Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 9:13 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Jaki polecacie samochód nitro do 1000zł
1. HPI Bullet 3.0 6%  6%  [ 1 ]
2. HPI Trophy 3.5 56%  56%  [ 9 ]
3. HPI FIRESTORM 10T 19%  19%  [ 3 ]
4. INNY (nazwę podaj w poście) 19%  19%  [ 3 ]
Liczba głosów : 16
Autor
PostNapisane: Śr mar 23, 2011 7:10 pm 

Maciej20 napisał(a):
Witam, chciałbym powiedzieć, że jeśli dołożysz te 215zł to będziesz miał zawodniczego Castera ZX 1.5r RTR. Model wcale nie gorszy od HPI Trophy nawet trochę lepszy dlaczego? w trofiku bardzo często łamią się zwrotnice ("ta jakość") i trzeba je po paru skokach wymieniać co za tym idzie dodatkowy koszt i musisz kupić dodatkowo komplet kwarcy (~50zł). Natomiast w Casterze masz radio 2,4gHz i nie musisz ich kupować a miejsce zwrotnic zajmują privoty, które można śmiało katować i wytrzymują bardzo dużo wiem bo jeździłem nie raz. Co do sprzętu dla początkującego zawsze stanowi problem nabycia części do przygotowania modelu do pierwszej jazdy lub eksploatacji w Casterze masz butelkę na paliwo, grzałkę, dystanse do amortyzatorów oraz magazynek na baterie jeśli nie masz jeszcze pakietu, tych rzeczy nie masz w HPI trophy. Co do reszty musisz kupić termometr modelarski, ładowarkę do pakietu pakiet itd. Dostępność części jest zarówno taka sama jak na stronie HPI.pl jak i na Casterracing.pl nie dostrzegłem jeszcze żadnych różnic. Dochodząc do parametrów to nie będą zbyt odbiegały od siebie w obu przypadkach. Polecał bym poczekać aż zbierzesz sumę pieniędzy, która Ci na to wszystko wystarczy bo zakup po jednej części na pewno denerwuje.

No rewelacja. "Maciej20" beta-testerem o europejskiej sławie.
Postów na forum „1” a doświadczenie „?”

Jeśli z jakiś powodów kochasz produkty Caster to twoja sprawa ale proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd. :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 9:14 am 

Drogi Dariuszu czy doświadczenie zależy tylko i wyłącznie od ilości postów na tym forum? (chyba nie). Spotkałem tutaj trochę takich sytuacji, że niektórzy nabijają posty i nie koniecznie muszą mieć doświadczenie. Co do mnie to znam się już od dłuższego czasu na tych "klockach" wiec nie mam sobie nic do zarzucenia z doświadczeniem. Natomiast co do tego jednego postu jeszcze to założyłem konto po to by pomagać też innym, i w twoim poście widać perfidnie reklamę tylko dla modeli HPI zostawiając inne w cieniu.
Cytuj:
beta-testerem o europejskiej sławie
Zapewne chodzi Ci o to, że Caster dopiero pojawił się co w Polsce i już zajmuje miejsca na podium a, dlaczego HPI Trophy nie zajmuje miejsc na podium? jest przecież od tak dawna na rynku i jeszcze nie zobaczyłem, żeby ktoś w IC8 trzymał puchar dzięki Trofikowi. I tak nawiasem mówiąc, dlaczego w wersji RTR HPI daje najtańsze serwa z plastikowymi trybami które padają po jakimś czasie użytkowania ? a w Casterze są z metalowymi i nie padają tak szybko moje mają już wiele czasu za sobą i działają jak nowe. Do zwrotnic też już swoje powiedziałem są to fakty oparte na przykrych doświadczeniach moich kolegów. Zakup Castera nie jest testowaniem go w USA jest on już od 2004 roku i tamtejsi zawodnicy jak Kevin Taylor jeżdzą już jakiś czas i znajdują się przeważnie w pierwszej dziesiątce więc mylisz się, że to testowanie.
Cytuj:
Jeśli z jakiś powodów kochasz produkty Caster to twoja sprawa ale proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd. :wink:
Nie kocham produktów z Castera, tylko bronię prawdy jaka jest w rzeczywistości. Co do wprowadzania w błąd bardzo długo już przeglądam to forum i zauważyłem, że zawsze reklamujesz tylko HPI i twoje opinie nie zawsze są do końca zgodne z prawdą (marketing). Czy w ofercie HPI Trophy jest jakiś dodatkowy osprzęt ? bo Zx jest droższy o te 215zł ale za to ma aparaturę 2,4gHz, która jest warta 250zł więc bardziej się on opłaca :wink:

Dowiedziałem się że Kuba chce model do jazdy po polach trawnikach itd. wiec ten trophy byłby w miarę dobry do tego bo caster jest dobry ma zawody.
Zostawiam wybór autorowi tematu.

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 10:05 am 

Różnica między naszymi opiniami jest zasadnicza.
Polega na tym że ja reprezentuje markę HPI w Polsce i nie pisze o innych modelach bo mnie to nie interesuje i nie mam na to czasu.
Bardzo dużo natomiast wiem o modelach marek które oferujemy w Polsce. Swoją wiedzę opieram choćby na wieloletnich doświadczeniach z serwisem tych produktów jak również organizacją zawodów.
Jeśli piszesz publicznie że w modelu Trophy uszkadzają się zwrotnice piszesz po prostu nieprawdę i wprowadzasz ludzi w błąd a ja zwróciłem ci na to uwagę.

W odróżnieniu do ciebie wyrażam swoje opinie opierając się na jasnych parametrach które są publiczne i sprawdzalne.
Nie opieram się na subiektywnych odczuciach i wrażeniach niedoświadczonych amatorów ani opiniach kolegów na co się powołujesz w swoich wypowiedziach.
Nie oczerniam ani nie krytykuję bezpodstawnie innych produktów.

Natomiast jeśli bardzo chcesz usłyszeć moją opinię o firmie Caster to poproś o to publicznie ale nie miej jednocześnie pretensji jak będzie nie po twojej :D myśli.

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 10:20 am 

HPI Polska napisał(a):
Różnica między naszymi opiniami jest zasadnicza.
Polega na tym że ja reprezentuje markę HPI w Polsce i nie pisze o innych modelach bo mnie to nie interesuje i nie mam na to czasu.
Bardzo dużo natomiast wiem o modelach marek które oferujemy w Polsce. Swoją wiedzę opieram choćby na wieloletnich doświadczeniach z serwisem tych produktów jak również organizacją zawodów.
Jeśli piszesz publicznie że w modelu Trophy uszkadzają się zwrotnice piszesz po prostu nieprawdę i wprowadzasz ludzi w błąd a ja zwróciłem ci na to uwagę.

W odróżnieniu do ciebie wyrażam swoje opinie opierając się na jasnych parametrach które są publiczne i sprawdzalne.
Nie opieram się na subiektywnych odczuciach i wrażeniach niedoświadczonych amatorów ani opiniach kolegów na co się powołujesz w swoich wypowiedziach.
Nie oczerniam ani nie krytykuję bezpodstawnie innych produktów.

Natomiast jeśli bardzo chcesz usłyszeć moją opinię o firmie Caster to poproś o to publicznie ale nie miej jednocześnie pretensji jak będzie nie po twojej :D myśli.

Ja chętnie usłyszę Twoją opinię na temat produktów Caster.

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 11:03 am 

kubaratan napisał(a):
Może ktoś mi wreszcie pomoże :?:

Okazja :)

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 11:19 am 

Jest to potwierdzona informacja, że po jakimś czasie użytkowania (przy skokach) łamią się zwrotnice i trzeba wymieniać na tuningowe te normalne kosztują około 20zł a tuningowe około 177zł i nie wprowadzam ludzi w błąd bo taka jest prawda. Natomiast co do mnie nie wyrażam się jasno ja popieram swoje argumenty na zdarzeniach, które działy się kilkanaście razy z kolei wiec coś z tym nie gra. Ja nie krytykowałem produktów HPI tylko porównywałem i jest różnica między tymi pojęciami. Na każdą firmę można narzekać i zawsze można powytykać wszystkie minusy i niedociągnięcia lecz nie o to chodzi by na forum urządzać sprzeczek tylko doradzać. A tak nawiasem to piszesz nie na temat poruszając kwestię miedzy opiniami.

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 2:54 pm 

I ponownie nie masz racji :
Zwrotnice w każdym modelu ulegają uszkodzeniom w czasie nieumiejętnej jazdy charakterystycznej dla początkujących. Nie ma w tym nic dziwnego bo jest to element najbardziej narażony na uszkodzenia mechaniczne i w takim samym stopniu dotyczy to modelu każdej firmy.

Jeśli natomiast chodzi o koszty to poniżej parę przykładów:
Wahacz HPI Trophy cena 27,38
Wahacz Caster cena 36,28
Szybko licząc różnica wynosi +33% którą musi przepłacić użytkownik modelu Caster.

Przednia zwrotnica HPI Trophy 21,03zł
Przednia zwrotnica Caster 49,93zł
W przypadku zwrotnicy to już prawdziwe przegięcie bo użytkownik modelu Caster przepłaca aż o 137%
Za taką cenę użytkownik HPI Trophy kupi prawie 3 sztuki zapasowych zwrotnic.
Pozwól że oszczędzę firmie Caster wstydu a sobie czasu i nie będę podawał dalej. :oops:

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 3:40 pm 

Dziwne jeżdżę już rok na standardowych zwrotnicach i nie widać śladu zużycia. Jak byłem początkującym to nie raz zahaczyłem o jakiś przedmiot i zwrotnice wytrzymały to dowodzi ich jakości i są wykonane z tworzywa. Dzisiaj umiem bardzo dobrze panować nad modelem i mam plany na zawody... w którymś temacie wyczytałem że też chcesz zacząć w tym sezonie i może pojedziesz HPI Trophy a ja pojadę Casterem ZX1,5r i zobaczymy który będzie bliżej top ten. Wracając do kosztów nie ma jeszcze tak dużo sklepów gdzie sprzedają części do Castera więc ich ilość jet mniejsza i są trochę droższe do tej kwestii można wrócić za 10lat wtedy ceny będą równe. Jeszcze coś mówiłem o tym wcześniej ale przypomnę bo interesuje mnie odpowiedz dlaczego Trophy nie był na podium np. na zawodach HPI i na Jansport ?

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 4:26 pm 

Maciej20 napisał(a):
Dziwne jeżdżę już rok na standardowych zwrotnicach i nie widać śladu zużycia. Jak byłem początkującym to nie raz zahaczyłem o jakiś przedmiot i zwrotnice wytrzymały to dowodzi ich jakości i są wykonane z tworzywa. Dzisiaj umiem bardzo dobrze panować nad modelem i mam plany na zawody... w którymś temacie wyczytałem że też chcesz zacząć w tym sezonie i może pojedziesz HPI Trophy a ja pojadę Casterem ZX1,5r i zobaczymy który będzie bliżej top ten. Wracając do kosztów nie ma jeszcze tak dużo sklepów gdzie sprzedają części do Castera więc ich ilość jet mniejsza i są trochę droższe do tej kwestii można wrócić za 10lat wtedy ceny będą równe. Jeszcze coś mówiłem o tym wcześniej ale przypomnę bo interesuje mnie odpowiedz dlaczego Trophy nie był na podium np. na zawodach HPI i na Jansport ?

Jeśli chcesz być precyzyjny to przypominam że temat tej dyskusji to: Jaka spalinka do ok.1000 zł a nie MP :wink:

Natomiast jeśli pytasz to byłem osobiście na jednej z eliminacji MP w Murowanej Goślinie gdzie testowaliśmy Trophy Truggy.
Pamiętam że na tej imprezie Caster nie skończył zawodów bo się rozsypał i nie było części zamiennych. Nie pamiętał kto dokładnie i w jakiej klasie nim jechał.
Nie wiem też czy była to zwrotnica czy coś poważniejszego.
Może napisz nam coś więcej jakie były przyczyny.

Dla twojej informacji przypomnę też ze model Svage przez 6 lat z rzędu był modelem Mistrza Polski a jak poczytasz forum to znajdziesz dużo postów w których podobni tobie opiniotwórcy uważają że tym modelem nie da się jeździć. :wink:
Co z tego wynika – nic
Bo prawda jest taka że większość o wygranej w wyścigu stanowi wartość kierowcy a nie model.

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 5:11 pm 

Wiesz ta twoja informacja coś nie wydaje mi się wiarygodna bez szczegółów takie rzeczy tkwią w pamięci jak widzi się jaki model się rozpada na torze i czy coś z nim nie gra. 17 maja pojawiła się pierwsza informacja że istnieje taka marka i wątpię w to żeby ktoś do 8 czerwca dowiedział się czegoś. Co do savaga to nic nie powiedziałem że się nim trudno jeździ lub steruje czy znalazłeś coś o tej treści w moich wypowiedziach. Dziwi mnie to że dopiero teraz powieszałeś to zdanie
jest to w pełni logiczne nie trzeba się nad tym zastanawiać. I w temacie nie ma nic o Savage więc niepotrzebnie to napisałeś. Parę postów wyżej pisałeś o różnicach miedzy naszymi opiniami a teraz nie chcesz odpowiedzieć na takie proste pytanie , nie chodzi konkretnie o MP ale mogą być EMP (HPI i Jansport) i tak czy siak nie ma HPI Trophy na żadnym stopniu podium jest tylko jeden powód na to może wytłumaczysz innym dlaczego innych pewnością to też ciekawi...
Wizerunek wyprzedzanego Trophy Truggysa nie jest z pewnością dobrą reklamą dla niego. Resztę komentarzy
pozostawię narazie dla siebie.

EDIT: Wiesz tak jak się to czyta to trochę we dwóch spamujemy ten temat niepotrzebnymi postami dajmy Kubie też coś powiedzieć.

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 5:27 pm 

Jeśli już zostałem wywołany do odpowiedzi to powiem tak ,,Zamiast nabijać posty pełne nienawiści lepiej już chyba pójść na tor i wyładować swoją agresję właśnie tam przynajmniej byście nie spamowali , przy okazji zobaczyło by się kto jest lepszy :twisted: '' (te słowa kieruje szczególnie do Maćka i Dariusza)

A wracając do wyboru modelu to jeszcze jestem nie zdecydowany i waham się między HPI trophy 3.5, HPI bullet 3.0 i Caster'em ZX 1.5r :D

PostNapisane: Cz mar 24, 2011 10:29 pm 

ja bym ci jeszcze polecił hpi firestorm. Sam myślę o kupnie, i z tego co słyszałem to firestorm daje nawet rade.

PostNapisane: Pt mar 25, 2011 2:05 am 

@Damianbmw12345
Pisałeś( na pierwszej stronie tego tematu), że zamierzasz kupić model vrx, miałem z nim prawie roczne doświadczenie i nie polecam- cały czas w rozsypce
Co wymieniłem-dyfer centralny i z przodu, sprzęgło, skasowałem po pierwszej godzinie jazdy półośkę(ot tak się rozpadła) więc na starcie możesz liczyć się z podobnymi stratami.
Już nie mówię o konieczności wymiany serw, co mnie specjalnie nie zdziwiło.

PostNapisane: Pt mar 25, 2011 7:15 am 

No nie byłbym taki pewny z tym spamowaniem na torze :lol: oczywiście nic nie mam przeciwko temu żeby pokazać co potrafię mam te "5" postów więc nie wiem czy dam rady Panu Darkowi z "2874" bo według niego to jest doświadczenie ja mam całkowicie inne zdanie na ten temat. Wracając do tematu powiedz co chcesz wiedzieć o modelach bardziej konkretniej...
Co do firestorma fajne autko do bashingu i chyba tylko do tego ma napęd na tylna oś więc ten kto jeszcze nie trzymał przed min innego modelu w ręce może mieć problemik...

PostNapisane: Pt mar 25, 2011 4:02 pm 

Siemka. Byłem posiadaczem modelu HB lightning buggy 2 czyli praktycznie to samo co Trophy 3.5. Musze powiedzieć że w życiu nie spodziewałbym się tyle od modelu za 1200zł (nowy). Przejeździłem nim 8 litrów paliwka co prawda po 5 litrach orginalny silnik mi padł więc musiał kupić nowy (GM nitrobul 3.5). Modelami nigdy nie skakałem, ale kolega który ma revo 3.3 namówił mnie i ... nie żałuje tego. Latał po 2-3 metry w górę i lądowanie nie zawsze było udane, zaliczył naprawdę kilka poważnych kraks ale nic się nie połamało lub pokrzywiło (nawet zwrotnice były całe :) ) Nie żałuję nawet 1zł wydanej na to autko. Podsumowując: model wytrzymały, zwrotny, żwawy. Polecam. Co do castera to na jego temat się nie wypowiem, lecz słyszałem wiele pozytywnych komentarzy na jego temat. Pozdrawiam Maciek.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona