Moim zdaniem lepiej jest mieć dobrą ładowarkę i np 2-3 pakiety. Pamiętaj, że tym iChargerem 206b też możesz ładować kilka pakietów na raz.
206B obsługuje 1-6s (w trybie balansowania), czyli na przykład 3x2s albo 2x3s, tylko potrzebujesz odpowiedni kabelek. Jest jeszcze iCharger 208B który obsługuje do 8s. Dwa pakiety 2s 5000 mah powinny się ładować (prądem 2c) ok 35 min i potrzebny by był zasilacz, który da ci ok 260W (w tym jest już trochę zapasu).
Ja na twoim miejscu kupił bym właśnie któregoś z 206B/208B i ze 3-4 pakiety. (mam właśnie taki zestaw)
iChargery znane są z bardzo dobrego balansera
Ten iCharger 3010B jest trochę drogi i sprawdz opinię pod obrazkiem - jest tam chyba z 5 postów, że się zapalił podczas ładowania...
Pamiętaj, że ładując pakiety cały czas prądem 5C to długo nie pożyją. Co do zasilacza to
tu jest dość mocny i w miarę przenośny zasilacz.
Na Hobbykingu jeśli klikniesz na któryś z iChargerów i poczekasz kilka minut to dostaniesz zniżkę ok 30$.
dawiop napisał(a):
Np taki raytronik ma zasilanie 220V także problem zasilacza rozwiązany
I jakoś się nie mogę doczytać, że ten Raytronik C60 nie potrzebuje zasilacza. Jedyne co znalazłem to to że jest zasilany z 11-28V.
Pozdrawiam