Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: So lip 31, 2010 4:30 pm 

Podzielę się moją opinią. Widziałem Vorzę kilkukrotnie na zawodach i zachorowałem na ten model. Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem. To mój drugi model, jednak pierwszy bagus więc być może nie mam porównania z tymi wszystkimi modelami, które wymienili koledzy.

Nad Ve8 też się zastanawiałem, ale skreśliłem go gdy dowiedziałem się, że Vorza różni się od niego większym miejscem na baterie i aluminiowym spodem.

Teraz kiedy mam już Vorzę, to mogę powiedzieć, że jest genialna. Lata jak marzenie. Jest niesamowicie trwała. Zrobiłem tyle dzwonów i złych lądowań i nic się nie stało. A powinny lecieć zwrotnice i wahacze. Na razie tylko raz złamałem zwrotnicę kiedy lecący z pełną prędkością model trafił w rowerzystę. Mocowanie silnika o którym ktoś wspomniał jest faktycznie bardzo wygodne. Wystarczy odkręcić 2 łatwo dostępne śruby i można wyciągnąć silnik. To samo z regulatorem. Jest to wygodne, żeby po jeździe móc umyć model pod bieżącą wodą.

Być może jeśli dla kogoś będzie ważne pare gramów, żeby otrzymać przewagę na mistrzostwach świata, to wybierze model z innym podwoziem. Mi na razie jeżdżenie sprawia frajdę niezależnie od zajętego miejsca dlatego uznaję Vorzę za bardzo udany zakup i jak na razie nic bym w niej nie zmieniał. (nie liczę aparatury i odbiornika rzecz jasna).

Serwo SF-5 wcale nie jest takie słabe, ale nikt nie broni ci go wymienić na coś mocniejszego - ja włożyłem SF-50 którą akurat miałem z FLUXA, ale nie dlatego że mi czegoś brakowało.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lip 31, 2010 5:30 pm 

sławek po twojej wypowiedzi przekonałes mnie tak na 100procent bedzie VORZA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: rozwazałem XRAYA ale jednak wygrała VROZA teraz musze ja tylko zamówic i bedzie ogien z góry dziekuje wszystkim którzy pomogli mi w wyborze modelu :D i podzielili sie swoimimi doświadczeniami :D ppozdrawiam

2017
KYOSHO MP9 TKI4 KIT

STOCKHOLM RC

PostNapisane: Śr sie 11, 2010 10:32 pm 

Witam. Zdecydowałem się na Tamiye, tylko nie wiem który model wybrać.

1. http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... ca58964b36

CZY

2. http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... ca58964b36

PS Model ma służyć do RALLY.

PostNapisane: Śr sie 11, 2010 10:52 pm 

Może zastanów się jeszcze nad ofertą Michała viewtopic.php?f=13&t=50845
Moim zdaniem wygląda całkiem sensownie .

PostNapisane: Śr sie 11, 2010 10:58 pm 

Jeżeli chodzi o TT-01 to każdy to odradza do Rajdów. Więc raczej się nie skuszę. Wolę kupić już w miarę gotowe podwozie do rally ;). Myślę, że DF-03RA będzie dobrym wyborem.

PostNapisane: So sie 21, 2010 9:33 pm 

rzadnego baggy przerobionego na onroad kup lepiej asso tc 04.podam ci link gdzie zobaczysz jak przerobic to cudeńko w rally .TC 04 JEST CARBONOWE CZYLI JEST GITES :mrgreen: 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PostNapisane: So sie 21, 2010 9:34 pm 

oto link http://www.rajdyrc.pl/index.php?option= ... &Itemid=60

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3