Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 7:04 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Jaki polecacie samochód nitro do 1000zł
1. HPI Bullet 3.0 6%  6%  [ 1 ]
2. HPI Trophy 3.5 56%  56%  [ 9 ]
3. HPI FIRESTORM 10T 19%  19%  [ 3 ]
4. INNY (nazwę podaj w poście) 19%  19%  [ 3 ]
Liczba głosów : 16
Autor
PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 1:15 pm 

Według mnie ten temat nie znajdzie końca bo pan Dark nie umie odpowiedzieć na moje pytania. Jedyne co spotykam w jego wypowiedziach to reklamę dla HPI i tylko tyle. Nie przedłużając dalej powiem tak Kuba weź tego Trofika dla spokoju i baw się nim po czym tam chcesz jeździć ale na pewno dojedziesz do wniosku że trochę inwestycji pójdzie w modelu z powodu tak ubogiego wyposażenia i że części zamienne (HPI) będą kupowane po 2 razy i wtedy zobaczysz co się bardziej opłaci.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 2:17 pm 

Maciej20 trochę kolegę ciśniesz do tego castera. Z trofika wymieniasz same wady chociaż go nie miałeś, z castera same pozytywy. Nie mówię, że HPI jest bez wad, ale tragiczne nie jest, a twoje auto na pewno nie jest idealne. Gdybym był na miejscu Pana Darka także bym nie odpowiedział. Sav i trophy to zupełnie inne modele. To od kupującego zależy jaka klasę chce wybrać. Już w poprzednich postach napisałem trophy (według mnie) i caster (według Ciebie) to dobre modele, nie zależnie co kupi będzie zadowolony. Finansów nie ma za dużo aby wybierać z modeli typu: 8ight, jammin, xt8 itp. więc ... Do hpi części jest mnóstwo, do 1.5r trochę mniej :)

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 3:36 pm 

Widać kolego nie wiesz jeszcze o co chodzi, wiesz po co jest dużo części ? żeby na nich zarabiać dlatego ich jest dużo. Co do tego zakupu ze będzie zadowolony to się podłączam. To ze ma mały budżet nie znaczy że trzeba go skazywać na kupno jakiegoś gorszego modelu w który będzie musiał inwestować (części zamienne) i tak w kółko. Osobiście nie cisnę nikogo na siłę tylko prezentuję i porównuję. Wady są w Trofiku i bez powodów ich nie wymieniem wystarczą mi doświadczenia moich kolegów które potwierdzają fakty i to co wypisuję. Savage i Trophy to w końcu skala 1/8 więc mają trochę mało wspólnego ale to pierwsze to monster track a drugie to buggy więc różnice są ogromne. Żądał bym odpowiedzi bo w przyszłości tez się zastanawiam nad zakupem go i chcę wiedzieć przynajmniej co się najczęściej psuje co jest najwytrzymalsze itd.

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 4:25 pm 

Maciej20 napisał(a):
Widać kolego nie wiesz jeszcze o co chodzi, wiesz po co jest dużo części ? żeby na nich zarabiać dlatego ich jest dużo. Co do tego zakupu ze będzie zadowolony to się podłączam. To ze ma mały budżet nie znaczy że trzeba go skazywać na kupno jakiegoś gorszego modelu w który będzie musiał inwestować (części zamienne) i tak w kółko.

-Co do części to nie obchodzi mnie to czy zarobią na mnie czy nie, mają być i koniec !!! Tak nawiasem: kto tu zarabia na częściach ? sam porównywałeś z Darkiem ich ceny i korzystniej wyszło dla hpi :wink:
-Dla mnie ok 1000zł to nie jest taki niski budżet, ale bardzo duży też nie. Nikt go nie skazuje na kupno badziewnego modelu bo o takich mowy nie było (no może vrx, ale da się jeździć :D ). Z tych wszystkich przeczytanych postów nadal uważam, że oba modele są godne uwagi, ale ostatnie słowo należy do 'kubaratan'. My tu gadu gadu, a niech główny zainteresowany się wypowie :D

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 5:17 pm 

Jak już mam się wypowiedzieć to powiem że zrobie wszystkim na złość (może nawet sobie) i kupię VRX-1 :twisted:

Ostatnio edytowano So kwi 02, 2011 1:05 pm przez kubaratan, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 7:29 pm 

No w dzisiejszym dniu to możesz najgorsze badziewie kupić i będzie cię zadowalało :lol:
Wracając do tematu to z Casterracinga masz o kosmos tańszą aparaturę i co z tego można tak porównywać nieskończenie długo i wytykać minusy fakt że privoty jest bardzo bardzo trudno zajechać a normalne z HPI...
Ogólna rada poczekaj trochę czasu przejdzie ci i kupisz se coś porządnego coś na dłużej i coś co ciebie bardziej zadowoli np. sava bardzo fajny model (wiele filmów na yt o nim jest i myślę że jest dosyć solidny) oczywiście wybór należy do ciebie Kuba więc jutro nam może więcej powiesz bo dzisiaj to...

PostNapisane: So kwi 02, 2011 3:12 pm 

kubaratan napisał(a):
Jak już mam się wypowiedzieć to powiem że zrobie wszystkim na złość (może nawet sobie) i kupię VRX-1 :twisted:

Nas nie obchodzi to jaki model kupisz, ty będziesz się nim reprezentował nie my, my jesteśmy tu po to aby tobie doradzić, słyszałem różne opinie o vrx-1 i vrx-2 ponoć vrx-2 jest takim badziewiem że szkoda gadać a co do 1 to również lubią się psuć itp. ale mniej niz 2. Zrobisz jak uważasz tak jak mówiłem wcześniej, my jesteśmy tu tylko aby tobie doradzić, ale zadecydować to już ty musisz.

PostNapisane: So kwi 02, 2011 4:24 pm 

Damianbmw12345 Chyba nie wziąłeś tego na poważnie przecież wczoraj był 1 kwietnia :D

PostNapisane: So kwi 02, 2011 4:53 pm 

Jeszcze nawinęły mi się traxxas Nitro Stampede i GP 2WD NITRO SPORT co o nich sądzicie?

PostNapisane: So kwi 02, 2011 6:29 pm 

Traxxas nitro sport, jest to lepsza wersja firestorm 10t, traxxas wykonany jest z lepszych materiałów, ma elektryczny rozrusznik (coś jak roto), nie jest potrzebna grzałka do świecy, no i w końcu jest to TRAXXAS :wink: a co do drugiego modelu to się nie wypowiem bo nie wiem, a nie chcę wprowadzać w błąd :P
zobacz sobie : http://www.youtube.com/watch?v=vHiQ7h_pPX0

PostNapisane: So kwi 02, 2011 7:25 pm 

Tak szczerze to nie obchodzi mnie to co on (Kuba) weźmie ja zaprezentowałem swoją propozycję i broniłem honoru firmy Casterracing i tyle nie zależy mi na tym żeby kogoś zmuszać do zakupu w końcu to ma być model relaksacyjny. Nie jest ważne co weźmie tylko czy będzie miał ubaw z tego ja na jego miejscu został bym przy elektrykach ale to kwestia gustu więc każdy ma inny i to od tego zależy. Widzę wyraźnie że ten temat nie ma końca możemy tak dosyć długo prezentować i nic z tego nie wyniknie autor wybierze to co będzie mu najbardziej pasowało jego wybór. Kuba jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości lub szczegóły to pisz w tym temacie żeby nie przedłużać i żeby doradzić dokładniej.

PostNapisane: So kwi 02, 2011 8:12 pm 

To jeszcze poruszę kwestię olejów. Możecie podać mi jakimi olejami (ARO i AFO) mam konserwować model chodzi mi tu o firmy.

PostNapisane: So kwi 02, 2011 8:14 pm 

Od tornado są dobre

PostNapisane: So kwi 02, 2011 8:24 pm 

ja mam aro model technics, i do filtra pow. RC tech. ale do filtra możesz używać olejku rycynowego, a do silnika WD-40

PostNapisane: N kwi 03, 2011 6:29 am 

Dzięki za odpowiedzi ale jeszcze mam pytanie co do termometru jaki kupić i czy musi być on na podczerwień i bezdotykowy :?:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona