Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 7:29 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lis 21, 2004 5:21 pm 

Napiszcie prosze co sądzicie o tym:
http://rojna.pl/?d=produkt&id=217

Czekam na opinie wszystkich obeznanych

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 21, 2004 5:39 pm 

Juz wiele bylo napisane na temat tego modelu.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 21, 2004 5:52 pm 

Prosze podaj linka, znalazłem tylko jeden temat o nim i to wszsytko

Tytuł:
PostNapisane: N lis 21, 2004 6:10 pm 

W wyszukiwarce wpisz hasla "smartech" lub "kopia tl01", dostaniesz kilkanascie odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 21, 2004 6:52 pm 

Nie przesadzam ale takie posta widzialem juz chyba z 7 jak nie wiecej razy na tym forum. Nawet ostatnio ktos sie bardzo o nim rozpisal, chodzilo o zgodnosc z regulaminem klasy Top-stock.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 21, 2004 9:34 pm 

http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... highlight=
prosze to oto jeden z kilku tematow 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 9:25 pm 

ten model to kaszanka, :?

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 22, 2004 11:21 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
Dlaczego? To jest wspaniała szansa żeby się wkręcić w mnodelarstwo bo w końcu ie każdy ma 1000zł na model;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 23, 2004 6:49 pm 

Dla tego, że:
(Metodą Copy'iego i Wkleya przenisłem to co wcześniej napisałem na innym forum a tam także czasem warto zajrzeć: www.rccars.balta.pl/forum)

Prawda jest taka... cena tańszych modeli jest złudna i dotyczy dokładnie tego co jest napisane w instrukcji:
proponowany silnik RS540 ( czyli tempo "pędzącego ślimaka"- jak będziesz próbował zmienic silnik na lepszy to okaże się , że model zacznie się rozsypywać w locie ( dotyczy tanich modeli firm: Tamya,Academy;Kyosho;Shumacher-y i innych...)

W skrócie:
Droższe modele są zbudowane z mocniejszych materiałów i posiadają od razu komplet łożysk( mniejsze opory toczenia - model jeździ dłużej i szybciej na pakiecie akku.)
Modele te technologicznie przewyższaja te powyżej i sa dużo lepsze:
posiadają wiecej mozliwości regulacji zawieszenia i ich konstrukcje są bardziej przemyślane.
Jeden model będziesz mógł z powodzeniem dłużej eksploatować niż np. 2 szt. Tamyii.

Polecane modele prof. firm to : Yokomo;Xray;Associed; Losi; HPI; ; lub ostatecznie Modele w wersji profesjonalej firm takich jak :
Tamyia; Academy, Shumacher.
PS:
Szukaj używanych modeli od polecanych modelarzy, kupisz tanio z silnikiem, oponami,i dobrze zestrojone, może jeszcze się trochę części zapasowych trafi.
Jeszzce jedno im wiecej zawodników w kraju uzywa dany model tym większe i szybsze szanse na części zapasowe.

( Jak coś zapomniałem to mnie poprawcie...)

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 23, 2004 7:45 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
Sławku to to ja wiem ale np. do Asso i Losi części sa cholernie drogie. np. komplet śróbeki 40zł :shock: według mnie to troche dużo za śróbki które tylko są niebieskie (Asso TC3) ja wole iść do sklepu i kupić zwykłe śrubki za które zapłace 5zł MAX. A co do tej kopi to jest dobre rozwiązanie. Podam przykład:

U mnie na działce (100 km od Wawy) jeździłem moim samochodem. Zaczeły się interesować tym dzieciaki. Jak powiedziałem cene RTR ok. 800zł to się przeraziły ale jak im 1 miesiąc temu pokazałem tą kopie tlki to odrazu marzenia powróciły. Dzieciai (2-óch) sie napaliło i jeden jusz sobie zamówił a drugi czeka do gwiazki. Powiem więcej sami sobie zrobią tor (sa z tej samej wsi) i będą trenować żeby wystarować na zawodach (maja po 12 lat).

Sądze że po tym przykładzie zrozumiesz dlaczego warto kupowac takie modele.

Ja zrobiłem błąd kupując 12 a nie 10. Ponadto zrobiłem gorszy błąd...... wystartowałem nim w zawodach (niektórzy userzy forum mnie pamiętają). Efekty:
Samochód skatowany...... połamały sie niektóre części. Na szczęście chodze na modelarnie Jacka Żurka i tam sie DUŻO nauczyłem i mam nadzieje że to jeszcze nie wszystko. Obecnie podwozie wygląda super. Niedługo zapodam fotki do oceny.

POZDRAWIAM

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2004 11:07 am 

Ok SeQ_PL,
Na pewno Jacek Ci to wytłumaczy.
Najczęściej jest tak, że kazdy użytkownik modelu zaczyna kombinować żeby go ulepszyć- przyspieszyć.
Wszystkie zabiegi najczęściej kończą się zakupem lepszego silnika.
Po założeniu lepszego silnika np x12 x14 do słabego modelu kończy sie tym, że zostaje sam silnik.
A modele mozna wyrwać za nieduże pieniądze - za 600-800zł możesz miec komplet z radiem( oczywiście standardowym).

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2004 11:18 am 

Sławku S. ale nie kazy ma 800zł na model. A TLki są dobre z tegoi co widze. Na zawodach w top stocku w Ursusie 2002 Dominik G. jeździł jakąś tamiyą (wtedy nie wiedziałem co to jest). Za rok w radzyminie przeszedłem sie po hali (pierwszy mój start w zawodach) i zobaczyłem tą samą tamyie (mam ją nagraną na kamerze, z tych 2-óch zawodów). Myśle że tamyia jest dobra dla początkujących. Ma dużo części zapasowych. Jest tania. Można nią startować w top stocku.

Aha i pamiętaj my się NIE KŁUCIMY ;)

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2004 10:33 pm 

Skądże, oczywiście, że się nie kłócimy :wink:

Ja tylko staram się przekazać swoje doświadczenia i moich kolegów
z wielu lat uczestnictwa w branży.
Wcale nie pisze tych słów po to by się chwalić, bo to akurat olewam cienkim sikiem, ale po to by zaoszczędzić rozczarowań wielu nowym adeptom w tej dziedzinie, którzy na pierwszej porażce mogą przucić to
wspaniałe hobby.
W kraju nie brakuje naciągaczy, którzy proponują nie wiadomo co,
tylko po to, aby sprzedać swoje produkty, mają w nosie Twoje zaangazowanie w hobby - liczą tylko na swój interes.

Dodatkowa walka w tym sporcie polega na tym, zeby używać mózgu na tyle, zeby jak najmniej kasiorki wydać na swoją zabawę-sport.
Wystarczy nieodpowiednie złożenie modelu, lub układu napędowego a zaraz chwycisz się za portfel aby coś zniszczonego dokupić....

Podam Ci prosty przykład:
Pisałeś, ze wziąłeś udział w zawodach , z tego co pamiętam,
i wiele cię kosztował porozbijany model.

Prosta odpowiedź:
Gdybyś miał czas i szansę potrenować jazdę tym modelem, nie było by takich strat...
zawodnik powinien "czuć" swój model...

W innym przypadku Ty i inni którzy spróbują wystartowć w zawodach na dywanie będa niestety narażeni na koszty.

To się tylko teoretycznie wydaje, że serwis nic nie kosztuje.

(jak coś niejasno napisałem to prośba o info - postaram się sprostować)
:wink:

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2004 10:39 pm 

Sławek S. napisał(a):

Prosta odpowiedź:
Gdybyś miał czas i szansę potrenować jazdę tym modelem, nie było by takich strat...
zawodnik powinien "czuć" swój model...

W innym przypadku Ty i inni którzy spróbują wystartowć w zawodach na dywanie będa niestety narażeni na koszty.

Wszystko fajnie pieknie ale powiedz gdzie trenowac, jak w polsce jest tak malo torow, a jazda po boisku miedzy slupkami to zupenie inna jazda...

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2004 11:06 pm 

Z tego co widzę na forum, pochodzisz z zacnego miasta...
Nikomu nie jest lekko, ale możecie się dogadać w zakresie współpracy z jakimś marketem , najlepiej z częściowo zadaszonym parkingiem, chociaż jazdy ponizej 10 st. C nie wychodzą najlepiej...

Nawet sobie nie wyobrażasz ile zachodu wynosi zalegalizowanie czegoś takiego jak wyscigi pod marketem - ale się opłaci!!!

Poprzez peplanie na forum nikt niczego Ci nie załatwi...

MODELCARS

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona