Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 7:47 pm

Autor
PostNapisane: Pn sie 23, 2010 1:08 pm 

Witam. Mój traxxas slash 2wd nie jest już w najlepszym stanie, brak karoserii, amory nie dają rady, opony starte i dzisiaj jak jechałem na pełnym gazie na asfalcie to złapałem gume :D Nieźle to wygląda http://zapodaj.net/images/400f7e341d5e.jpg :D

Uważam że już nie warto wymieniać tych opon bo przy okazji bym chciał wymienić wiele innych wadliwych części a nie chce w niego już więcej wkładać. Jak go kupywałem to chciałem off-roada bo miałem szeroką długą ulicę bez asfaltu sama ziemia, a właśnie skończyli robić u nas dwa kierunkowe pasy asfalu i szerokie chodniki więc mam idealne miejsce już nie na terenowego a on-road. Kupiłem nie dawno HPI E-Savage i zrobiłem skromny tor na działce tak więc już nie potrzebuje tego slasha jako off-road bo savage mi go zastępuje, tak więc nie pozostaje nic innego jak kupno on-roada. Lecz nie chce sprzedawać całego slasha bo ma on na pokładzie Mamba Max (SW) 5700kv - Turnigy Accucel 6 - LiPo 4000 mAh jak w opisie.

Tak więc czy mogę tą elektronike ze slasha wraz z odbiornikiem i serwem zamontować na jakimś podwoziu on-road? W moich wyobrażeniach bezszczotka która sprawiała ze model off-road mknął po asfalcie powinna dać 2x lepszy efekt w on-road lecz czy dobrze myślę? Jakie prędkości osiągnie on-road z takim silnikiem i lipo? Czy będzie wszystko pasowało i czy będzie jeździł szybciej od slasha? Ze slashem mam problem bo po rozpędzeniu bardzo się ślizga i trace panowanie :P Więc opony on-road chyba lepiej sobie poradzą i utrzymią model w linii prostej?

Ile bym musiał wydać na samo podwozie z karoserią i oponami? Może być oczywiście używane jak w dobrym stanie, slasha i savage też miałem używkę i mi to nie przeszkadza jak dzięki temu płace 3x mniej :P

Tak więc co kupić? Zmieszczę się do 100-200zł? Oczywiście nie byle jakie ale markowa sprawdzona polecana konstrukcja która nie rozleci mi się na tysiąc części po trafieniu w coś. Slasha cenie sobie za to że po rozpędzeniu i uderzeniu w oponę auta i zero uszkodzeń bo zderzak sprawił się świetnie jak zawsze. A takich stłuczek miałem nim mnóstwo :P Tak więc model wygląda jak wygląda.

GG:5569666

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 4:33 pm 

Witam, może na on roadach się nie znam, ale po przeczytaniu twojego posta od razu nawinęło mi się pytanie:
Czy chcesz coś kompletnie on road np. TT-01, czy może jakiegoś Baggusa, który praktycznie tylko hala i asfalt? ;)

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 5:22 pm 

Obojętnie co, ważna jest dla mnie prędkość którą osiągne, ale jak trafi się jakieś podwozie np. e-firestorm mimo że to off-road to chętnie bym wziął, lecz jak na razie nie widzę żadnych ciekawych ofert.

GG:5569666

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 6:29 pm 

No wiesz, ja E-Firka mogę polecić z całą odpowiedzialnością. Bl w nim nie miałem, a i tak sprawdzał się na asfalcie, jak i w terenie... ;) Z tego co wiem to twoje combo będzie pasować do on roadów, tylko nie wiem, czy moc jest ok, czy nie za mała/duża. Kumpel miał TT-01, czy TL-01(nie pamiętam, to On-Road :P ) z jakimś Nowakiem to torpeda była ok. 90km/h. Nawet na prostej nie do opanowania. Może też byś poszedł w to popularne i jakże superaszcze podwozie ;D ? Duża możliwość tuningu, części itp.

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 6:33 pm 

100-200zl :lol: :lol: to onroad goly z najnizszej polki ktory podda sie po chwili jazdy z silnikem BL + lipo. Niestety musisz przyszykowac minimum 400zl na uzywke szukaj modeli pokroju tc4 losi xxx-s ew zawodnicze podwozia karbonowe niestety na brudnym asfalcie beda bardziej uciazliwe w serwisowaniu.