Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 3:29 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 6:52 am 

Witam,

Zawody organizowane przez OSM zawsze były przeprowadzane w sposób bardzo dobry, tym razem nie było inaczej. Zawody przebiegały zgodnie z harmonogramem, tor bardzo ciekawy.

Możnaby powiedzieć mile spędzony weekend gdyby nie to, że w finałach dopadł nas "pierwszy kosiarz", który już niejednemu zepsuł dobrą zabawę w modelarstwie. I nic nie pomogły szumne zapowiedzi Piotra Niedźwieckiego, że uderzanie w tył, niesportowa jazda będzie surowo karana.

Ciekawe czy znajdzie się kiedyś sędzia, który skutecznie uprzykszy starty "pierwszemu kosiarzowi" nie robiąc nic innego jak tylko przestrzegająć jazdy "fair play". Ale jeśli komuś wygrana przez eliminację innych z walki sprawia przyjemnosć, to czy my mamy na to jakiś wpływ ....

Dziękujemy za fajne zawody!

Pozdrawiam,

Grzegorz Ogonowski

p.s. http://w2.wrzuta.pl/audio/8rQJVusrXWA/r ... escie#none

Ostatnio edytowano Wt kwi 12, 2011 1:04 pm przez Grzegorz Ogonowski, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 10:27 am 

Buhahhaah ;)

Dobre :D

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 12:03 pm 

ojej Grzegorz ale mysmy jechali finał B :)
i potwierdzam mimo "łez" kierowcy w sobotę
w niedzielę mielismy swietną zabawę
naprawdę super zawody i komentator też ( mimo że dostalismy ostre ostrzeżenie za 3 finał B)
pozdrawiam i do zobaczenie na następnej hali

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 2:48 pm 

Oprawa super, układ toru bardzo mi się podobał, od strony technicznej też bardzo fajnie. (I fontanna z czekoladą! :D)

Pan który sędziował i komentował biegi, moim zdaniem nie spisał się. Ale wszystko szło sprawnie, bez opóźnień za co wielki plus.

Parę zdjęć od Tarnowskiego Klubu Modelarstwa Samochodowego:

http://tkms-rc.pl/

PS: Kiedy pojawi się oficjalny ranking?

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 7:31 pm 

Dziękujemy za Zawody, komentarz, tor, to już tradycja Automobilklubu Polskiego i OSM

i nagrody... za ten "słaby modified, nie wart tytułów"

a ja (i paru innych) będziemy walczyć żeby ta klasa istniała, mimo że znajdzie się paru którzy zabili by wszystko z czego nie wyciągnie się kasy.

Krzysztof Skrzypiec napisał(a):
ojej Grzegorz ale mysmy jechali finał B :)

Krzysztof "pierwszy kosiarz" niestety nigdy nie będzie jeździł tak jak Patryk, ponieważ po biegu nic nie pamięta, jak rybka akwariowa, całe szczęście że trafia do toalety :lol: ,

Swoją drogą to ciekawe kto nie dostał kosy w tym sezonie od niego? czy znajdzie się choć jedna osoba,
Tak naprawdę chęci, Piotr Niedźwiedzki miał szczere, ale popełnił błąd śledząc czołówkę, a wystarczyło popatrzeć na zawodników większego ryzyka, wtedy kary posypały by się na pewno. A skuteczność z jaką "pierwszy kosiarz" eliminuje konkurencję na torze kwalifikuje do dyskwalifikacji z zawodów!
Swoje "przepraszam, nie zrobiłem tego specjalnie", też może sobie wsadzić... bo ja to widzę już trzeci sezon i nic się nie zmienia.

Teraz pewnie czyta post i uśmiecha się pod nosem, jak zwykle...

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 7:41 pm 

Kurcze!
Grzegorz i Marcin nie mam pojęcia o kim Wy piszecie, ale gdybyście widzieli co się działo w Formule. Tam dopiero były żniwa!

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 7:55 pm 

Za to czekolada w fontannie była pyszna. Tak już całkiem serio, duży + za zawody. Szkoda tylko, że nie było piątkowych treningów, widocznie siła wyższa.

http://tvp.info/teleexpress/wideo/11042011-1700/4187598
od 17:10 jest o finale.
bajki o 2s do 100km/h to trochę przesadzone...

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 8:05 pm 

Tomasz Wójcik napisał(a):
Kurcze!
Grzegorz i Marcin nie mam pojęcia o kim Wy piszecie, ale gdybyście widzieli co się działo w Formule. Tam dopiero były żniwa!

Ja nie pamiętam co napisałem ale jeśli coś to "przepraszam, nie zrobiłem tego specjalnie" :lol:

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 8:15 pm 

Mnie boli to, że dostałem lokowski dyplom z nie swoim nazwiskiem, a na medalu napisane jest tylko "klasa E-10", także za pare lat nawet nie będę wiedział, w jakiej klasie go zdobyłem. To takie "miłe" odwdzięczenie się za cały sezon. Organizacja i przebieg bez zarzutów.
Nie rozumiem dlaczego nie przerwano pierwszego startu finałowego speca A, gdy jeden z czołowych zawodników pomylił chyba z nerwów kierunki jazdy, a później jak szalony niszcząc innych do okoła nadganiał straty, uderzając tych którzy nie ustąpili za wczasu, w tył.
Pozdrawiam
Patryk

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 8:23 pm 

Kiedyś na zawodach w Łodzi "narodził" się Andrzej Ściana...,a teraz jakiś "Kosiarz"... Ciekawe o kogo chodzi ? :D

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 8:26 pm 

Patryk Rybarczyk napisał(a):
Mnie boli to, że dostałem lokowski dyplom z nie swoim nazwiskiem, a na medalu napisane jest tylko "klasa E-10", także za pare lat nawet nie będę wiedział, w jakiej klasie go zdobyłem. To takie "miłe" odwdzięczenie się za cały sezon. Organizacja i przebieg bez zarzutów.
Nie rozumiem dlaczego nie przerwano pierwszego startu finałowego speca A, gdy jeden z czołowych zawodników pomylił chyba z nerwów kierunki jazdy, a później jak szalony niszcząc innych do okoła nadganiał straty, uderzając tych którzy nie ustąpili za wczasu, w tył.
Pozdrawiam
Patryk

Po pierwsze Patryk to ty i inni zawodnicy powinni być wdzięczni za możliwość startów (oficjalny komnikat) :mrgreen:
Po drugie (dotyczy speca finał A I bieg) nic takiego nie miało miejsca, przewidziało Ci się albo uległeś błędnej interpretacji zdarzeń podżeganej przez element wywrotowy(oficjalny komunikat) :roll:
Po trzecie za te pomówienia będziesz wygnany z "Bandy" dla przykładu:lol:
Tak młody człowieku! :lol:

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 9:35 pm 

A czy wy nie wiecie, że przed taką personą należy ustępować na torze?

No to już wiecie :P

;)

PostNapisane: Śr kwi 13, 2011 6:25 am 

Zawody tor atmosfera naprawde oki. Jednak te dyplomy za finał chociaż dla pierwszych trójek powinny być inne a nie ogryzki. Patryk tego zawodnika na zawodach OSM nigdy nikt nie zdyskwalifikuje. Po drugie trzeba było patrzec jak wszyscy księciunia pocieszali bo był drugi istny dramat poprostu. A co do wyprzedzania przez "czołowego zawodnika" to jak nie uderzył to nie wyprzedził ale oczywiscie sędzia nic nie widział. Widocznie tak miało byc. Może kart miały być wcześniej rozdane a Błażej wszystko pokrzyżował. Ja niemam problemu zabezpieczam ogon stawki finału C jak CHAMPION(akurat tu nie było c). Mimo wszystko i braku umiejętnosci planuje starty w modi tam niema wyscigu zbrojeń jedziesz czym chcesz. Żeby nie Autoguard to wogóle by nie było nagród. No w kadecie tylko Marketing poszedł na przyszły sezon he he :) .

PostNapisane: Śr kwi 13, 2011 7:21 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Kiedyś na zawodach w Łodzi "narodził" się Andrzej Ściana...,a teraz jakiś "Kosiarz"... Ciekawe o kogo chodzi ? :D

Anglikom gratulujemy Andy Moore'a, my musimy się zmagać z naszym lokalnym "Endi Murem" :-). Ale " I ja doczekam kiedyś takiej chwili .....", a wystarczy tylko tyle, żeby sędzia prowadzacy nie skupiał się tylko na "doprowadzeniu" swoich podopiecznych szczęśliwie do celu, szczególnie jak na starcie auto jedzie do tyłu.

Oczekuję zbyt wiele?

Pozdrawiam,
Grzegorz Ogonowski

PostNapisane: Śr kwi 13, 2011 8:18 am 

Marcin Jeżak napisał(a):
..., ponieważ po biegu nic nie pamięta, jak rybka akwariowa, całe szczęście że trafia do toalety :lol: , ...

Grzegorz Ogonowski napisał(a):
Ale " I ja doczekam kiedyś takiej chwili .....",

Może po prostu trzeba spuścić wodę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona