Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 3:02 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt maja 21, 2010 6:35 pm 

Nie wiem nie miałem ani zwykłego, ani zwykłego 'Team', ale na ceramice i świeczce turbo będzie miał kilka tyś obrotów więcej ;)
Nie znam się na Novarossi, znam się na SH. Toro Nero mam od bardzo niedawna, jeszcze na nim konkretnie nie pojeździłem. Weź tylko pod uwagę, że musisz też zainwestować w jakiś dobry wydech do tego silnika.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt maja 21, 2010 6:47 pm 

No wszystko trzeba wybrać, dlatego założyłem temat na forum. Nie mam się co śpieszyć, bo podwozie bedzie dostępne w Polsce pod koniec czerwa, więc jeszcze ponad miesiąc (nie wiadomo ile dłużej). Celować w tłumiki dedykowane tej samej firmy czy może raczej jakieś JP-4, albo coś w tym stylu?

PostNapisane: Pt maja 21, 2010 6:50 pm 

Hubert Bubela napisał(a):
No wszystko trzeba wybrać, dlatego założyłem temat na forum. Nie mam się co śpieszyć, bo podwozie bedzie dostępne w Polsce pod koniec czerwa, więc jeszcze ponad miesiąc (nie wiadomo ile dłużej). Celować w tłumiki dedykowane tej samej firmy czy może raczej jakieś JP-4, albo coś w tym stylu?

Polecam do tego silnika Novarossi EFRA9901 albo OS 2060.

Sam miałem EFRA9901, tylko że z innym silnikiem. Jest wykonany z bardzo trwałego materiału (wersja Super Strong). Ponadto poprawia pracę silnika w dolnym zakresie obrotów.

Co do OS'a 2060 to wydech klasa sama w sobie. Widziałem jak chodzi na nim silnik - ma charakterystyczny dźwięk i nie jestem pewien, ale sporo się przyczynia do niższego spalania. Niestety cena takiego wydechu to 170$ ;)

PS. Jeśli mieszkasz niedaleko Warszawy, to przyjedź jutro na zawody i zobacz jak wypadają poszczególne modele - to pomoże Ci w wyborze ew. podwozia

Pozdrawiam

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

PostNapisane: Pt maja 21, 2010 7:10 pm 

Mieszkam w Warszawie :) I napewno jutro tam będę. A nóż coś innego wpadnie mi w oko :P W takim razie do zobaczenia jutro i życzę wszystkim jak najlepszych wyników oraz powodzenia na zawodach.

Pozdrawiam

PostNapisane: Pt maja 21, 2010 8:14 pm 

Obserwuj Jammina z czarną budą lub zółtą z czarno-białą szachownicę z tyłu - będzie jechał na SH .28 P8 i obserwuj bodajże niebiesko-pomarańczowego Xraya - model Pawła Wilczka będzie najprawdopodobniej na Toro Nero.

http://lh4.ggpht.com/_M5W2DSWSmMs/S_BMI ... C_5888.jpg
http://lh5.ggpht.com/_M5W2DSWSmMs/S_BNB ... C_6028.jpg
te dwa modele ;)

A do Toro Nero wydech OSa i tyle. Podobno najlepszy zestaw, a tłumik rzeczywiście zmniejsza spalanie.

PostNapisane: Pn maja 24, 2010 6:11 pm 

co do rc8t:
-świetna przyczepność na mistrzowskim setup'ie Ryana- w Dywitach na zakręcie przed prostą pełen ogień na tuningowanym silniku od 1/3 zakrętu :D
-mój waży jakieś 4241g bez żadnych modyfikacji i jest dużo bardziej masywny w budowie niż lajtning
-świetne amortyzatory
-ogrom części tuningowych od factory team w zestawie
-do modelu dostajesz wszystkie płyny (35wt do amorów, 7000wt do dyfrów)
-w wersji z konwensją CE jest dodatkowa buda JC Punisher, opony JC Cross Hairs, i spoiler JC (niestety nie ma adaptera pod tą budę więc musisz kupić go osobno :evil: )

wady?
jak narazie żadnych nie znalazłem, a jak coś się z nim dzieje to raczej przez brak znajomości modelu niż przez wady konstrukcji :wink:

podsumowując jestem bardzo zadowolony z modelu i szczerze go polecam :mrgreen:

PostNapisane: Pn maja 24, 2010 8:04 pm 

Dzięki za opinie modelu. Byłem w sobotę w Piasecznie i jeździły 2 albo 3 RC8T o ile się nie mylę. Wyników na razie nie widziałem ale przekonałeś mnie ostatecznie do modelu. Pozostaje mi tylko czekać. W ten weekend mam zamiar wystartować moim lajtem na Żeraniu i zobaczyć czy wogóle ogarnę :D Wszystko jest na jak najlepszej drodze. Dziękuje wszystkim za pomoc. Jak będę bliżej zakupu i pojawią się jakieś wątpliwości napewno poproszę was o kolejne porady.

Pozdrawiam

PostNapisane: Pn maja 24, 2010 8:48 pm 

Szymon Sargalski napisał(a):
-(niestety nie ma adaptera pod tą budę więc musisz kupić go osobno :evil: )

W wersji CE są inne wieżyczki przystosowane juz do bud typu punisher czy bulldog.

Czerwony Samuraj

PostNapisane: Wt maja 25, 2010 6:26 am 

alu tak ale pod karbon trzeba kupić

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2