|
Kupić. Ja posiadam ten model od dwóch lat i jestem w miarę z niego zadowolony. Taj jak Kolega wyżej pisał słabym pkt jest dyfer tzn jego plastikowy szkielet. najlepiej od razu kupić aluminiowy od FG, koszt ok 150 zł plus łożyska. Części jest dużo w sklepach internetowych i są łatwo dostępne. Na ebay jest wiele firm w szczególności z Niemiec które sprzedają całe modele i części standardowe i tuningowe (sam robię zakupy na ebay właśnie). Od razu można pokusić się na zakup filtra stożkowego i wydech tzw rezonans - auto śmiga jak ta lala. Wiele razy koziołkowałem, zderzałem się z przeszkodami i kończyło sie najczęściej na pękniętej karoserii - model jest wytrzymały. Silnik w modelu ma przejechane ok 50 litrów i wszystko na razie z nim w porządku. Kluczem do długotrwałego i bezusterkowego użytkowania silnika jest wysokiej jakości olej najlepiej Castrol Power 1 Racing 2t lub podobnej jakości oraz rozgrzanie silnika przed szybka jazdą. Jesli masz jeszcze jakies pytania o uzytkowanie modelu, modyfikacje itp pytaj pozdro
_________________ Carson Gas Blaster
|