Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 9:17 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Jaki polecacie samochód nitro do 1000zł
1. HPI Bullet 3.0 6%  6%  [ 1 ]
2. HPI Trophy 3.5 56%  56%  [ 9 ]
3. HPI FIRESTORM 10T 19%  19%  [ 3 ]
4. INNY (nazwę podaj w poście) 19%  19%  [ 3 ]
Liczba głosów : 16
Autor
PostNapisane: Pt mar 25, 2011 4:23 pm 

Ja miałem trochę sytuacji gdzie nawet trochę wyżej skakałem ale po co nie potrzebnie katować model, parę skoków tam dla zabawy zrobić :wink:
Co do HB lightning buggy 2 to jak jest wyposażony ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt mar 25, 2011 6:58 pm 

Co dodawali do modelu tego nie pamiętam bo mam trochę tych gratów i nie wiem co ja dokupywałem a co było w zestawie. Napewno był model :) apka, butelka do tankowania, klucz do kół, zapasowe zwrotnicei może coś jeszcze o czym zapomniałem :) . Tu masz link producenta: http://www.hbeurope.com/kit.php?partNo=hb55003&lang=EN

PostNapisane: So mar 26, 2011 9:09 am 

Jeszcze dwoa modele mi przychodzą na myśl to vrx-1 i vrx-2 co o nich sądzicie :?:

PostNapisane: So mar 26, 2011 11:14 am 

Radek96 napisał(a):
@Damianbmw12345
Pisałeś( na pierwszej stronie tego tematu), że zamierzasz kupić model vrx, miałem z nim prawie roczne doświadczenie i nie polecam- cały czas w rozsypce
Co wymieniłem-dyfer centralny i z przodu, sprzęgło, skasowałem po pierwszej godzinie jazdy półośkę(ot tak się rozpadła) więc na starcie możesz liczyć się z podobnymi stratami.
Już nie mówię o konieczności wymiany serw, co mnie specjalnie nie zdziwiło.

To jest fajny model tylko na papierze.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So mar 26, 2011 12:28 pm 

Noto nic mi nie zostaje tylko wybranie modelu ze stajni HPI :D

PostNapisane: So mar 26, 2011 12:55 pm 

Nie bierz pod żadnym wypadkiem modeli VRX one mają o wiele gorsze materiały i dlatego długo się nim nie pobawisz, w tej cenie nie ma się czego więcej spodziewać ale ogólnie się nie opłaca. Radził bym się poważniej zastanowić nad modelem Hpi a Casterem co prawda z góry wydaje się że Trophy jest o kosmos tańszy i tu jest hak zobacz na wyposażenie Castera i wtedy oblicz sobie cenę i wyjdzie ci ze bardziej się opłaca Caster dlaczego? różnica pomiędzy cenami modeli to 495zł będąc przy Trophy to musisz dokupić trochę sprzętu na początek min: butelkę na paliwo, grzałkę itd. koszt około 110zł (szacuję), wymiana serw bo na plastikowych trybach ci długo nie pociągną tu już koszt jest w przedziale od 250-500zł dobre serwo kosztuje te 250zł ale można kupić dwie pary gorszych na krótszy czas i dać tyle samo choć nie polecam. Przyjmę że wydasz te 350-500zł (2 sztuki) na serwa. W tym momencie po dokupieniu tego co jest wyżej Model Trophy jest droższy a w Casterze to wszystko masz je jednym pudełku i nie musisz latać po skalpach za dodatkami. Wybór pozostawiam tobie.

PostNapisane: So mar 26, 2011 1:13 pm 

Jednak jestem przekonany do modeli firmy HPI ponieważ części do nich są tańsze i bardziej dostępne w naszym kraju niż części do Castera.
Został mi już tylko wybór modelu :D

PostNapisane: So mar 26, 2011 1:22 pm 

To ciekaw jestem twojej pierwszej relacji po wypadku modelem jak będziesz miał to napisz :wink: . Te części są z jednego powodu takie tanie ale nie będę bezpośrednio obrażał HPI 2 zwrotnce HPI = 1 Castera (wytrzymałość)
Wyrajając do tej zwrotnicy Panie Dariuszu ona dlatego droższa o te 137% bo to jest zwrotnica z na privoty a HPI ma normalne różnica jest wyjaśniona co do jakości góruje privot ball więc ich żywotność nie jest taka sama.
EDIT: Twój wybór ja tylko zaprezentowałem najkorzystniejszą propozycje dla początkującego.

PostNapisane: N mar 27, 2011 12:19 pm 

Sam nie mogę się zdecydować więc dodaję ankietę. :D

PostNapisane: N mar 27, 2011 6:42 pm 

Bez względu na to czy kupisz castera ( sądząc po walce Maciej'a20 jest to dobry model) czy hpi to będziesz zadowolony. Podejrzewam że po pewnym czasie i tak wymienisz autko i kupisz coś z najwyższej półki ponieważ wymagania się zmieniają zazwyczaj na wyższe np. losi 8ight, czy jammina :) to już jest klasa, co nie oznacza, że te modele są niezniszczalne (dla chcącego nic trudnego :wink: ). Zanim jednak zmienisz na zawodniczy pojazd to te modele (hpi i caster) powinny Ci dzielnie służyć.

PostNapisane: Pn mar 28, 2011 3:15 pm 

Z tym zadowoleniem będę zgodny. Co do porównania że HPI i Caster to ta sama półka to się nie zgodzę i poparłem to argumentami wyżej ale przypomnę na podium widać Castery a HPI w IC8 bo Trophy po prostu nie daje rady i nie został do tego stworzony więc wnioskując to na pewno Caster jest wyższej półki i nie stwierdzam tego po tym że na niby mam zachwalać ta markę co kompletnie jest nie zgodne z rzeczywistością. Pan Darek musi po prostu przyznać że są lepsze marki niż HPI. Widać Kuba jakby ci na kasie i na sprzęcie na początek zależało to byś go wziął Castera.

PostNapisane: Pn mar 28, 2011 4:26 pm 

Wszystko zależy od punktu widzenia i ceny.
Z pewnością modele HPI są tańsze w zakupie jak i eksploatacji.
Skoro omawiane model są podobne to po co przepłacać. :?:
Równie dobrze można dołożyć i kupić typowo zawodnicze podwozie. :wink:
Ofert jest na pęczki.

PostNapisane: Pn mar 28, 2011 8:13 pm 

Według mnie pakowanie się w Castera jest nie pewne to że znalazł się jeden fanatyk, który je wielbi to jeszcze nie znaczy że ta firma jest najlepsza (bez obrazy Maciek), natomiast z modeli HPI nie tylko jedna osoba jest zadowolona. A kolejny argument przemawiający na korzyść firmy HPI to tanie części, dostępne od ręki prawie wszędzie (w przeciwieństwie od Castera :cry: ) oraz tańsze modele. :wink: Myślę że przez napisanie tego postu nikogo nie obraziłem ale przynajmniej wytłumaczyłem dlaczego wybiorę model z firmy HPI. :D

PostNapisane: Śr mar 30, 2011 2:11 pm 

Jak już tak bardzo szybko chcesz model to polecam elektryka bardzo łatwy w obsłudze i nie jest ci potrzebnego sprzętu. jest to dobre na początek i możesz sobie zrobić obraz jak to będzie wyglądało za jakiś czas spaliniakiem. Ogólnie eksploatacja tego modelu jest bardzo tania.

PostNapisane: Śr mar 30, 2011 2:16 pm 

Niestety ale elektryka mam już za sobą xstr. Elektryki nie mają tego czegoś co mają spalinki może są od nich szybsze ale za to spalinowe mają swój charakter :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona