Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 9:20 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Jaki polecacie samochód nitro do 1000zł
1. HPI Bullet 3.0 6%  6%  [ 1 ]
2. HPI Trophy 3.5 56%  56%  [ 9 ]
3. HPI FIRESTORM 10T 19%  19%  [ 3 ]
4. INNY (nazwę podaj w poście) 19%  19%  [ 3 ]
Liczba głosów : 16
Autor
PostNapisane: Śr mar 30, 2011 2:28 pm 

Chodzi ci bardziej o to że robią trochę hałasu i o to uczucie jak wchodzą na obroty ale to nie wszystko bo paliwo bardzo drogie jest. Jeśli Hpi postawi paliwo za te 10zł za litr to będzie raj na ziemi niestety tak nie będzie. Hpi ostatnio tego HPI Bullet 3.0 reklamują wg. mnie to ten mt flux jest dobry szybki i wszystko to czego potrzebujesz, tylko skala 1/10 :/

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr mar 30, 2011 2:39 pm 

No tak tylko do elektryka trzeba dokupywać pakiety które są droższe od paliwa :( Jak jeździłem xstr na oryginalnym pakiecie to tylko 10min. a jak kupiłem li-po 5000 mAh to jazdy było jakieś 30min. a potem kilka godzin ładowania :evil: A w spalinkach dolewasz paliwa i jedziesz dalej (czasami tylko parę min. czekasz aż silnik ostygnie).

PostNapisane: Śr mar 30, 2011 2:58 pm 

Ale żywotność pakietów jest bardzo duża i na pewno po jakimś czasie wyjdzie ci taniej jeździć na aku. Spaliną też dłużej nie pojedziesz na baku 125cc i silniku 3,5cc pojedziesz 15min zależnie od obrotów i innych czynników a pakiet ma bardzo dużą żywotność i jak będziesz często jeździł to tym bardziej elektryk bo na paliwo nie zarobisz średnio 37zł za litr (akurat merlin ma taką cenę) i do elektryka możesz tak samo kupić szybką ładowarkę i nie ładujesz już tak długo tylko 1h~ w spalinówkach masz taki luksus że w 5s zatankujesz bak no ale ta cena i dlatego moje wątpliwości a zabawa prawie ta sama tylko cichsza i bez dymu :wink:

PostNapisane: Śr mar 30, 2011 3:09 pm 

No właśnie ,,ciszej i bez dymu'' dlatego chcę odejść od elektryków. A co do ceny paliwa to da się znieść bo przecież będę go kupować co jakiś czas a nie natychmiast razem z modelem. A właśnie co do paliwa to jakej firmy najlepiej kupić HPI :?:

PostNapisane: Śr mar 30, 2011 3:31 pm 

Co do paliwa to Jets jest dobry i tani później masz Tronado jest to też dobre paliwo wybór zależy od gustu :wink: I paliwo bardzo szybko się zużywa 125cc bak wystarcza na średnio 15 minut zależnie od obrotów. I cena paliwa w cale nie jest niska. Jeśli już chcesz coś porządnego nitro do zabawy i na zawody to poczekaj i kup se sava 4,6 powinien byc bardzo dobry chętnie też ja się coś o nim dowie więc Panie Darku czekam...

PostNapisane: Śr mar 30, 2011 4:56 pm 

słyszałem tez dobre opinie o modelu traxxas nitro sport (http://allegro.pl/traxxas1-10-gp-2wd-ni ... 04044.html).
i polecam paliwo byron 20% z 16% zawartością oleju.

PostNapisane: Śr mar 30, 2011 7:18 pm 

kubaratan napisał(a):
No właśnie ,,ciszej i bez dymu'' dlatego chcę odejść od elektryków. A co do ceny paliwa to da się znieść bo przecież będę go kupować co jakiś czas a nie natychmiast razem z modelem. A właśnie co do paliwa to jakej firmy najlepiej kupić HPI :?:

Paliwo - do wyboru kilka marek

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 2:57 pm 

Paliwo merlin też jest bardzo dobre :wink: Panie Darku może opowie nam pan coś o HPI Savage? czy nie lepiej poczekać i go kupić ?

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 3:38 pm 

Maciej20 napisał(a):
Paliwo merlin też jest bardzo dobre :wink:

Paliwo dla początkujących:
Kupując paliwo należy pamiętać głównie aby nie zaszkodzić silnikowi.
Większość dostępnych w polsce paliw jest bezpieczne dla silników.
Początkującym polecam paliwo 16% które jest elastyczne w regulacji i nie obciąża silnika nadmierną zawartością Nitro. Stosowanie do amatorskiej jazdy paliw 20-30% nie jest niczym uzasadnione.
Jedynie czego nie polecam początkującym to paliwo BB które zniszczyło wiele silników i widziałem to na własne oczy. Trudno na nim wyregulować silnik, praca silnika jest niestabilna, często wymaga korekty regulacji, latem łatwo przegrzać silnik na tym paliwie. Ale za to BB jest najtańsze :wink:
Wybór należy do kierowcy.

Paliwo dla zawodników:
Zawodnicy wiedzą najlepiej co im pasuje i nie ma sensu kopać się z koniem. Niech szlifują, żyłują silniki i leją paliwo jakie chcą. Ich sprawa. Oferujemy nawet 36% Zapraszam.

Maciej20 napisał(a):
Panie Darku może opowie nam pan coś o HPI Savage? czy nie lepiej poczekać i go kupić ?

Kultowy Monster Truck :D
Jest kilka wersji do wyboru.
Różnią się wyposażeniem, napędem, wielkością i ceną.
Wszystkie szczegóły można znaleźć na stronie HPI
Zapraszam do lektury

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 4:08 pm 

Co to za paliwo ,,bb'' :?:

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 4:34 pm 

'bb' to big bang. Nie jest to najlepsze paliwo, ale da się jeździć :)

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 11:33 pm 

moim zdaniem bb (inaczej model technics) to paliwo które jest dla zaawansowanych użytkowników, którzy się na tym bardzo dobrze znają i umieją regulować silnik.

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 12:02 am 
Administrator forum

Ale to tak jak nalać do diesla oleju od frytek z KFC- niby pojedzie, ale pytanie jak efektywnie i zdrowo dla silnika???

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 6:17 am 

Panie Darku lektury nic nie mówią chcę żeby Pan coś opowiedział o tym modelu ponieważ jak pan wcześniej wspominał miał pan odczynienia z serwisowaniem tych modeli wiec opinię chcę słyszeć od pana... i czy opłaciło by się Kubie poczekać jakiś czas i kupić Sava za miast Trophy ?

Co do silników nitro to doszły mnie nawet pogłoski że działają nawet te zna nafcie ciekawe jaki efekt :P

PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 9:12 am 

Maciej20 napisał(a):
Panie Darku lektury nic nie mówią chcę żeby Pan coś opowiedział o tym modelu ponieważ jak pan wcześniej wspominał miał pan odczynienia z serwisowaniem tych modeli wiec opinię chcę słyszeć od pana... i czy opłaciło by się Kubie poczekać jakiś czas i kupić Sava za miast Trophy ?

Decyzja który model wybrać monster, truggy, buggy, spalina czy elektryk zależy tylko i wyłącznie od upodobań użytkownika, preferencji, stylu jazdy.
Trophy i Savage to zupełnie inne modele.
Są równie atrakcyjne biorąc pod uwagę cenę/jakość/możliwości/ dostępność serwisu w stosunku do innych marek. :wink:
O tym który wybrać decyduje zainteresowany.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona