Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 24, 2026 6:11 am

Autor
PostNapisane: Cz sty 13, 2011 11:37 pm 

Witam.
mam takie pytanie co sądzicie o takim modelu? Opłaca sie to kupować czy lepiej zainwestować w inny jakiś ?
z tego co patrzałem to chyba najbardziej mi odpowiada ponieważ mam budżet ok 800zł. Zależało by mi na tym żeby model był nowy.
LINK:http://www.rcworld.pl/product-pol-82323446-HYPER-MINI-ST-RTR-NITRO-ELECT-model-gotowy-do-jazdy-.html
Poczytałem troche na różnych forach i znalazłem bardzo dużo dobrych opinii, może ktoś posiada taki model i podzieli sie doświadczeniami.
Pozdrawiam Tomek.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sty 14, 2011 1:09 pm 

Jeżeli myślisz o jeździe w terenie to moim zdaniem ten model jest za mały. Średniej wysokości trawa może się okazać dla mikro nieprzejezdna. W Polsce nie ma torów pod małe modele, a tory dla większych skali są często dziurawe. Słyszałem też że small blocki są trudniejsze w regulacji od Big blocków. Ja proponuję rozglądać się za modelami w skali 1:10 lub 1:8

pozdr.

PostNapisane: Pt sty 14, 2011 2:28 pm 

Witam.
Po pierwsze warto zauważyc, że normalna cena tego podwozia wynosiła ok 1500, więc 704zl to bardzo dobra cena. W tej cenie kupisz jedynie modele pokroju HSP, czy Sword, a tym daleko do tak markowego podwozia jakim jest Ofna, czy HoBao.
Po drugie, w zestawie masz druga płyte podwoziową z konwersją na elektro.
Po trzecie, modelm zbiera rzeczywiście rewelacyjne opinie od uzytkowników.
Po czwarte, model jest w skali 1/12 i wcale nie róznie sie za wiele wielkością od modeli 1/10, wiec chyba nie może tu byc mowy o "mikro"
kiersno napisał(a):
Jeżeli myślisz o jeździe w terenie to moim zdaniem ten model jest za mały.

Jesli juz kolega mysli o jeździe w terenie, bo tego nie wiemy, to według mnie, Hyper będzie sie zachowywał podobnie, jak nie lepiej od bagusów w skali 1/8.
kiersno napisał(a):
W Polsce nie ma torów pod małe modele, a tory dla większych skali są często dziurawe.

Przemek Staniewski wystarował Jamminem CRT5 (który jest, jak gdyby bliźniaczym modelem) kilkakrotnie w zawodach w zeszłym sezonie, między innymi w Częstochowie na eliminacjach HPI i model spisywał sie rewelacyjnie.

Tu masz filmik z zawodów w Marklowicach, gdzie Jammin Przemka konkurował z Vorzą i dwoma e-revo (ten żółty) :
http://www.youtube.com/watch?v=XTlDJqF3dHY

Jesli będziesz myslał o napędzie elektro, to zestawy do skali 1/10 sa troche tańsze od tych dedykowanych pod 1/8, a poza tym Przemek u siebie ma zamontowany silnik własnie z 1/8.
Dodam jeszcze, ze moim skromnym zdaniem, Hyper jest wykonany ciut lepiej od CRT5, które jest przeciez zawodniczym podwoziem (np. dla lepszego balansu ma pochylony do wewnatrz silnik).
Pozdrawiam.

PostNapisane: Pt sty 14, 2011 10:18 pm 

Czyli byłby to dobry wybór czy niebardzo bo model nie powiem zafascynował mnie i przemawia do mnie promocja jaka jest w RCworldzie ponieważ do wydania mam max 800zł jak narazie także nie jest to jakaś kosmiczna kwota.
Jak wszystko dobrze pójdzie to może w przyszłym tygodniu będę po niego jechał.
Wybrałem ten model bo to jest skala taka jak mi odpowiada ponieważ nie mam za dużo miejsca do jazdy i planuje sobie samemu coś zbudować ale to nie teraz jeszcze najpierw muszę kupić model xD
model ma być uniwersalny czyli dać rade terenowi i asfaltowi dlatego chciałbym właśnie tragusa.

Kiersno nie wiem czy ciężej jest mały silnik czy duży wyregulować ponieważ miałem silniki O.S. max 3,5ccm i toki 3,0ccm z dazzlera i nie miałem większych trudności z regulacją, wiadomo początki na OSie były trudne ale jak mnie kolega nauczył to nie było żadnego problemu z tym. Ale co dokładniej to sie dowiem jak kupie i będę musiał wyregulować "maluszka".

Prosze o więcej opinii.

PostNapisane: Pt sty 14, 2011 10:39 pm 

V4 napisał(a):
Czyli byłby to dobry wybór czy niebardzo

Jeśli nie przeszkadza Ci jego skala i bierzesz pod uwage tylko nowy model, to myślę, że to dobry wybór.
Nie wiem jedynie, czy o części nie będziesz się musiał starac na ebay'u.

PostNapisane: Pt sty 14, 2011 10:47 pm 

właśnie celowałem w taką skale tlyko właśnie wusze sie w tym rcwordzie o części dowiedzieć czy np będą w stanie mi załatwić w jakiś rozsądnych cenach. Kumple mnie namawiali wogóle na 1/16 Schumachera Rascal2 ale to jest taki mały potwór... niby części do niego są ale to już jest troche za mała skala...
Poszperałem i chyba go kupie na ebayu jest tyle części i to w sumie za śmieszne pieniądze nie przeraża mnie nawet to że bedzie trzeba poczekać te 2 tyg zanim zejdą ale za komplet wachaczy na przód (P+L, G+D) chcą ok 65 zł to nie ma tragedii