Alek Bogusławski napisał(a):
Kupowanie w sklepach modelarskich sznurka do szarpanki jest beznadziejnym pomysłem, jest on słabej jakości. Proponuję kupić w sklepie wędkarskim 1m plecionki, na pewno dłużej pochodzi

Co do sznurka w modelarskim to się zgodzę z kolegą. Natomiast plecionka wędkarska może i jest wyczesem na zastępstwo ale z przykrością muszę stwierdzić iż nie sprzedają w sklepach wędkarskich plecionek na metry:( Jeśli już to trzeba kupić tego szpulkę całą a to koszt kilkudziesięciu złotych. Po odwiedzeniu 4 sklepików wędkarskich w warszawie napotkałem po drodze pana sprzedającego sznurówki, kupiłem 2 rodzaje, jedne zwykłe i jedne woskowane do pantofli;) I powiem ci że zwykłe trzymały tyle samo czasu co ten sznurek do szarpanki kupiony w modelarskim, ale te woskowane sznurówki są po prostu nie do zdarcia. W moim starym silniku GXR był taki problem ze paliwo wchodziło do bębenka ze sznurkiem szarpanki i sznurki traciły swoją wytrzymałość, A ta woskowana sznurówka siedzi tam i kurcze nic ją nie rusza. Kosztowały 2 zł za 2 sznurówki po 1.5m bodajże, czyli za 2 zł mamy 4 sznurki do szarpanki:) Polecam
Jędrzej napisał(a):
Zastanawiam się gdzie szukać świec i szarpaków do naszych modeli byłem w sklepie motorowerowym to powiedzieli że taką świece widzą pierwszy raz, świece do pił i kosiarek za duże. Szarpaków szukałem w sklepach typu Castorama i nic nie ma. Najbardziej szukam sklepów na terenie Legnicy, Lubina i okolic.
Świece żarowe kupisz w każdym sklepie modelarskim z modelami RC,
TUTAJ znajdziesz linki do stron takich sklepów