Freza napisał(a):
To że sobie pokręcisz HSN i model będzie stał w miejscu nic Ci nie da, bo jak wiadomo model stojąc w miejscu ma niskie obroty
Hmm, to mówisz, że jak wykręcę w domu HSN, to mieszanka nie będzie wzbogacona w stosunku do ustawień, na których dajmy na to, jeździłem wczoraj??
Jest jedna zasada, HSN nie powinno się ruszać przy zimnym silniku, ale głównie chodzi o zubożenie mieszanki, dlatego pwinniśmy jężdząc doprowadzić silnik do optymalnej temperatury. Jeśli wykręcimy mu HSN na postoju, to, co najwyżej wzbogacimy mu mieszankę.
Freza napisał(a):
Nadal utrzymujesz, że moje posty są bez sensu
Ja twierdzę, że są
A teraz do tematu,
Spróbuj uszczelnić gaźnik, ale nie chce Cie martwić, ten sam silnik u mnie po przejechaniu paru litrów zaczął dokładnie tak samo się zachowywać, zero reakcji na HSN, temperatury ok. 160. Mógłbym to zrozumieć, gdybym tylko ja go miał w rękach, ale doświadczeniu modelarze rozkładali przy nim ręce. Poza tym, nieszczelny silnik chodziłby dośc nieregularnie, skakałyby mu obroty i byłby trudny do regulacji, ale nie w kontekscie tego, że od razu wchodziłby na 190st.
Bardzo mozliwe, że jest to też skutek niewłaściwego dotarcia silnika i mozna zacząc się juz rozglądać za nowym.