|
Witam. Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mam regulator TAMIYA TEU-101BK, do niego podłączyłem Silnik TAMIYA Super Stock BZ 23T. Problem polega na tym że po chwili (raz dłuższej, raz krótszej) samochód staje (serwo skrętu działa) a silnik nawet nie ruszy (dioda na regulatorze, pokazuje że odbiera z odbiornika sygnał przyspieszenia, ale nic więcej się nie dzieje). Wygląda na to że włącza się jakiś bezpiecznik przeciw przepaleniu, jednak czasem dzieje się to jak regulator jest tylko trochę ciepły a czasem jak jest gorący. Co robić??? Nadajnik, odbiornik mam z Mad Fighter.
Słyszałem że można pod ten regulator stosować takie silniki, ale u mnie to nie działa...
TAMIYA TEU-101BK - zasilanie 6 ogniw ( 7,2V) - Moc 60A (przód/tył) - zasilanie odbiornika 7,2V 1A - mozliwosc wylaczenia wstecznego - wtyczka TAMIYA -silniki Tamiya 540 i Sport Tuned do 23 zwoi
TAMIYA Super Stock BZ 23T • zasilanie - 7,2V • prędkość obrotowa bez obciążenia - 26500 obr/min (7,2V) • moment obrotowy przy max wydajności - 49mN/m (7,2V) • ilość zwojów - 23x1
|