Witam, to mój pierwszy post na forum. Dlatego proszę nie denerwujcie się z powodu mojego braku wiedzy. Jestem w tym temacie kompletnie nowy i chciałbym posłuchać trochę ludzi i ich opinii zanim zacznę samemu podejmować jakieś decyzje.
Jakiś czas temu zakupiłem model HPI E-Firestorm 10T, który spisuje się rewelacyjnie (oczywiście mam tu na myśli jazdę dla zabawy). Jednak coś mnie kusi żeby wymienić w nim silnik na bez-szczotkowy podobnie jak regulator.
i właśnie w tym miejscu chciałbym prosić o radę dotyczącą zakupu nowych podzespołów. Mam jeden zaznajomiony sklep modelarski, w którym prawdopodobnie kupię części to wymianę będę mieć darmową. Mógłbym się też tam spytać o poradę dotyczącą części do tego modelu, ale postawiłem na zapewne doświadczonych użytkowników forum, i być może kogoś kto miał podobny dylemat zakupił części i jest z nich bardzo zadowolony

.
Dodatkowo przydałby mi się drugi akumulator, aktualnie posiadam robitronic'a 4000mAh jednak starcza on na ok.20min. jazdy, dlatego przydałaby mi się pomoc w dobraniu odpowiedniego pakietu.
Nie chcę kupować tanich chińskich części, ale też mi, jako początkującemu nie są potrzebne jakieś "zawodówki

". Chciałbym żeby były to części dobre, solidne, i niezawodne. Żeby w połączeniu z akumulatorem dawały sporą wydajność, oraz co najważniejsze zabawę

.
I jeszcze jedna rzecz - kupiłem od znajomego za bezcen Subaru Imprezę model z kolekcji deagostini (tak, wiem co myślicie). Ale wtedy słabo się na tym znałem (potem zajrzałem na wasze forum), a kolego chciał za niego 50zł, gdyż zajmuje mu miejsce i w ogóle nie chce na niego patrzeć. Teraz mu się nie dziwie po 5 minutach zabawy poleciał dyfer. No cóż, teraz to już sam nie wiem, czy był warty nawet tych 50zł, kusiła mnie elektronika... No ale nie ważne, do rzeczy: jak już ma stać na półce (bo chyba nie będę już nim jeździł) chciałbym żeby był chociaż sprawny. Stąd moje pytanie: gdzie znajdę dyfer do tego hmm "modelu"? Może jak go naprawie to ktoś go kupi na alle.
Będę ogromnie wdzięczny za każdy post udzielony w tym temacie. Najlepiej na temat

. Pozdrawiam użytkowników forum