje i nie potrafisz sobie roadzic z tym jkak czlowiek to skorzystaj tak jak kiedys z "sily wyzszej" i bedzie po sprawie...

Znam troche osob z zawodow, ktore szanuje i sa oni tego warci, dla Ciebie taka osoba jak ja moze nic nie znaczyc, bo Ty uwazasz sie za chyba jakiego bozka nie wiem czego...

Na poczatku Cie nie znalem i jesli chodzi o to, ze pisalem do Ciebie na "Ty" to ptrzebabylo mi to napisac, teraz to ja jedynie moge miec nadzieje, ze ominie mnie ta niewatpliwosc przyjemnosc poznania Cie i wydaje mi sie, ze chyba Ty tak samo myslisz, wiec zachowujmy sie tak samo, jakbysmy dla siebie nie istnieli - tak bedzie najlepiej dla nas i dla osob czytajacyuch to forum, bo oszczedzimy im tylu klotni i czytania naszego obrazania sie wzajemnie.

Co do osob jezdzacych na zaowdach i nie jezdzacych - Ci ktorzy nie jezdza na zawodach NAPEWNO jezdza wiecej niz ci ktorzy jezdza tylkko na zawodach, wiec wcale to nie znaczy, ze nie znaja sie wogole na sprzecie itp. Ja w sumie niewiele razy bylem na zaowdach, ale poswiecilem temu wiele czasu i wydaje mi sie ze jutz troche o tym wszystkim wiem... osoby ktore jezdza spalinowymi np. buggy od ladnych kilku lat poza zawodami tak jak np. ludzie z Krakowa, czy Wawki widza o ustawianiu silnikow, modelu itp. bardzo duzo i spokojnie mogliby zaczac startowac na zawodach, ale nie maja np. na to czasu - wg. mnei wcale nie sa oni gorsi od tych ktorzy startuja...
To jest tylko moje zdanie, ktore chyba i tak nikogo nie obchodzi wg. Jacka, poniewaz jestem "nic nie znaczącym modelarzem"...

Pozdrawiam ...

Tytuł: festival
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 9:06 pm 

Witam wszystkich modelarzy samochodowych. z tego co tu się naczytałem widzę ze mamy martwy sezon!
Marian

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 9:57 pm 
Raflee

Dodam jeszcze tylko tyle, ze pewien starszy odemnie o jakies 15 mat modelarz zlecil mi abym olal Cie goracym moczem i idac do domu ogladal sie czy gdzies nie lezysz na ulicy i uwazal aby w Ciebie nie wdepnac.

Wiecej na Twoje posty nie odpowiadam. Mozesz myslec i pisac o mnie co chcesz, moge byc dla Ciebie niewiadomo kim, dla mnie i tak jestes stracony i zgadzam sie z osoba ktora mi to doradzila. Nie mam zamiaru wypisywac co mysle o Tobie, bo ten post bylby dluzszy od mojego poprzedniego, wiec tak koncze moj post, ktory jest ostani kierowany do Ciebie. Jesli nei bede zwracal uwagi na twoje posty bedzie to dla ciebie wieksze upokorzenie niz jakakolwiek porazka.

PS. Mozesz napsiac do Marcusa i ladnie poprosic go dla bana dla mnie, ale jest sprawiedliwosc jest na tym forum to ty pierwszy powinienes go dostac, za swoj caloksztalt...
Jacke - wydaje mi sie ze masz wiecej niz 15 lat wiecej niz ja, bo skleroza Cie juz lapie... poczytaj w inncyh dzialach jak pisales do mnei w sprawie FM, ze "pogadamy"... Wiedziles jak wygladam, jak mam na imie i nazwisko a mimo to nie mailes odwagi do mnie podejsc... wydawalo mi sie ze cos masz do mnie, czyzby przeszlo Ci to jak przyszedl strach?
Moze i jestem mlody, ale jesli osoba starsza odemnie traktuje mnie jak ty, to jest dobiero chmastwo i brak tolerancji, a juz nie bede wspominal o wczesniejszym okresleniu mojej osoby ("durny moderator")...

Ze tak powiem... walnij sobie w dzbanek to sie rozluznisz.

Zegnam.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 10:01 pm 

Nie bylem na festiwalu w Lodzi bo tak jak wczesniej napisalem zlapala mnie mala grypa. Ale to jako mala dygresja. Nie bylem przez kilka dni na forum bo lezalem w lozku a dzis nadrabiam zaleglosci. Widze, ze wywiazala sie spora polemika miedzy Jackiem Zurkiem a Raflee. Powiem jedno. Sam nie jest znaczacym modelarzem i nigdy sie za takiego nie uwazalem. Jedyne na dobra sprawe na czym mysle, ze w miare dobrze sie znam to modele MT i to wszystko. Troszke tez "liznalem" pilotaz smiglowcow 30 oraz elektrykow i to wszystko jesli chodzi o mnie. Jacek Zurek jest tu na tym forum autorytetem i kazdy z nas powinien go szanowac tak samo jak pozostalych modelarzy z tak duzym doswiadczeniem. Ja sam mialem kilka wpadek w swoich wypowiedziach na swoim forum wypowiadajac sie na tematy, na ktore wypowiadac sie nie powiniennem. Teraz tego nie czynie i chyle czolo przed osobistosciami, ktore budowaly modelarstwo w Polsce kiedy my nosilismy pieluchy! Uwazam, ze Raflee nie powiniennes w jakikolwiek sposob polemizowac z Jackiem gdyz taka prawda, ze moglby Cie on doslownie wciagnac nosem! Nie chce sie tu wymadrzac ale szacunek sie nalezy. Mozecie sobie pomyslec, ze kto jak kto ale Promian to nie powinien nic tu pisac bo sam nie raz wszczynal ostre polemiki itp... Tak to prawda! Wszczynalem! Ale juz nie bede bo pewne sprawy zrozumialem i dotarly one do mnie. Zycze Wszystkim spokoju i przede wszystkim szacunku wobec siebie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 10:23 pm 
Raflee

Prowian, wybacz, ale co Ty wiesz.... nie wiesz od czego sie zaczelo, ale juz wiesz jak sie skonczylo.

Autorytetem dla mnei to moze byc np Pan Leszek, czy Krzysztof T., ktorzy sa naprawde tego warci.

Promian - kazdy z nas w jakis sposob buduje modelarstwo, z tym, ze jedni dluzej inni krocej to nie jest zaden powod dkal ktorego mialbym zmienic zdanie na temat osoby, ktora kojarzy mi sie z zupa i powinni ja w zoo zamknac ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona