Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 10:56 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor
PostNapisane: Cz sie 26, 2010 8:05 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Łukasz,

Trafił temat akurat na Maćka - i co z tego. Byłby ktos inny - też byłoby pisanie. Solidarność ma tu guzik do rzeczy.

Nie chodzi o to kto jest naj naj. Nigdy kasa nie powinna decydować o wyjeździe na imprezę typu ME czy MŚ - zwłaszcza kasa prywatna. To powinno być dane z urzędu albo czas skończyć z bajkami o LOK-u SRO-ku i innych ATA-ch.

Witam .

Czytam czytam i stwierdziłem że teraz ja sie sam podłożę .

Moja wina moja wielka wina że wysupłałem kase ( zresztą z wielkim poswieceniem że tak powiem całej mojej najblizszej rodziny), i postanowilismy z Kuba że pojedziemy na Mistrzostwa Europy B, OFF-ROAD Gland 12-14.06.09 .
I nastepnym naszym grzechem było to że zaproponowalismy transport ( camperem ) Weronice S. i Pawłowi W.
Przez nasza decyzje stan osobowy polaków zwiekszył sie o 100% .

Sypie głowe popiołem i czekam na wyrok .

PS Gwoli informacji nie zmarnowalismy ani złotówki z " modelarskiej kasy "', bo poprostu jej nie bylo.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sie 26, 2010 8:17 am 
Administrator forum

Jacek,

Nikt nie stoi z toporem nad Waszymi głowami. Ale nie uważasz że wywalanie kasy swpjej własnej, cięzko zarobionej, na wyjazd - wyjazd który powinien być opłacony przez LOK (lub inną organizację wiodącą) jest nie na miejscu?

Ci co pojechali - ok, pojechali. Sytuacja dalej jest ta sama.

Skąd wiesz czy na Twój, Maćka wyjazd nie było pieniędzy? A może były tylko....

No właśnie. Pozostawiam to w domysłach.

ps. Czy myslicie, że za maćka wynik na ME ktoś premii nie wziął? Ja myśle że wziął i to niezłą. Przecież to najlepszy wynik w historii off-road w Polsce.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz sie 26, 2010 8:35 am 

Marek,
wnioskuję o zamknięcie tematu. Jak widać niektórzy rozumieją modelarstwo kołowe inaczej niż pozostali. Poprzez obrażanie innych napewno daleko nie zajdziemy i nie wpłynie to pozytywnie na scalenie podzielonych środowisk.

Obrzucanie błotem zawodników, których stać za własne pieniądze reprezentować nasz kraj (spotakliście się z tym w innych dyscyplinach), jest niedorzeczne i niedopuszczalne. LOKu nie stać na finansowanie kadry, a jak oni chcą jechać za swoje to Dolny Śląsk mówi, że bardzo źle robią. Niestety nasze drogi zmierzaja w dwóch różnych kierunkach. Życzę Dolnemu Śląsku dużo sukcesów w Swojej działalności.

Ja więcej na tym forum nie zabiorę głosu.

PS Adam,
co do działalności Sekcji, to nie jest miejsce do tej dyskusji. Zapraszam na forum Sekcji lub proszę poruszyć temat mailowo w gronie przedstawicieli klubów.
Poza tym moje nazwisko piszę się przez dwa LL (Trella).

Żegnam
Andrzej Trella

PostNapisane: Cz sie 26, 2010 9:01 am 

Jacek Pietrzak napisał(a):
Witam .

Czytam czytam i stwierdziłem że teraz ja sie sam podłożę .

Sypie głowe popiołem i czekam na wyrok .

Jacek,to Wy też na tych ME pierwszy raz postawiliście model w tej klasie ,w której Kuba startował?
Przecież nie....A z tego co wiem to jedyne nauki jakie wyniosłeś z tego wyjazdu ,to te życiowe...

PostNapisane: Cz sie 26, 2010 9:02 am 

Andrzej Trella napisał(a):
...PS Adam,
co do działalności Sekcji, to nie jest miejsce do tej dyskusji. Zapraszam na forum Sekcji lub proszę poruszyć temat mailowo w gronie przedstawicieli klubów.
Poza tym moje nazwisko piszę się przez dwa LL (Trella).

Żegnam
Andrzej Trella

No faktycznie Andrzej, przepraszam Cię, czułość na własnym punkcie jest niezwykle ważną sprawą, szkoda, że dla Ciebie jedyną istotną w całej mojej wypowiedzi. Dyskusje na zamkniętym forum prolokowskich działaczy uważam za stratę czasu ale trzymam kciuki za nowatorskie idee, które na pewno tam się rodzą :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Cz sie 26, 2010 9:24 am 

Marek,
wnioskuję o zamknięcie tematu. Jak widać niektórzy rozumieją modelarstwo kołowe inaczej niż pozostali....
...Ja więcej na tym forum nie zabiorę głosu.

Foch godny brzdąca z piaskownicy.Najpierw piszesz,że" Kaśka jest gupia...",a potem zabierasz zabawki i idziesz z piaskownicy do kałuży...

Obrzucanie błotem zawodników, których stać za własne pieniądze reprezentować nasz kraj (spotakliście się z tym w innych dyscyplinach)....

Andrzej dzięki za to zdanie sam bym tego lepiej nie ujął.Cyt.za własne pieniądze reprezentować Nasz Kraj....No właśnie Nasz Kraj to też ci którym to się nie podobało.Nie spotkaliśmy się z tym w innych dyscyplinach i nawet z tym ,że ktoś debiutował w danej dyscyplinie.Może na zawodach,na których zawodnik reprezentował siebie .Demokracja daje takie prawo....,a zamykanie ust to się nazywa totalitaryzm....
Ja więcej na tym forum nie zabiorę głosu.

A może dymisja...? :D
PS Adam,
co do działalności Sekcji, to nie jest miejsce do tej dyskusji. Zapraszam na forum Sekcji lub proszę poruszyć temat mailowo w gronie przedstawicieli klubów....

Nie bądźmy PZPN-em działajmy otwarcie....Czy chodzi Ci o przedstawicieli tych klubów które są wypisane na tamtej stronie?Bo do dzisiaj lista ta nie została uzupełniona...Jak wszystko tak będzie załatwiane to o kant ...obić.

PostNapisane: Wt wrz 28, 2010 10:29 am 

http://rccars-poland.eu/files/sekcja/ra ... /IC-10.pdf
http://rccars-poland.eu/files/sekcja/ra ... 0/IC-8.pdf

No to się działo na finałach :)

I tym optymistycznym akcentem, jest lista ludzi z których można zrobić kadrę :-)
m.

PostNapisane: Pt paź 08, 2010 7:50 am 

barankiewicz grzegorz napisał(a):
Abram, zadam ci jedno zasadnicze pytanie. Czy czujesz się na siłach startować w klasie IC-8 ? Jeśli tak to napisz do Rafała Zeljaśia ( podaje jego jako przykład osoby która uczyła się tego rzemiosła kilka lat, aby osiągnąć sukces) że mamy nowego czarnego konia na następne ME lub MŚ i ma wolne.
Nie oczekuje odpowiedzi, bo i tak będzie żałosna.
Pozdrawiam wszystkich którym ta normalność odpowiada , oraz tym którym to nie odpowiada i nie boją się o tym pisać.
p.s.
sens tej dyskusji powinien być: dlaczego nie jadą na tego typu imprezy osoby z max. 3 pierwszych miejsc, oraz dlaczego nie ma dofinansowania dla nich. Sprawa powinna być prosta czołówka czyli medaliści z poprzedniego sezony jadą na ME i otrzymują dofinansowanie na taki wyjazd, są to najlepsi na tą chwile w naszym kraju. Takie jest moje zdanie.
Na tym koniec.

Grzegorz,
Błąd logiczny w ocenie założeń sytyacji. A założenia są:
- nie ma dofinansowania;
- nie ma chętnych z pierwszych miejsc;
I poszukiwana jest odpowiedź na pytanie:
- czy może jechać ktoś kto ma pieniądze, jest zawodnikiem, a nie zajmuje wysokich miejsc w rankingu?
- kto ma decydować kto może jechać?
- czy ta kwestia powinna być ściśle regulowana przepisami w sytuacji agonalnego stanu modelarstwa na poziomie ogólnokrajowym?

Zaś milczącą kwestią która nie jest adresowana wprost ale tak naprawdę o nią chodzi, to kogo nie zapytano czy chciałby jechać na takich warunkach (sam płacisz sam jedziesz)?

Bo przecież o to tak naprawdę chodzi w tym temacie a reszta to zasłona dymna...

Robert

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6