Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 12, 2026 8:08 pm

Autor
PostNapisane: N cze 06, 2010 5:50 pm 

Witam
Poszukuje combo silnik + Regulator do Team Asso RC18B Factory Team (http://www.titanrc.pl/sklep/team-associ ... p-246.html) z którym mógł bym brać udział w zawodzach ligi micro. Cena silnika tak do około 350 zł. Oraz pytanie poboczne jaki pakiet musiał bym miec na zawody, a jaki lipo byłby dobry na bash na moim torze przy domu zalezy mi na długosci jazdy ( ile minut srednio jezdzi sie na jednym naladowanym pakiecie ?) Z góry dzieki za odpowiedz.

www.rc-asko.pl

Ostatnio edytowano N cze 06, 2010 7:07 pm przez Mateusz Gełeta, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N cze 06, 2010 6:27 pm 

Do tej kwoty możesz sobie kupić cały zestaw bezszczotkowy np. http://www.rcsquad.com/produkt/91/66/Si ... 0_18A.html Sam od niedawna posiadam i do lżejszych modeli się dobrze spisuje . W twoim modelu może się troszkę grzać , ale mimo wszystko polecam .
Pozdrawiam

PostNapisane: N cze 06, 2010 7:54 pm 
Administrator forum

Co do pakietu, to w tym roku na LM dobrze jeździł mi Nosram 1600, tylko cena jest dość wysoka, 11zł za ogniwo (potrzeba 6 bo to NiMH http://modele.sklep.pl/product_info.php ... ts_id=9313), ale to dobre ogniwka, mam 2 takie pakiety i spisywały się świetnie, warto rozpatrzyć jeszcze ogniwka CS dostępne na proximie. Jeszcze nie było dyskusji o przepisach LM na sezon 2010/2011, ale LiPo raczej nie przejdzie, więc pozostaje na trenowanie i pod dom, osobiście z powodzeniem używałem RC Power, czy jakoś tak, w każdym razie chińczyk, ale mają za sobą już po 50 cykli i nie widać dużego zużycia, to są takie http://www.rcsquad.com/produkt/31/18/Za ... h_25C.html trzeba przyznać, że pojemność 1800 to bajka, czyba, że ktoś wypompowuje pakiet do zera, przy rozładowywaniu 1A na ładowarce do napięcia 6,2V wyszło 1700mAh. Mam też 2 pakiety YR 1700 i zdaje mi się, że są nieznacznie lepsze (a właściwie były, bo używam ich już 2 rok), aczkolwiek kabelki jakie od nich lutują to nieporozumienie http://www.titanrc.pl/sklep/lp0031-lipo ... p-567.html mają już za sobą grubo ponad 70 cykli i nadal nadają się do jazd. Co do silniczka to przy 5200kV i dobrym przełożeniu nie będzie się grzał (a przynajmniej tylko lekko), RC18 to bardzo lekki wózek, gotowy do jazdy waży jakieś 500g :wink: . Ja na jednym lipo i pełnym ogniu na hali śmigam ok 14 minut. Niestety ilość czynników jakie wpływają na długość jazdy jest tak duża, że ciężko określić dokładny czas, podejrzewam, że przy tym ezrunie można by się pokusić o coś koło 20 minut prawie na pełnym ogniu :).

PostNapisane: N cze 06, 2010 7:58 pm 

ok dzieki, a gdzie w poznaniu znajduje sie ta hala o ktorej wspominasz ? ja tez jestem z poznania.

www.rc-asko.pl

PostNapisane: N cze 06, 2010 8:10 pm 

a co sadzicie o tym combo http://www.titanrc.pl/sklep/zestaw-bezs ... p-819.html
Nada sie na zawody ?

www.rc-asko.pl

PostNapisane: N cze 06, 2010 9:39 pm 
Administrator forum

Za dużo kV- tylko do onroada. Regulator dał by radę, ale z innym silnikiem. Zapraszam na rcclubpoznan.p2a.pl - wszystko jest tam opisane. Bardzo się cieszę, że ktoś z Poznania ma nareszcie zamiar śmigać na serio w micro Trucku :D , bo posiadaczy micro jest sporo, ale chętnych do ścigania na serio w hali niewielu.

PostNapisane: N cze 06, 2010 9:53 pm 

A na jakich silnikach i regulatorach najczesciej jezdza zawodnicy wlasnie w tej klasie truck ? Nie chciał bym kupić jakiegos słabego silnika, zeby potem go wymieniac.

www.rc-asko.pl

PostNapisane: N cze 06, 2010 10:34 pm 
Administrator forum

Tu jest duża rozbieżność. Od Mamby <6800kV, przez silniki CS, Tekiny, Ezruny po szczotkowe 300. Generalne wszystko. Ja jeżdżę na Novaku i według mnie na rynku nie ma lepszego silnika, aczkolwiek na zawodach nie da się wykorzystać w pełni jego potencjału (za to na naszej sali w Poznaniu jak najbardziej :wink: ). Na II EMP północy Pan Przemek udowodnił, że da się zająć miejsce w pierwszej 3 jadąc na szczotkowym blaszaku. Poprzedni mistrz PL jeździł chyba na mambie 6800, ale nie jestem pewien czy nie miał do tego regla tekina. Silnik może dać lekką przewagę na torze LM, ale nie jest on najważniejszym elementem modelu, w sensie sam silnik nie da wygranej, jest rzeczą drugorzędną, mocny silnik może pomóc tylko temu kto umie zapanować nad jego mocą, w większości wypadków za mocny motor przeszkadza.

PostNapisane: Pn cze 07, 2010 4:27 pm 

mam pytanie jaka predkosc uzyskam na tym silniku (ezrun) na torze ziemnym ? :) tak orientacyjnie.
Mam jeszcze 2 pytania:
Jakie serwo polecasz ?
I jakie przelozenie najlepiej zastosowac w tym team asso z ezrunem.

www.rc-asko.pl