Witam bardzo!
Ponieważ jestem tu nowy, kilka słów o sobie. Moja przygoda z modelami zaczęła się wiele lat temu, kiedy squadałem fury na własnoręcznie wykonanych płytach podłogowych z pertinaxu. Potem próbowałem zdobyć podstawy teoreytyczne na wydziale Mechatroniki na PW, ale skończyłem na wydziale Elektrycznym. Teraz, po wielu latach postanowiłem wrócić do grona wielbicieli modeli RC.
Do rzeczy.
Ponieważ obecnie bliżej mi do programowania i elektroniki niż do mechaniki, postanowiłem zdobyć odpowiednią płytę podłogową z kompletnymi układami: zawieszenia, kierowniczym i przenoszenia napędu i własnoręcznie uzupełnić ją sterownikiem silnika (bezszczotkowego) i układem RC. Mam świadoność, że nie ma to uzasadnienia finansowego, ale nie o to chodzi
Podwozie jakie mnie interesuje to typ off-road, najchętniej jakieś bugy lub trugy, ewentualnie monster. Skala między 1:10 a 1:18. Budżet: hmm.. niestety tylko 300..400pln. Niewiele, ale podwozie nie musi być nowe. Powinno natomiast mieć możliwość upgrade'u, dobry dostęp do części zamiennych - chyba nic więcej.
Pomóżcie proszę wybrać coś takiego. A może posiadacie na zbyciu takie podwozie lub macie na takie namiar? Spory wybór jest na eBay'u, coś pojawia się na Alle i oczywiście tu, na forum, ale mimo wielu godzin spędzonych na lekturze nie jestem w stanie określić co będzie najlepszym wyborem.
Z góry wielkie dzięki.
Slavo