Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 10:56 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt sie 24, 2010 6:48 pm 

Ja tak na zakończenie tego rzucania grochem o ścianę powiem tylko to, że TYLKO i WYŁĄCZNIE dzięki tym wszystkim 'zamulaczom' typu Michał Karpiński, Grzesiek Brzozowski czy Paweł Wilczek mamy w ogóle gdzie się ścigać i LOK ma podstawę do ściągania 40zł/sezon, od siebie nie dając nic.

Mam tylko nadzieję, że na ME 2011 zarówno w 1:8 i 1:10 będzie jeszcze więcej ochotników. Chyba sam kupię bagusa i pojadę zdobyć doświadczenie i połączyć wyjazd z wakacjami. Tak na przekór.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sie 24, 2010 7:08 pm 

Podsumowując.Prawda jest taka,że to chyba tylko i wyłącznie moja osoba wzbudza zainteresowanie i rozwija temat.Kiedy Rafał Zeliaś osiągnął naprawdę spektakularny sukces to gratulacje od przewodniczącego pojawiły się po mojej uwadze,Ci którzy teraz się ocknęli też nie raczyli zabrać głosu.Ale sukces kupienia sobie wyjazdu na ME jest już na trzech stronach.I bzdury piszą o zazdrości polaków itp..Niektórzy Polacy nie lubią Zaremby i co by nie napisał to na pewno jest złe.Wiele komentarzy świadczy o tym,że to co napisałem nie jest czytane...Dowodem jest nawet to,że co niektórzy nie przeczytali mojego nazwiska i piszą je z błędem.
Moje zdjęcie nawet "obudziło" Michała Karpińskiego.Cieszymy się,że żyje... :D

jeszcze raz napiszę Swoją myśl i to większą czcionką:

Ja Zaremba uważam,że jest tyle różnych imprez w Europie,że nie ma konieczności pierwszego kontaktu z klasą i szukania kontaktu z zagranicznymi zawodnikami podczas prestiżowych zawodów rangi MŚ czy ME.

Ps.zastanawia mnie ile razy startując bagusem Maciek bluzgnął pod nosem na jakiegoś nowicjusza,który akurał przyjechał po nauki i po kontakt...

PostNapisane: Wt sie 24, 2010 7:21 pm 

Witam.

Przepraszam, ale nie rozumiem: ''Ps.zastanawia mnie ile razy startując bagusem Maciek bluzgnął pod nosem na jakiegoś nowicjusza,który akurał przyjechał po nauki i po kontakt...''
O co chodzi ? Jeżeli chodzi o mnie to staram się pomóc każdemu kto mnie zapyta o rade. (Nie jestem pewien czy o to Panu chodzi)

Edit:
Chyba, że chodzi o to że ktos mi droge zajedzie. Ale to się nie zdarza, bo zazwyczaj go nie ma w Finale no i jest w słabszej grupie :)
Tak jak mnie na ME Ic-10 w najsłabszej grupie blokowali, no w sumie był jeden co był szybszy :)

setup na sand http://imageshack.us/photo/my-images/641/img0026wx.jpg/

PostNapisane: Wt sie 24, 2010 9:21 pm 

ic10
rok 2007
5 eliminacji, finał
klasyfikacja końcowa: 16
3 zawodników było 5x w elimnacjach, reszta różnie
w finale: 10!!!

rok 2008
4 eliminacje, finał
klasyfikacja końcowa: 24
3 zawodników było 4x w elimnacjach!!!
a reszta wybiórczo, po 3x, 2x...
w finale: 13!!!

rok 2009
3 eliminacje, 2 zrobione, ruda śląska brak, finał
klasyfikacja końcowa: 11
3 zawodników było 2x w elimnacjach!!!
reszta pojedyńczo
w finale: 6!!!

AŻ 6 LUDZI!!! normalnie ZAJEWYPAS!!!

jeszcze jakby tych zawodników było 50 albo 100 na sezon, można wtedy się awanturować, a tak ...
p.t.j....

jakby popatrzyć w pdf'y to nie każdy był na 3 sezony, ciekawe dla czego ;) ?

rok 2009 okrzyknięty rokiem bojkotu imprez LOK w rejonie śląskim,
przypominam również jak to "koledzy" zmieszali z błotem wspominanego Artura za to,
że wybrał się na finał w 2009 coby ktoś mógł z jego podwórka jeździć w ic10-start,
a teraz oh ah jaki to Artur jest zajebisty (JEST, to fakt).

rok 2010
4 eliminacje, finał
klasyfikacja końcowa do finału: 16
1 zawodnik był na 4 eliminacjach (zawzięty czy co ...),
reszta po 3, 2x albo 1 tak, żeby się załapać na wielki finał ;)
pojawiają się nowe nazwiska, a starych z poprzednich brak, ciekawe dlaczego?

ciekawi mnie ILE będzie ludzi z tych 16 na finałach???

i ci co zbojkotowali zawody w 2009 są w 2010 (tzn należeli do tej grupy co bojkotowała,
lub można powiedzieć, że są powiązani ;) )

dane z oficjalnej strony http://rccars-poland.eu/?q=node/7

teraz zastanawia mnie PO KIEGO CH!!! kruszyć kopię wystarczy popatrzyć w ranking kto jeździ
w miarę regularnie, ilu ludzi startuje, ilu ludzi walczy w finale o puchar i tytuł

normalnie powala mnie ta smutna statystyka, ściga się na krzyż 10 ludzi i wielki harmider ;-)

jakbym miał robić finał czy eliminację dla ic10 przy takiej ilości zainteresowanych to chyba musiałbym
nieźle być zwariowany ;) rok 2009 w finale 6 ;))) śmiech na sali

było też wspomianane o pieniądzach ;) i tak:
- model (jakies marne 2000 zł) + drobne na podstawowe części,
- silnik jakieś marne 1000 zł albo i więcej,
- elektronika: serwa na topie, jakies 400x2 = 800 zł,
- pudło kół takich i owakich, no to ze 500 zł,
- tokarka lub dostep do tokarki ze 500zł minimum za używaną albo i 300$ za nową,
- skrzynka startowa ze 250zł albo i lepiej,
- narzędzia,
- paliwo (a ze 150 zł będzie za 5L),
- świece, podkładki, wkładki do gaźnika, filterki, kolejne parę złotych

dobrze mieć kolegę do pomocy, co odpali model, poserwisuje, wyreguluje motor lepiej lub gorzej
czyli wyjazd na 2 osoby albo mieć dobrego (naprawdę dobrego kumpla) na miejscu

koszta takiej weekendowej zabawy to jakies 400zł, spanie, dojazd, wódka, alkazelker itp.

jak ktoś mówi i płacze, że pojechali na zawody ci co mają kasę, to ja się pytam,
to kto ma jechać? jest to strasznie drogie hobby, nie masz kasy -> nie masz sprzętu,
koło zamknięte, oczywiście można kupić używkę z ebay.de, jakiegoś RRR'a czy Xraya po
paru sezonach i próbować jeździć, ale czy tym się dogoni czołówkę???

można też liczyć na wsparcie zajebistego klubu :) tylko gdzie jest taki?
co znajdzie kasę na sprzęt, pomoże swojemu członkowi, wyprawi w świat i będzie
wspierać :D

co do zawodów w rejonie śląskim, to co robią w CZ i DE mało mnie biega, macie blisko to jeździcie,
ja mam za daleko, i szczerze? wolę jechać 500km do Wilna niż do CZ albo DE, a najbardziej wolę
ostatnio poleżeć niż jechać na jakieś zawody

także podsumowując, kruszycie kopię o wielkie gie ;-) trzeba było się tam na Śląsku zakręcić za ME ;)

a tak, mleko się rozłało, dużo lamentów, płaczów ... i jak to mówią Rosjanie "toże jajca tolka w profil".

PostNapisane: Wt sie 24, 2010 9:45 pm 

O widzę,że masz wolne....
Jak na razie to chyba procentowo to właśnie z Dolnego Śląska najwięcej zawodników było na zawodach zagranicznych IC-10 i to klasy ME
Dzięki,że pokazałeś statystyki,które dowodzą,że nie powinniśmy pchać się na zawody tej rangi.Gdyby to była inna impreza....
Tytuł zdobyty w Naszym kraju nie jest kluczem do salonów...
Porozmawiaj z tymi co byli i mają jakieś pojęcie i wtedy zabieraj głos.Nawet Michała W.możesz zapytać...

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 7:47 am 
Administrator forum

Do Maćka Brzozowskiego:

Maciek, chyle czoła przed wynikiem który zrobiłes w bagusach. Ale on-road to zupełnie inna beczka, a juz debiut na zawodach ME - dla mnie ... pozostawie bez komentarza bo bys sie mógł obrazić na mnie.

Panowie, nikt nie pije personalnie do zawodnikó którzy byli na ME. Przynajmniej ja mówie to ogólnie. Debiuty, wyjazd kadry która kadrą nie jest z wyników sportowych a tylko z zasobnego portfela, jak dla mnie jest to kolejna choroba i tak chorego LOK-u.

Andrzej Trela, szanuję Ciebie i to co robiłes do tej pory - ale nie sprawdzasz sie w nowej roli. Nie potrafisz scalić środowiska a tak zorganizowana kadra tylko dzieli juz i tak podzielone środowisko.

Andrzej, chyba nie tak sobie to wszystko wyobrażałeś dyskutyjąc nad przepisami, sezonem itp.

Niestety rzeczywistość jest taka a nie inna.

Michał Abramowicz: niech Cie nie interesuje co sie dzieje w CZ i D - ale oni juz to co my w tej chili przechodzimy, mieli u siebie i powoli wychodza z kryzysu. Tam królują zawody regionalne. A zawody eliminacyjne sa dodatkiem do nich.

Zastanawiam się nad jednym: piszemy na tym forum co można zrobić, podpatrujemy tych co juz coś z tym zrobili: ale widze że na darmo. Pchamy się w ten syf co wspomniani Czesi i Niemcy ominęli. Brak jest jaj całemu środowisku żeby powiedzieć PAS.

Jeżeli teraz pozwolimy żeby LOK sie zorganizował do damy d...y na całym froncie. A okazja jest żeby pokazać że cały ten wojskowy tygrys ma dziurawe i spruchniałe zęby. Jeżeli znów znajdą się chętni i zorganizuja zawody eliminacji HMP - LOK wygra. Znów będzie wiadomo kto rządzi, a modelarze - żeby sobie pojeździć - nawet pusty papierek przjmą z wiara że jest tam cukierek (chociaż przez lata byli robieni w balona za każdym razem)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 7:54 am 

Tak, warto rozmawiać, jest taka audycja w tvp1 cz 2 ;)

Rozumiem, że jak z nikim nie pogadam, nigdzie nie byłem (imprezy w PL + 2x LT) to nie mam co się wypowiadać.

Niech i tak będzie.

Zjebaliście sprawę z ME, nie zakręciliście się na zasadzie "bo ponieważ" i macie teraz pretensje :)

Tak to wygląda, choćbyście się rzucali jak gie w trawie, impreza przeszła koło nosa, można było jechać, ale lepiej
jest pomarudzić ;)

Pewnie wynik nie byłby wcale lepszy ;)

Cytuj:
Tytuł zdobyty w Naszym kraju nie jest kluczem do salonów...

Jeszcze Mistrza musisz namówić, przekonać na wyjazd, pamiętaj, że to tylko hobby, są sprawy ważniejsze od samochodzików,
istnieje normalne życie które się nie kreci wokół 4 kółek, szczególnie on-road Panie Zaremba.

A i ciągle nie mam odpowiedzi, dlaczego nie darłeś szat Panie Zaremba jak ktoś se pojechał do Portugalii :)
OFF-road, on-road, "toże jajca tolko w profil", dziś drzesz szaty, a wcześniej milczysz, a sytuacja praktycznie taka sama.

m.

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 8:03 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Zastanawiam się nad jednym: piszemy na tym forum co można zrobić, podpatrujemy tych co juz coś z tym zrobili: ale widze że na darmo. Pchamy się w ten syf co wspomniani Czesi i Niemcy ominęli. Brak jest jaj całemu środowisku żeby powiedzieć PAS.

Jeżeli teraz pozwolimy żeby LOK sie zorganizował do damy d...y na całym froncie. A okazja jest żeby pokazać że cały ten wojskowy tygrys ma dziurawe i spruchniałe zęby. Jeżeli znów znajdą się chętni i zorganizuja zawody eliminacji HMP - LOK wygra. Znów będzie wiadomo kto rządzi, a modelarze - żeby sobie pojeździć - nawet pusty papierek przjmą z wiara że jest tam cukierek (chociaż przez lata byli robieni w balona za każdym razem)

Marku,

był PTC cośtam w 2009, jak się skończyło, każdy wie
był "bojkot" imprez w 2009 by LOK, jak się skończyło każdy wie

weź namów ludzi/kluby na nie robienie imprez pod patronatem LOK/Mistrzostwa Polski, idę w zakład o 10zł że Tobie się to nie uda,
z prostej przyczyny, nie dajesz nic w zamian ;-)

miało być zajebiście w 2009, 2009/2010 i wyszło wielkie gówno, jest jak było, przypominam, że jak powstała umowa OSM/ATA a LOK to jaki był lament,
obudziliście się z ręką w nocniku, zaczęliście robić swoje imprezy do spółki z CZ, i co? ściągłeś ludzi którzy jeżdzili na zawody HMP? albo MP?

no i tak to jest, dalej jest to hobby, które ma sprawiać jak najwięcej przyjemności, jak dla mnie, mogą zawody i robić byli zomowcy z ubekami,
liczy się jazda, daję wpisowe, dwa dni zabawy ;)

będą zajebiste zawody klubowe, z dobrą oprawą, będziesz miał ludzi którzy pomyślą, o patrz, jest tam lepiej,
jest zajebiście, jest ambrc, jest z kim się ścigać, będziesz miał klientelę która wybierze alternatywne zawody

zresztą, zwykli ludzie którzy podchodzą na treningach/zawodach i pytają o co biega tym ze Śląska mówię: nie wiem, chyba o lepsze jutro, ale
na razie jest lepsze futro

no to nara
m

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 8:07 am 

Zaremba Lesław napisał(a):

Ps.Maćku nie zmieniaj dyscypliny bo gdzie indziej nie jest tak jak tu i kasa taty tak nie zafunkcjonuje.Nawet w Piłce Nożnej,bo przecież "fryzjer"siedzi...

Panie Lesławie,
widzę, że nie kontroluje Pan swoich wypowiedzi i oskarżeń i miota nimi jak popadnie.
Chciałbym zwrócić uwagę, że powyżej zacytowana insynuacja podpada już pod zgłoszenie do odpowiednich organów.
Zgodnie z kk:
Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
pomawianie jest karalne!

Oczywiście cały wątek został zarchiwizowany, gdyż dziwnym trafem giną pewne wypowiedzi....

Zdjęcia z zawodów

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 8:51 am 

Jacek Łukaszuk napisał(a):
Panie Lesławie,
widzę, że nie kontroluje Pan swoich wypowiedzi i oskarżeń i miota nimi jak popadnie.
....
pomawianie jest karalne!

Oczywiście cały wątek został zarchiwizowany, gdyż dziwnym trafem giną pewne wypowiedzi....

Cieszę się ,że zarchiwizowałeś te posty bo to nie ja napisałem,że zawodnicy mieli pieniądze i dlatego zostali kadrowiczami.Pierwszą osobą która to napisała był Przewodniczący SMS-a.Przeanalizuj cały temat zanim wysuwasz oskarżenia .To też jest karalne.Ja dyskutowałem o tym,że nie powinno być nauki na ME i MŚ,a moi oponenci użyli argumentów ;jak mieli kasę i stać ich na to,to wszystkie konwenanse mogą mieć w ...życi.

Tak więc drogi kolego chciałeś błysnąć,ale się nie udało.....Jesteś przykładem kolejnej osoby ślizgającej się po temacie

Ostatnio edytowano Śr sie 25, 2010 8:56 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 8:52 am 

Marku, widzę, że niemielibyście nic do gadania gdybym był w połowie stawki, wtedy było by to samo, co w bagusach. SUPER
A tak poprostu coś was zżera w środku, że Brzozowski bla bla....
Tak jak mówiłem wyżej, powiem, że zrypałem sprawę, ale w sumie gdyby nie mój wypad nie mielibyście co na forum pisać :lol: A tak prznajmniej jest jakiś wątek, który możecie skubać pewnie jeszcze przez kilka stron.
Ja narazie temat kończę, bo brakuje mi kilku lat życia, żeby znaleźć jakieś dobre/odpowiednie/lepsze argumenty na Was...
Jeździjcie dalej po mnie/nas.

Pozdrawiam i dziękuje. :)
Tyle w temacie

setup na sand http://imageshack.us/photo/my-images/641/img0026wx.jpg/

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 9:01 am 

Cieszę się ,że zarchiwizowałeś te posty bo to nie ja napisałem,że zawodnicy mieli pieniądze i dlatego zostali kadrowiczami.Pierwszą osobą która to napisała był Przewodniczący SMS-a.Przeanalizuj cały temat zanim wysuwasz oskarżenia .To też jest karalne.Ja dyskutowałem o tym,że nie powinno być nauki na ME i MŚ,a moi oponenci użyli argumentów ;jak mieli kasę i stać ich na to,to wszystkie konwenanse mogą mieć w ...życi.

Tak więc drogi kolego chciałeś błysnąć,ale się nie udało.....Jesteś przykładem kolejnej osoby ślizgającej się po temacie

Kończąc temat:
- proszę więcej nie odpowiadać na moje posty, ja równiez będę igmorował Pańskie wypowiedzi. Dyskusja z Panem nie ma najmniejszego sensu.
- Jeśli ma Pan wątpliwości co do swojej wypowiedzi (którą zacytowałem) proponuje porozmawiać z prawnikiem.

Bez odbioru.

Zdjęcia z zawodów

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 9:12 am 

Maciek, cały problem to to, że nie jesteś z Dolnego Śląska. Gdybyś był z DŚ to czytalibyśmy pochwalne posty jak to debiutant pokazał klasę na ME i tylko miał pecha bo silnik mu padł. Notabene tak jest w rzeczywistości. Pech Twój jednak to nie padnięty silnik tylko to, że jesteś z północy i do tego jeszcze sąsiadem Andrzeja a to już grzech totalny :) Podsumowując, rób co robiłeś do tej pory i nie przejmuj się komentarzami zawistnych osób dla których wszystko co dzieje się poza DŚ jest be. Albo przeprowadź się na DŚ albo chociaż zmieńcie rejestrację na DW, wtedy będziesz swój chłop :)

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 9:51 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Maciek, cały problem to to, że nie jesteś z Dolnego Śląska. Gdybyś był z DŚ to czytalibyśmy pochwalne posty jak to debiutant pokazał klasę na ME i tylko miał pecha bo silnik mu padł. Notabene tak jest w rzeczywistości. Pech Twój jednak to nie padnięty silnik tylko to, że jesteś z północy i do tego jeszcze sąsiadem Andrzeja a to już grzech totalny :) Podsumowując, rób co robiłeś do tej pory i nie przejmuj się komentarzami zawistnych osób dla których wszystko co dzieje się poza DŚ jest be. Albo przeprowadź się na DŚ albo chociaż zmieńcie rejestrację na DW, wtedy będziesz swój chłop :)

No rzecznik prasowy się odezwał.....
Uogólnianie wszystkiego do Dolnego Śląska jest przejawem Twoich kompleksów drogi Przemku.Będąc w Pacanowie kilka osób wyraziło podobne poglądy do moich.I nie były wcale z Dolnego Śląska.Jeśli silnik był jakiejś tam klasy to padł nie z pecha tylko ze złej obsługi....lub paliwa.Może dostawca sprzętu nie odpowiedni.
Ps.Abram o co Ci K.... chodzi z tą Portugalią.Wytłumacz to się ustosunkuję....

PostNapisane: Śr sie 25, 2010 9:57 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Ps.Abram o co Ci K.... chodzi z tą Portugalią.Wytłumacz to się ustosunkuję....

O to Panie Zaremba, że jak pojechał to się tak nie przyp... jak że pojechał na on-road.

Tylko o tę dyskretną różnicę, był Maciek na off-road, to było cacy, nie było srania się jak/dlaczego/za_ile/kadra itp,
a jak pojechał na ME do Szwecji to się obesrałeś na całego ;)

Czyżby na punkcie ON-road miał Pan Zaremba takiego pie....ca, że aż oczy krwią zachodzą :) ? i nie jesteście w stanie
doczytać prosto postawionego pytania???

;-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona